Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Guterres “Kıbrıs ziyaretim sırasında birçok Kıbrıslıyı dinledim. Verdikleri mesaj netti" Fed için karar günü geldi çattı, Kevin Warsh'un stratejisi merak uyandırdı Güney Kıbrıs'ta av sezonu 23 Ağustos'ta başlıyor Nöbetçi eczaneler (29 Temmuz 2026) Hristodulidis “Crans-Montana'dan bu yana ilk kez Kıbrıs sorununun özü ele alındı” Cumhurbaşkanı Erhürman "Önümüzde artık yol haritası var" Tepebaşı’nda korkutan yangın! Hindistan'ın kuzeydoğusundaki sellerde can kaybı 75'e yükseldi Girne'de iş kazası: 36 yaşındaki işçi yaralandı! ABD'de eBay, gazetecilere taciz davasında yaklaşık 55 milyon dolar tazminat ödeyecek 2 yaşındaki kız çocuğu tüm madahalelere rağmen kurtarılamadı! Türkiye Dışişleri, Guterres'in Kıbrıs meselesine ilişkin çabalarını takdirle karşıladı Geçen hafta 62 trafik kazası meydana geldi: 26 kişi yaralandı Petrol fiyatları artışla devam ediyor Apple'dan kiralama modeli: iPhone ve Mac satın almak yerine kiralanabilecek Tatlısu ücretsiz tenis kortu ve modern yeşil alan projesi için imzalar atıldı Üstel “Ortaya çıkacak her proje, yeni yol haritamız olacak” Rusya, Telegram'ın kurucusu Durov hakkında uluslararası arama kararı çıkardı Özçınar “Gıda güvenliği ve iklim kriziyle mücadelede yerel yönetimlerin iş birliği şart” TDP "Kalıcı çözüm çabalarının destekçisi olmaya devam edeceğiz" Guterres “Kıbrıs ziyaretim sırasında birçok Kıbrıslıyı dinledim. Verdikleri mesaj netti" Fed için karar günü geldi çattı, Kevin Warsh'un stratejisi merak uyandırdı Güney Kıbrıs'ta av sezonu 23 Ağustos'ta başlıyor Nöbetçi eczaneler (29 Temmuz 2026) Hristodulidis “Crans-Montana'dan bu yana ilk kez Kıbrıs sorununun özü ele alındı” Cumhurbaşkanı Erhürman "Önümüzde artık yol haritası var" Tepebaşı’nda korkutan yangın! Hindistan'ın kuzeydoğusundaki sellerde can kaybı 75'e yükseldi Girne'de iş kazası: 36 yaşındaki işçi yaralandı! ABD'de eBay, gazetecilere taciz davasında yaklaşık 55 milyon dolar tazminat ödeyecek 2 yaşındaki kız çocuğu tüm madahalelere rağmen kurtarılamadı! Türkiye Dışişleri, Guterres'in Kıbrıs meselesine ilişkin çabalarını takdirle karşıladı Geçen hafta 62 trafik kazası meydana geldi: 26 kişi yaralandı Petrol fiyatları artışla devam ediyor Apple'dan kiralama modeli: iPhone ve Mac satın almak yerine kiralanabilecek Tatlısu ücretsiz tenis kortu ve modern yeşil alan projesi için imzalar atıldı Üstel “Ortaya çıkacak her proje, yeni yol haritamız olacak” Rusya, Telegram'ın kurucusu Durov hakkında uluslararası arama kararı çıkardı Özçınar “Gıda güvenliği ve iklim kriziyle mücadelede yerel yönetimlerin iş birliği şart” TDP "Kalıcı çözüm çabalarının destekçisi olmaya devam edeceğiz"
Dolar
Euro
Sterlin

Üredi “Kurumsal işleyiş ve ifade özgürlüğü açısından sorunlu yaklaşım”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Üredi “Kurumsal işleyiş ve ifade özgürlüğü açısından sorunlu yaklaşım”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın “Bilişim Suçları Yasa Tasarısı”nın Meclis gündeminden kaldırıldığını, sosyal medya yaptırımlarının ise Türkiye’deki BTK üzerinden yürütülmesi için adım atılacağını açıklamasının ardından, UBP Milletvekili Hasan Küçük’ün partinin konuya ilişkin bilgisinin bulunmadığını söylemesi üzerine Kıbrıs Türk Kamu, Ulaştırma, Haberleşme, Bilişim Teknolojileri ve Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Başkanı Hakan Üredi açıklama yaptı. “Koordinasyon eksikliği ciddi soru işareti yaratıyor” Başkan Üredi yaptığı yazılı açıklamada, kamu yönetiminde kurumsal işleyişe dikkat çekerek, “Yürütme erki içinde koordinasyon ve eşgüdümün zayıfladığına işaret eden durumlar, karar alma süreçlerinde kurumsal mekanizmaların yeterince işletilmediği yönünde ciddi soru işaretleri doğurmaktadır” ifadelerini kullandı. “İfade özgürlüğü baskı aracı olamaz” Açıklamasında temel hak ve özgürlüklere vurgu yapan Üredi, “Kamu gücünü temsil eden makamların, vatandaşların temel hak ve özgürlükleri üzerinden ima ve baskı içeren bir dil kullanması kabul edilemez. Özgürlükler anayasal güvence altındadır ve hiçbir koşulda idari ya da siyasi bir araç haline getirilemez” dedi. “Türkiye ile ilişkilendirme doğru değil” Üredi, sürecin Türkiye üzerinden gerekçelendirilmesine de tepki göstererek, “Bu tür söylemlerin Türkiye ile ilişkilendirilerek gerekçelendirilmesi, hem kurumsal sorumluluk hem de uluslararası ilişkilerin hassasiyeti açısından doğru bir yaklaşım değildir” ifadelerini kullandı. “Şeffaflık ve hesap verebilirlik çağrısı” Sendika olarak taleplerini de sıralayan Üredi, “Kurumsal koordinasyon ve karar alma süreçlerinde şeffaflık ile hesap verebilirliğin güçlendirilmesini, kamu otoritesinin temel hak ve özgürlüklere saygı temelinde hareket etmesini ve devlet yönetiminde öngörülebilirlik ile kurumsal disiplinin yeniden tesis edilmesini zorunlu görmekteyiz” dedi.

Benzer haberler

Featured
Guterres “Kıbrıs ziyaretim sırasında birçok Kıbrıslıyı dinledim. Verdikleri mesaj netti" 2026-07-29 18:05:10 Fed için karar günü geldi çattı, Kevin Warsh'un stratejisi merak uyandırdı 2026-07-29 17:55:26 Güney Kıbrıs'ta av sezonu 23 Ağustos'ta başlıyor 2026-07-29 17:36:58 Nöbetçi eczaneler (29 Temmuz 2026) 2026-07-29 17:28:32 Hristodulidis “Crans-Montana'dan bu yana ilk kez Kıbrıs sorununun özü ele alındı” 2026-07-29 17:21:00 Cumhurbaşkanı Erhürman "Önümüzde artık yol haritası var" 2026-07-29 16:34:10 Tepebaşı’nda korkutan yangın! 2026-07-29 16:23:02 Hindistan'ın kuzeydoğusundaki sellerde can kaybı 75'e yükseldi 2026-07-29 16:20:26 Girne'de iş kazası: 36 yaşındaki işçi yaralandı! 2026-07-29 16:18:19