Üstel "Bu bir geri adım değil"

Voice Kıbrıs Haber
Başbakan Ünal Üstel Meclis'te yaptığı konuşmada,, hükümete geldikleri günden bugüne kadar yaptıklarının halkın mutluluğu ve refahı için olduğunu ve dünyada yaşanan krizlerden etkilenmemek adında tedbir aldıklarını belirtti.
Üstel, dünyada yaşanan istenmeyen olayların ortaya çıkmasıyla ekonomik dengelerde bozulmalar yaşandığını, hükümet olarak gelir getirici önlemler alarak, akaryakıtı arttırmadan, vergileri düzenlemeye çalıştıklarını, yeni krizlerin ve savaşların başlamasıyla yasa önerisini Meclis'e getirdiklerini anlattı.
Bu tasarının komitede paydaşlarla görüşülerek Genel Kurul’a yollandığını ve bu çalışmayla hayat pahalılığının yarısını yılbaşında ödemeyi öngördüklerini söyleyen Üstel, ileriki günlerde yaşanacakları bilemedikleri için böyle bir yasa tasarısıyla çözüm bulduklarını kaydetti.
Üstel, yasa tasarısının Genel Kurul’a gelmesiyle yaşananların ardından uzlaşı zemini yarattıklarını ve şimdide komiteye çekerek paydaşlarla daha detaylı görüşerek yeni bir uzlaşıya varma ve ortak zemini bulmayı planladıklarını söyledi.
Yeni bir öneri olması nedeniyle tasarıları komiteye çektiklerini, bunun bir geri adım olmadığını ifade eden Üstel, gerekli uzlaşı zemini bulunana kadar, gelişmelere de bakarak yeni bir oluşuma gideceklerini dile getirdi.
Üstel, seçim tarihinin de şu an Ocak olarak göründüğünü eğer bir değişiklik yapmaya karar verirlerse kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.
Ardından, Genel Kurul’da 11 yasa tasarısı oybirliğiyle komiteye geri çekildi.
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yasası da oylanarak, Genel Kurul’da oyçokluğuyla kabul edildi.
Bugünkü görüşmelerini tamamlayan Meclis Genel Kurulu’nun yarın saat 10.00’da yeniden toplanması bekleniyor.
Benzer haberler
Featured
Borsa günü yüzde 1,08 değer kaybederek tamamladı
TDP, milletvekili aday adaylarını açıkladı
Meteoroloji Dairesi 15-21 Ekim tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı
Pile Barış Festivali cumartesi günü yapılıyor... Festivale liderler de katılacak
ABD'de enflasyon eylülde hızlandı
Ülkede sağanak etkili oluyor: Saat 18’00 e kadar en fazla yağışı Taşpınar aldı
Hristodulidis “Uluslararası İsrail Müttefikleri Vakfı” Başkanı ve “parlamento iş birliği grubu” ile görüştü
Aşırı yağışlı hava Güney Kıbrıs’ta etkili oluyor
KTOEÖS yarın Güzelyurt ve Lefke bölgesi okullarda öğleden sonra grevde olacak



