Vatandaşın aklı karıştı... Sokağa çıkma yasağı devam ediyor mu?
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Başbakan Ersan Saner Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada 8 Mart Pazartesi'nden itibaren sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağı yönündeki açıklaması vatandaşın kafasında soru işaretleri yarattı.
Saner açıklamasının devamında, Pazartesi-Cuma günleri arasında gece saat 21:00'den sabah saat 05:00'e kadar gece sokağa çıkma yasağının devam edeceğini ifade etti.
Saner, hafta sonu ise 13 Mart Cumartesi 05:00'den, 15 Mart Pazartesi sabah saat 05:00'e kadar kısmi sokağa çıkma yasağının devam edeceğini kaydetti.
Saner açıklamasında şunları da ifade etti:
13 Mart Cumartesi, market, fırın, kasap, manav, benzin istasyonu, eczaneler, tarım, hayvancılık ve bunlara bağlı sanayi işletmeleri dışında zorunlu ihtiyaçlar dışında kalan tüm işletmeler kapalı olacak.
PAZAR GÜNÜ SADECE ECZANELER, FIRINLAR, TARIM VE HAYVANCILIK İŞLETMELERİ AÇIK
Pazar günü ise sadece eczane, fırın, hayvancılık ve tarım işletmeleri açık olacak.
Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklama ise şu şekilde:
"8 Mart 2021- 15 Mart 2001 tarihleri arasında,
Hafta arası Pazartesi-Cuma saat:21:00 de başlayacak olan sokağa çıkma yasağı sabah saat 05:00 e kadar devam edecek ve Cuma saat:21:00 ile Pazartesi 05:00 saatleri arasında temel ihtiyaçların karşılanması haricinde sokağa çıkma yasağı uygulanması,
Buna göre hafta arası akşam 21.00 den sonra sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Yine daha önce uygulandığı gibi Cuma 21.00 den pazartesi sabah saat 05.00 e kadar elzem hizmet sayılan işletmeler dışındaki işletmelerin kapalı olması ve Pazar günü ise sadece Eczane, Fırın tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin muaf olacağı sokağa çıkma yasağı uygulanması yönünde karar üretmiştir.
Daha önce alınan kademeli olarak açılma kararlarına istinaden daha önce alınan kararlar yeniden değerlendirilerek aşağıda belirtilen kararların alınmasına ve alınan kararların revize edilmesi yönünde karar üretmiştir.
- Cumartesi günleri market, fırın, kasap, manav, benzin istasyonu, eczaneler, tarım, hayvancılık ve bunlara bağlı sanayi işletmeleri dışında kalan tüm işletme ve faaliyetler kapalı olacaktır.
- Pazar günleri eczaneler, fırınlar ve benzin istasyonları haricinde tüm işletme ve faaliyetler kapalı olacaktır.
- Pazartesi-Cuma günleri ise;
Benzer haberler
Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı
Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı
Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi
"Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var”
Güneyde Covid-19 4 can daha aldı!
Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti
Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti!
Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka
Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm



