Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Üstel "Bir kayıp insanımızın daha naaşına ulaşıldı" Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de Theodoros Çikas'tan uyarı “Kıbrıs sorununun çözümü İsrail’in stratejisine hizmet etmez” Çevre Koruma Dairesi "Güngör’de kalıcı bir dönüşüm artık ertelenemez bir gerekliliktir" Otel odasında rahatsızlanan şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Endonezya'da yanardağ alarmı: Havalimanı uçuşlara kapatıldı Kazada sağ kurtulan yolcular, kayıp yakınları ve ailelere yönelik psikososyal destek çalışmaları sürüyor İncirli “Son bir hafta ömür boyu unutamayacağımız insan hikayeleri ve dramlar yaşadık.” Yılmaz “Kazanın tek sorumlusunun Arıklı olduğu yönünde bir algı oluşturuldu” Başbakan Üstel TCG Alemdar’da çalışmaları yerinde inceledi Üstel "Kayıplara ulaşabilmek için yeni yöntemler devreye alınacak" Putin, Trump’ın özel temsilcileriyle Ukrayna krizini görüştü Batan gemide hayatını kaybeden Nazmiye Özbolat'ın cenazesi Hatay'da defnedildi Şenkul "Benim açımdan bu kaza bizim İSİAS’ımızdır." GSI'da Güney Kıbrıs’ın bypass edildiği alternatifler konuşuluyor Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehidin defin işlemleri ertelendi KTTB'den Batı Nil Virüsünden korunmak için önlemler Güngör çöplüğünde yangın Park halindeki araca çarpan moped sürücüsü yoğun bakımda! İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu Üstel "Bir kayıp insanımızın daha naaşına ulaşıldı" Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de Theodoros Çikas'tan uyarı “Kıbrıs sorununun çözümü İsrail’in stratejisine hizmet etmez” Çevre Koruma Dairesi "Güngör’de kalıcı bir dönüşüm artık ertelenemez bir gerekliliktir" Otel odasında rahatsızlanan şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Endonezya'da yanardağ alarmı: Havalimanı uçuşlara kapatıldı Kazada sağ kurtulan yolcular, kayıp yakınları ve ailelere yönelik psikososyal destek çalışmaları sürüyor İncirli “Son bir hafta ömür boyu unutamayacağımız insan hikayeleri ve dramlar yaşadık.” Yılmaz “Kazanın tek sorumlusunun Arıklı olduğu yönünde bir algı oluşturuldu” Başbakan Üstel TCG Alemdar’da çalışmaları yerinde inceledi Üstel "Kayıplara ulaşabilmek için yeni yöntemler devreye alınacak" Putin, Trump’ın özel temsilcileriyle Ukrayna krizini görüştü Batan gemide hayatını kaybeden Nazmiye Özbolat'ın cenazesi Hatay'da defnedildi Şenkul "Benim açımdan bu kaza bizim İSİAS’ımızdır." GSI'da Güney Kıbrıs’ın bypass edildiği alternatifler konuşuluyor Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehidin defin işlemleri ertelendi KTTB'den Batı Nil Virüsünden korunmak için önlemler Güngör çöplüğünde yangın Park halindeki araca çarpan moped sürücüsü yoğun bakımda! İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu
Dolar
Euro
Sterlin

Üstel “Güvenlik Kuvvetleri personelinin uzun yıllardır beklediği özlük haklarını bugün Bakanlar Kurulu’ndan geçiriyoruz”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Üstel “Güvenlik Kuvvetleri personelinin uzun yıllardır beklediği özlük haklarını bugün Bakanlar Kurulu’ndan geçiriyoruz”
Reklam

Başbakan Ünal Üstel, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının değişen ihtiyaçlarına cevap verecek ve personelin özlük haklarını güçlendirecek üç ayrı yasa tasarısının gündeme alındığını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Üstel, düzenlemelerin yalnızca mevzuat değişikliği olmadığını, Güvenlik Kuvvetleri personelinin emeğinin ve hizmetinin karşılığını teslim etme iradesinin bir sonucu olduğunu vurguladı.

Üstel, “Güvenlik Kuvvetleri personelimizin uzun yıllardır beklediği özlük haklarına yönelik önemli düzenlemeleri bugün Bakanlar Kurulundan geçiriyoruz. Hedefimiz nettir; gerekli kararları alarak süreci hızla tamamlamak ve askerimizin beklediği düzenlemeleri bir bir hayata geçirmektir. Devletimizin güvenliği ve halkımızın huzuru için fedakarca görev yapan askerimizin hakkını gözetmek bizim sorumluluğumuzdur. Yıllardır bekleyen meseleleri tespit ediyor, çözüyor ve personelimizin beklentilerini birer birer karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

-Kadrolar ve baremler yeniden düzenleniyor

Yeni düzenlemeyle Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının gelişen yapısının ihtiyaç duyduğu kadroların oluşturulması ve mevcut kadroların güncellenmesi hedefleniyor.

