Uzay turizmi için geri sayım başladı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Online alışveriş devi Amazon'un CEO'su Jeff Bezos'ın kurduğu uzay turizmi şirketi Blue Origin'in uzay kapsülünden yeni görüntüler yayınlandı. Şirket uzay turizmine gelecek yıl başlamayı hedefliyor.Uzaya turist taşımak için Virgin Galactic ile kıyasıya bir rekabete girmesine kesin gözüyle bakılan Blue Origin, 2018'de göreve başlaması planlanan kapsülünü tanıttı.
6 uzay turistine ev sahipliği yapacak uzay aracını rakiplerinden ayıran en dikkat çeken özelliği ise en büyük pencereye sahip kapsül olması.Başka bir deyişle 'The New Shepard capsule' uzaya çıkmak için küçük bir serveti gözden çıkaracak maceraperestlere en iyi dünya manzarasını Blue Origin vadediyor.
Bleu Origin, yörünge altı bir roketi geçtiğimiz aylarda başarılı bir şekilde test etmişti.6 yolcu taşıma kapasitesine sahip roket, Teksas'tan fırlatılmış ve birkaç dakika sonra kontrollü bir şekilde yere geri indirilmişti.
Benzer haberler
Teknoloji
Anthropic 12 saatten kısa bir sürede yapay zeka girişimi tarafından hacklendi
Yapay zeka saldırıdan vazgeçmedi
Apple ekran sorunu olan iPhone Duo cihazlarını değiştirecek
Doktor gibi teşhis koyan yapay zeka geliştirildi
Dünyada siber güvenlik alarmı
Yapay zekanın karanlık yüzü: Su ve elektrik sistemleri risk altında
Brezilya'dan Meta'ya 24 saat süre
ChatGPT şimdi de kripto para çaldı
İnternet reklamlarında casus yazılım tehlikesi




