Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Türkiye Dışişlerinden, AP’nin Türkiye Raporu'na tepki AP Türkiye Raporu kabul edildi Dokuz yıldır devam eden Halkbank davası sona erdi CHP'de olağanüstü kurultay talep eden 833 delegenin imzası genel merkeze teslim edildi Atatürk Öğretmen Akademisi yasa tasarısı komitede onaylandı Köroğlu, HIV iddialarıyla ilgili açıklama yapılması çağrısında bulundu Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Önümüzdeki günlerde sağanak yağmur bekleniyor! Mukaveleli erbaş ve er alımı başvurularında son gün yarın Taşkent’le Güngör arasındaki yangın söndürüldü Holguin, Yunanistan Dışişleri Bakanı ile Atina'da görüştü YÖK’ten Yakın Doğu Üniversitesi’ne “Spor Dostu Kampüs” ödülü Nöbetçi eczaneler (17 Haziran 2026) Özersay “Denetim kurumları, siyasilerin keyfi kararlarına bağlı olmaktan çıkarılmalı” Ünlü oyuncu Ece İrtem son yolculuğuna uğurlandı “Kofalı Sayı Sistemi” belgeseli izleyiciyle buluşuyor İskele’de bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi olacak! Güngör çöplüğünde büyük yangın! İncirli “CTP halkın gerçek ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam edecek” KKDSOD sporcuları Antalya ve Güney Kıbrıs'tan kupalarla döndü DSÖ "Yaklaşık 3 haftadır yeni vakanın bildirilmediği hantavirüsle ilgili durum istikrarını koruyor" Türkiye Dışişlerinden, AP’nin Türkiye Raporu'na tepki AP Türkiye Raporu kabul edildi Dokuz yıldır devam eden Halkbank davası sona erdi CHP'de olağanüstü kurultay talep eden 833 delegenin imzası genel merkeze teslim edildi Atatürk Öğretmen Akademisi yasa tasarısı komitede onaylandı Köroğlu, HIV iddialarıyla ilgili açıklama yapılması çağrısında bulundu Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Önümüzdeki günlerde sağanak yağmur bekleniyor! Mukaveleli erbaş ve er alımı başvurularında son gün yarın Taşkent’le Güngör arasındaki yangın söndürüldü Holguin, Yunanistan Dışişleri Bakanı ile Atina'da görüştü YÖK’ten Yakın Doğu Üniversitesi’ne “Spor Dostu Kampüs” ödülü Nöbetçi eczaneler (17 Haziran 2026) Özersay “Denetim kurumları, siyasilerin keyfi kararlarına bağlı olmaktan çıkarılmalı” Ünlü oyuncu Ece İrtem son yolculuğuna uğurlandı “Kofalı Sayı Sistemi” belgeseli izleyiciyle buluşuyor İskele’de bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi olacak! Güngör çöplüğünde büyük yangın! İncirli “CTP halkın gerçek ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam edecek” KKDSOD sporcuları Antalya ve Güney Kıbrıs'tan kupalarla döndü DSÖ "Yaklaşık 3 haftadır yeni vakanın bildirilmediği hantavirüsle ilgili durum istikrarını koruyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Üstel "Güzelyurt denizle buluşacak"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Üstel "Güzelyurt denizle buluşacak"

Başbakan Ünal Üstel, Ulusal Birlik Partisi Güzelyurt İlçesi tarafından düzenlenen Güzelyurt buluşmasına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR ÖNDERLİĞİNDE YILARDIR BEKLEYEN PROJELER TAMAMLANDI

Gecede bir konuşma yapan UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, 2013 yılından sonra muhalefetin hükümet görevini yürütmek yerine iktidardan bir an önce gitmenin hesabını yaptığını belirterek, “Halkımız bizi de gördü, onları da gördü. Biz hükümet olarak Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’ın önderliğinde yıllardır yarım kalan, bekleyen projeleri tamamladık” dedi.