Ayrıca Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığında görev yapan askeri memurların baremlerinin kamudaki emsalleriyle aynı seviyeye getirilmesi ve 47/2010 sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası doğrultusunda yeniden düzenlenmesi amaçlanıyor.

-Statü değiştiren personelin geçmiş hizmetleri kaybolmayacak

Bir diğer düzenlemeyle, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığında astsubaylıktan subaylığa veya mukaveleli hizmetten astsubaylığa geçen personelin, statü değişikliğinden önce kurum içerisinde yaptığı hizmetlerin fiili hizmetten sayılması amaçlanıyor.

Üstel, “Personelimizin statüsü değişebilir ancak Güvenlik Kuvvetlerimize verdiği hizmet ortadan kalkmaz. Devlete verilen emeğin karşılıksız kalmaması gerekir. Bu nedenle geçmiş hizmetlerden kaynaklanan mağduriyetleri gidereceğiz” dedi.

-“Bunlar son düzenlemeler değil”

Başbakan Üstel, mevcut çalışmaların tamamlanmasıyla Güvenlik Kuvvetleri personeline yönelik düzenlemelerin sona ermeyeceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

“Uzun yıllardır yapılmayan özlük hakkı düzenlemelerini biz hayata geçirdik. Şimdi yeni adımlar atıyoruz ve burada durmayacağız.

Askerimizin sesine kulak vermeye, günün ekonomik ve sosyal koşullarını dikkate almaya ve ihtiyaçlar doğrultusunda özlük haklarını daha ileriye taşıyacak yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Tamamlanan çalışmalarımız sırasıyla yasalaşacak; devam eden çalışmalarımızı da Güvenlik Kuvvetlerimizle istişare içerisinde sonuçlandıracağız.”

 -“Müsterih olun; emeğinizin karşılığını gözetmek bizim sorumluluğumuzdur”

Üstel, Güvenlik Kuvvetleri personeline seslenerek şu ifadeleri kullandı:

“Değerli Güvenlik Kuvvetleri personelimiz; müsterih olun. Bizim anlayışımız nettir: Devlet için fedakarlık yapanın hakkını devlet gözetmelidir. Yıllardır bekleyen meseleleri görmezden gelmedik, gelmeyeceğiz. Bugün açıkladığımız düzenlemeleri bir son olarak değil, devam edecek bir sürecin yeni adımları olarak görüyoruz.

Güvenlik Kuvvetlerimizin kurumsal yapısını güçlendirirken, o üniformayı onurla taşıyan personelimizin hakkını, emeğini ve geleceğini de aynı kararlılıkla koruyacağız. Çünkü güçlü personel, güçlü kurum; güçlü kurum, güçlü devlet demektir. Bu ülkenin huzuru ve güvenliği için gece gündüz görev yapan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımıza ve her kademesinde fedakarca hizmet veren personelimize şahsım ve halkımız adına yürekten teşekkür ediyorum. Siz devletimizin güvenliği için görev başındasınız; biz de sizin hakkınız ve geleceğiniz için çalışmaya devam edeceğiz.”

Benzer haberler

Featured
Üstel "Bir kayıp insanımızın daha naaşına ulaşıldı" 6 Eyl 2026 21:54 Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de 6 Eyl 2026 20:36 Theodoros Çikas'tan uyarı “Kıbrıs sorununun çözümü İsrail’in stratejisine hizmet etmez” 6 Eyl 2026 20:20 Çevre Koruma Dairesi "Güngör’de kalıcı bir dönüşüm artık ertelenemez bir gerekliliktir" 6 Eyl 2026 19:42 Otel odasında rahatsızlanan şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı 6 Eyl 2026 19:33 Endonezya'da yanardağ alarmı: Havalimanı uçuşlara kapatıldı 6 Eyl 2026 19:17 Kazada sağ kurtulan yolcular, kayıp yakınları ve ailelere yönelik psikososyal destek çalışmaları sürüyor 6 Eyl 2026 19:08 İncirli “Son bir hafta ömür boyu unutamayacağımız insan hikayeleri ve dramlar yaşadık.” 6 Eyl 2026 19:02 Yılmaz “Kazanın tek sorumlusunun Arıklı olduğu yönünde bir algı oluşturuldu” 6 Eyl 2026 18:20