Uygar Erdim’in 360 derece fotoğraf sergisi açıldı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Uygar Erdim’in “Gezegen Ziyaretleri” isimli teknoloji ve sanatı birleştiren sergisi açıldı
Rüstem Kitabevi’ndeki sergi 360 derece teknolojisiyle çekilmiş fotoğraflardan oluşuyor. KKTC’de ilk kez gerçekleşen sergi Kıbrıs adasının güzelliklerini farklı bakış açısıyla sanat severlerle buluşturuyor.
360 derece teknolojisi ile sanatın birleştiği bu sergide sanatseverler fotoğrafları düz iki boyutlu bir zeminde adına ‘tiny planet’ denilen bir görsel efekt uygulaması ile izleyebiliyor, ayrıca QR kodlarıyla fotoğrafların 360 derece olan orijinal halini akıllı telefonlarından da görüntüleyebiliyor.
Bir hikaye anlatımının parçası olarak tasarlanan sergide katılımcılar her bir resmin hikayesini sergi duvarındaki önsözü okuyarak öğrenebiliyor.
Sergi, Rüstem Kitabevi’nde (bayram günleri hariç) yaklaşık 3 hafta boyunca ziyaret edilebilecek. Sergide satışı yapılan eserlerin geliri Altın Patiler Derneği’ne bağışlanacak.
Benzer haberler
Featured
Trafikte haftalık bilanço "58 kaza, 23 yaralı, 4 milyon TL'ye yakın hasar"
ABD-İran müzakerelerine ilişkin belirsizlik Brent petrolü 100 doların üzerine taşıdı
Fileleftheros “Uluslararası bir konferansın toplanması ihtimal dışında değil”
Hristodulidis “RMMO’nun ulaştığı seviyeden gururluyum”
Uluslararası Karikatür Yarışması ödülleri sahiplerini buldu
Cumhurbaşkanı Erhürman "Karma evliliklerden doğan çocukların AB yurttaşlığı bir insan hakları, ayrımcılık yasağı sorunudur"
UBP’de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları 5 Ekim’de başlayacak
Nöbetçi eczaneler (1 Ekim 2026)
TDP Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Baykallı oldu



