Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Lefkoşa’da yarın birçok bölgeye elektrik verilemeyecek Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği'nden eylem "Lefke İmar Planı bir an önce yürürlüğe girmeli" Bengihan "Üst düzey atamalar belirli kişilere milyonlarca liralık emeklilik menfaati sağlama amacı taşıyor" Damianos’tan enerji konusunda açıklamalar Hint Okyanusu'nda şimdiye kadarki en derin ve en geniş balina mezarlığı keşfedildi Özel çocuklu anneler için “Bir Sohbet Bir Kahve” etkinliği düzenleniyor Özgür Özel ekibi Parti Meclisi'nden istifa ediyor Cumhurbaşkanı Erhürman “Kıbrıs Türk halkının çözüm iradesi benim aldığım yüzde 63 oyun dahi üzerindedir” Borsa'da yükseliş devam ediyor Gürkut "Sözleşmeli personelle ilgili talepler Bakanlığa iletildi" Petrol fiyatlarında son durum (11 Haziran 2026) Basın Konseyi’nin yeni projeleri tanıtıldı Biyologlar Derneği fotoğraf yarışması ödül gecesi yapıldı Çocuklara fiziksel şiddet, daha düşük eğitim seviyesi ve davranış sorunlarıyla bağlantılı Narkotik Girne'de yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirdi! Facianın üzerinden bir yıl geçti: 260 kişinin öldüğü kazada soru işaretleri büyüyor Ünlü moda devi Hugo Boss satılıyor Kanada'da 16 yaş altına sosyal medya yasağı tasarısı parlamentoda Küçük ada ülkesi Nauru ismini değiştiriyor Döviz kurlarında son durum (11 Haziran 2026) Lefkoşa’da yarın birçok bölgeye elektrik verilemeyecek Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği'nden eylem "Lefke İmar Planı bir an önce yürürlüğe girmeli" Bengihan "Üst düzey atamalar belirli kişilere milyonlarca liralık emeklilik menfaati sağlama amacı taşıyor" Damianos’tan enerji konusunda açıklamalar Hint Okyanusu'nda şimdiye kadarki en derin ve en geniş balina mezarlığı keşfedildi Özel çocuklu anneler için “Bir Sohbet Bir Kahve” etkinliği düzenleniyor Özgür Özel ekibi Parti Meclisi'nden istifa ediyor Cumhurbaşkanı Erhürman “Kıbrıs Türk halkının çözüm iradesi benim aldığım yüzde 63 oyun dahi üzerindedir” Borsa'da yükseliş devam ediyor Gürkut "Sözleşmeli personelle ilgili talepler Bakanlığa iletildi" Petrol fiyatlarında son durum (11 Haziran 2026) Basın Konseyi’nin yeni projeleri tanıtıldı Biyologlar Derneği fotoğraf yarışması ödül gecesi yapıldı Çocuklara fiziksel şiddet, daha düşük eğitim seviyesi ve davranış sorunlarıyla bağlantılı Narkotik Girne'de yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirdi! Facianın üzerinden bir yıl geçti: 260 kişinin öldüğü kazada soru işaretleri büyüyor Ünlü moda devi Hugo Boss satılıyor Kanada'da 16 yaş altına sosyal medya yasağı tasarısı parlamentoda Küçük ada ülkesi Nauru ismini değiştiriyor Döviz kurlarında son durum (11 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"Üretim ile verim daha da yükselecek"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Üretim ile verim daha da yükselecek"

Ulusal Birlik Partisi’nin Mesarya Belediyesi Başkan Adayı Kürşat Özer, Korkuteli ve Dörtyol’u ziyaret etti.  25 Aralık yerel seçimleri öncesi vatandaşlarla bir araya gelen Özer’e, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz da eşlik etti.

Vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkan Adayı Özer, seçim kitapçığını paylaştı, manifestolarını ve Mesarya’yı nasıl inşa edeceklerini anlattı. Bakan Oğuz ise belediyeler reformu ile birlikte güçlü belediyelerin güçlü gelecekleri inşa edeceklerini vurguladı.

Bölgenin ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduğuna vurgu yapan Bakan Oğuz,  ülkede planlı üretim ile verimin daha da yükseleceğini söyledi. Oğuz, hükümet ve bakanlık olarak eldeki imkanlar çerçevesinde gerekli çalışmaların yapıldığının altını çizerek yerel yönetimlere de görevler düştüğünü ekledi.

Ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Mesarya bölgesinin birçok köyünde elektrik ve yol sorunlarının devam ettiğini hatırlatan Özer, alt yapı ve üst yapı sorunlarının göreve geldikten sonra ivedi şekilde çözüme kavuşacağını belirtti. Belediye bünyesinde oluşturacakları Tarım ve Hayvancılık Teknik Destek Birimi ile ziraate de katkı koyacaklarını ekledi.

Korkuteli ve Dörtyol vatandaşları ise Özer’in samimiyetine ve sözlerine inanç belirterek, sorun ve sıkıntılarını paylaştı.

Özer, çiftçi ve hayvan üreticilerinin eksikliklerine şu sözlerle değindi: “Bölgemizde tarım ve hayvancılık faaliyetleri yapılmakta. Neredeyse tüm halkımız sahada hayvancılık ve tarımın içindeler. Ama hayvancılık bölgelerinin alt yapı, elektrik ve yol sorunları var. Mesarya Belediyesi’nde tarım ve hayvancılık teknik destek birimi kuracağız.

Oradaki bilirkişilerin sahadaki hayvancımıza, tarıma ve ziraate büyük katkısı olacaktır. Hayvancımızı ve çiftçimizi yönlendirerek onların daha iyi verim alması adına çalışacağız. Hayvancılık bölgelerindeki eksiklerin farkındayız bu konuda özellikle projeler hazırladık ki vatandaşımızın sıkıntılarını çözmek için elimizden geleni yapacağız.”

“Bölgede gerek tarım gerek hayvancılık konusunda gerekli cesareti gösterip yatırım yapmak için risk alarak elindeki kaynağı yatırım yapıyor tam da o noktada belediye olarak bizim de bu insanların önünü açmamız lazım” ifadelerini kullanan Özer, eksikliklerin giderilmesinin ardından bölgedeki ova ile köyleri birbirine bağlayan yolların hayata geçirileceğini söyledi.

Benzer haberler

Featured
Lefkoşa’da yarın birçok bölgeye elektrik verilemeyecek 2026-06-11 11:55:00 Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği'nden eylem "Lefke İmar Planı bir an önce yürürlüğe girmeli" 2026-06-11 11:51:00 Bengihan "Üst düzey atamalar belirli kişilere milyonlarca liralık emeklilik menfaati sağlama amacı taşıyor" 2026-06-11 11:48:00 Damianos’tan enerji konusunda açıklamalar 2026-06-11 11:45:00 Hint Okyanusu'nda şimdiye kadarki en derin ve en geniş balina mezarlığı keşfedildi 2026-06-11 11:42:00 Özel çocuklu anneler için “Bir Sohbet Bir Kahve” etkinliği düzenleniyor 2026-06-11 11:39:00 Özgür Özel ekibi Parti Meclisi'nden istifa ediyor 2026-06-11 11:36:00 Cumhurbaşkanı Erhürman “Kıbrıs Türk halkının çözüm iradesi benim aldığım yüzde 63 oyun dahi üzerindedir” 2026-06-11 11:12:00 Borsa'da yükseliş devam ediyor 2026-06-11 11:08:00