UNFICYP'e yönelik saldırı teyit edilemedi

Voice Kıbrıs Haber
UNFICYP’e ait araca, geçtiğimiz cumartesi akşamı devriye gezdiği sırada av tüfeğiyle ateş açılması konusu gündemdeki yerini koruyor.
Alithia gazetesi, UNFICYP’in, Lefkoşa'nın güneyine bağlı Yeri bölgesinin üç kilometre doğusunda, UNFICYP aracının saldırıya uğradığı şeklindeki suçlamasının teyit edilemediğinin görüldüğünü yazdı.
Gazete, olayların gösterdiği şekliyle, UNFICYP mensuplarının ara bölgede devriye gezerken ateş sesi duyması, plakayı almayı başarmaksızın bir aracın bölgeden uzaklaştığını görmesi şeklinde cereyan ettiğini belirtti.
Araçta bulunan UNFICYP üyelerinin, daha sonra araçta küçük vuruklar gibi işaretler tespit ettiğini, bunun da ateş açmayla ilgili olduğu şeklinde yorum yapmalarına neden olduğunu belirten gazete, aracın Rum polisi uzmanları tarafından incelendiği zaman, işaretlerin ateş açmadan kaynaklandığını teyit etmediğini de yazdı.
Gazete bahse konu bölgenin, polis tarafından uyuşturucu ticareti ve kaçak av yapılan yer olarak bilindiğini de yazdı.
Benzer haberler
Featured
Darbe girişiminden tutuklandı, oğlu devlet başkanı adayı oldu
Fransa’da yıl başından bu yana yaklaşık 13 bin yangın çıktı
CHP'nin Yargıtay'daki mutlak butlan dosyasıyla ilgili yeni gelişme
Türkiye İspanya'ya söndürme uçağı gönderdi
İncirli "Guterres’in ziyareti son bir deneme değil, çözüm sürecinin başlangıcı olmalıdır"
ABD saldırıları, İran misillemeleri durdurdu
Filenin Sultanları, Brezilya'yı devirdi
Aşil Kalkanı'na Yunanistan'dan onay
Cumhurbaşkanı Erhürman yarın Holguin ile görüşecek


