Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Nilden Bektaş Erhürman “Kadınsanız çok başlı olmak zorundasınız" İSG-BİR “İnsan hayatı, hiçbir ihmalin veya maliyet hesabının mazereti olamaz” Gönyeli'de park halindeki araçta yangın! Mamülcü "Güney Kıbrıs'ın tutuklama hamlelerine karşı hükümet tedbir almalı" 3 dönüm arazi ve çok sayıda ağaç kül oldu! "Trump, İran Savaşı'nda frene bastı" iddiası Yaz yağmuru Kaleburnu'na bereketle geldi Kazakistan Cumhurbaşkanı'ndan Ukrayna'da barış için 'İstanbul' önerisi HP “Kumyalı’daki vahim olay her yönüyle araştırılmalı ve sorumlular ortaya çıkarılmalı” Ukrayna İran gemisine saldırdı Berlin'de araç kalabalığın arasına daldı Leymosunlular, Karaoğlanoğlu Antis Halk Plajı'nda buluştu Nöbetçi eczaneler (26 Temmuz 2026) Bugün hava nasıl olacak? (26 Temmuz 2026) İnşaat Mühendisleri Odası, Kumyalı’daki TÜK silo yıkımını yerinde inceledi OpenAI sağlık verilerini ChatGPT’ye taşıdı: Yeni özellik riskleri de beraberinde getiriyor Euro banknotları değişiyor, 10 tasarım onaya sunuldu Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi Üstel "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız" Nilden Bektaş Erhürman “Kadınsanız çok başlı olmak zorundasınız" İSG-BİR “İnsan hayatı, hiçbir ihmalin veya maliyet hesabının mazereti olamaz” Gönyeli'de park halindeki araçta yangın! Mamülcü "Güney Kıbrıs'ın tutuklama hamlelerine karşı hükümet tedbir almalı" 3 dönüm arazi ve çok sayıda ağaç kül oldu! "Trump, İran Savaşı'nda frene bastı" iddiası Yaz yağmuru Kaleburnu'na bereketle geldi Kazakistan Cumhurbaşkanı'ndan Ukrayna'da barış için 'İstanbul' önerisi HP “Kumyalı’daki vahim olay her yönüyle araştırılmalı ve sorumlular ortaya çıkarılmalı” Ukrayna İran gemisine saldırdı Berlin'de araç kalabalığın arasına daldı Leymosunlular, Karaoğlanoğlu Antis Halk Plajı'nda buluştu Nöbetçi eczaneler (26 Temmuz 2026) Bugün hava nasıl olacak? (26 Temmuz 2026) İnşaat Mühendisleri Odası, Kumyalı’daki TÜK silo yıkımını yerinde inceledi OpenAI sağlık verilerini ChatGPT’ye taşıdı: Yeni özellik riskleri de beraberinde getiriyor Euro banknotları değişiyor, 10 tasarım onaya sunuldu Fransa ve İspanya'da orman yangınlarında 220 binden fazla kişiye tahliye Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi Üstel "TMK’nın işlevsiz hale getirilmesine yönelik girişimlere sessiz kalmayacağız"
Dolar
Euro
Sterlin

Üstel, Özkurt’un ceza almasını değerlendirdi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Üstel, Özkurt’un ceza almasını değerlendirdi

Başbakan Ünal Üstel, BRT Müdürü Meryem Özkurt’un hapis cezası almasıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“Anayasal, yasal görevini yerine getirerek halkın beklediği bir haber olan Türkiye’den yeniden deniz altından borularla su gelmeye başlamasını yayınlatan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Sayın Meryem Çavuşoğlu Özkurt’un seçim yasaklarının ihlal edildiği gerekçesiyle hapse mahkum edilmesi kamu vicdanını olumsuz bir şekilde yaraladı.Karar sağduyu sahibi her Kıbrıslı Türk tarafından yadırgandı. Yargı ülkemizde bağımsızıdır. Kuvvetler ayrılığı prensibi anayasamızın temel ilkesidir. Ancak ortaya çıkan bu durum mevcut yasal düzenlemelerin gözden geçirilmesini zorunlu kılmaktadır.

Bu konuda hükümetimiz gerekli adımları süratle atacak ve yasaların güncellenmesini ve bu tür çifte standartlar yaratacak sonuçlar doğurmamasını sağlayacaktır. KKTC bizim için esastır. KKTC devletinin varlığı ve halkının esenliği için ne gerekiyorsa o yapılacaktır.

Aylarca susuz kalınan koşullarda Türkiye Cumhuriyeti’nin katkısı ile kopan borular tamir edilerek ülkeye yeniden su akışının sağlandığı gün yapılan yayının bir suç unsuru olarak öne çıkarılması dikkat çekmiştir. O günkü koşullarda halkın bir bütün olarak beklentisi suyun adaya yeniden akmasının sağlanması idi. Bir kanal hariç tüm yerli kanallarla birlikte Türkiye’deki kanallar da ayni anda suyun gelişini haber değeri görerek BRT gibi yansıttı.

Denizdeki olumsuz koşullar dolayısı ile defalarca ertelenen suyun yeniden akışının sağlanması önemli ve Kıbrıs Türk halkı için çok büyük önem taşıyan bir olaydı. BRTK, ülkemizdeki diğer 5 özel televizyon gibi haber değeri taşıyan bu olayı anayasal ve yasal görevini yerine getirerek canlı olarak yayınladı. Mevcut koşullarda BRT bu yayını yapmamış olsa bugün ortaya çıkan hapis kararı çıkmayacak, ama olay tüm medya kuruluşları tarafından yine de aktarılmış olacaktı.

Bu durumda BRT habercilik olarak diğer kanallara göre sınıfta kalmış ve görevini yapmamış olacak, bu arada diğer kanallar bu yayını yaptı diye de bir ceza gündeme gelmeyecekti. Hal bu olduğundan kamu vicdanı çok büyük bir yara almıştır ve bu çifte standart yaratan durumun ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bunu da hükümetimiz süratle yapacaktır. Olacak iş değildir. Çağın gerekleri her ne ise yerine getirilecektir. Hükümetimiz üzerine düşeni en kısa zamanda yapacaktır.”

Benzer haberler

Featured
Nilden Bektaş Erhürman “Kadınsanız çok başlı olmak zorundasınız" 2026-07-26 11:46:09 İSG-BİR “İnsan hayatı, hiçbir ihmalin veya maliyet hesabının mazereti olamaz” 2026-07-26 11:35:18 Gönyeli'de park halindeki araçta yangın! 2026-07-26 11:31:55 Mamülcü "Güney Kıbrıs'ın tutuklama hamlelerine karşı hükümet tedbir almalı" 2026-07-26 11:26:00 3 dönüm arazi ve çok sayıda ağaç kül oldu! 2026-07-26 11:21:26 "Trump, İran Savaşı'nda frene bastı" iddiası 2026-07-26 11:07:12 Yaz yağmuru Kaleburnu'na bereketle geldi 2026-07-26 11:02:14 Kazakistan Cumhurbaşkanı'ndan Ukrayna'da barış için 'İstanbul' önerisi 2026-07-26 10:58:49 HP “Kumyalı’daki vahim olay her yönüyle araştırılmalı ve sorumlular ortaya çıkarılmalı” 2026-07-26 10:25:30