MUHALEFET GÜZELYURT'A YATIRIM YAPMADI

Muhalefetin görevde olduğu dönemde Güzelyurt’a yatırım yapmadığını hatırlatan Üstel, “Çünkü muhalefet için Güzelyurt hep pazarlık konusuydu. Ancak dönemin UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu ve dönemin Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş hiçbir zaman Güzelyurt’u pazarlık konusu yapmadı” ifadelerini kullandı.

ALİ PİLLİ'NİN ÇABALARIYLA GÜZELYURT HASTANESİ İNŞAATINDA MESAFE ALINDI

"Güzelyurt'a yapılan her büyük projenin altında UBP'nin imzası var" diyen Üstel, “Güzelyurt’a uzun zamandır beklenen yol yapıldı. Dönemin Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin büyük çabalarıyla Güzelyurt Hastanesi inşaatında mesafe alındı. Ancak muhalefet geldiğinde hiçbir şey yapmadı. Biz ise halkımıza söz verdik: Bitireceğiz dedik. Ve şimdi, 15 Kasım’da Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar ile birlikte Güzelyurt Hastanesi’ni halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

HİZMETLER

Üstel, bölgede temeli atılan soğuk hava deposunu da hatırlatarak, “Bölge narenciyeciliğin merkezidir. 15 bin ton kapasiteli soğuk hava deposu Şubat ayında hizmete girecek. Narenciyede yaşanan sıkıntılara rağmen halkımıza hiçbir sorun yansıtmadan çözümler ürettik. Ayrıca 27 yıl aradan sonra sosyal konut projesi yeniden başlatıldı ve ilk temel Güzelyurt’ta atıldı” dedi.

GÜZELYURT DENİZLE BULUŞACAK

Güzelyurt için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Üstel, “Belediye başkanımız ve muhtarlarımızla istişare içindeyiz. 2026 yılı için de Güzelyurt’a yönelik projelerimiz hazır. Bugüne kadar Güzelyurt’a verdiğimiz hiçbir söz havada kalmadı. Güzelyurt halkının tek isteği kaldı; Güzelyurt’un denizle buluşması. Bu hasreti de sona erdireceğiz. Ama şunu unutmamalıyız: Tüm bunlar siyasi istikrar sayesinde mümkün oluyor” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR HALKIN DESTEĞİ İLE GÖREVE GELDİ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın halkın desteğiyle göreve geldiğine dikkat çeken Üstel, “19 Ekim’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi, iki egemen devlet vizyonunun seçimidir. Siyasi istikrarın devamı için sizlerden güçlü destek istiyorum. Siyasi istikrar sürdükçe verilen sözler yerine getirilebilir. Bundan dolayı diyorum ki: Durmak yok, yola devam” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ KIBRIS TÜRK HALKI İÇİN TARİHİ ÖNEME SAHİP BİR SEÇİM

Üstel, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanlığı seçiminin Kıbrıs Türk halkı için tarihi öneme sahip olduğunu belirterek, “Bizler 29 milletvekilimiz, belediye başkanlarımız ve teşkilatlarımızla kenetlendik. Amacımız, siyasi istikrarı devam ettirmek ve ülkenin ihtiyaç duyduğu projeleri hayata geçirmektir” şeklinde konuştu.

Benzer haberler

Featured
Türkiye Dışişlerinden, AP’nin Türkiye Raporu'na tepki 2026-06-17 18:57:00 AP Türkiye Raporu kabul edildi 2026-06-17 18:53:00 Dokuz yıldır devam eden Halkbank davası sona erdi 2026-06-17 18:48:00 CHP'de olağanüstü kurultay talep eden 833 delegenin imzası genel merkeze teslim edildi 2026-06-17 18:41:00 Atatürk Öğretmen Akademisi yasa tasarısı komitede onaylandı 2026-06-17 18:30:00 Köroğlu, HIV iddialarıyla ilgili açıklama yapılması çağrısında bulundu 2026-06-17 18:25:00 Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Önümüzdeki günlerde sağanak yağmur bekleniyor! 2026-06-17 17:58:00 Mukaveleli erbaş ve er alımı başvurularında son gün yarın 2026-06-17 17:43:00 Taşkent’le Güngör arasındaki yangın söndürüldü 2026-06-17 17:32:00