Umuda yolculuk hüsranla sonuçlandı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Suriye’deki iç savaştan kaçmak isteyen 24 Suriyeli’nin umuda yolculuğu hüsranla sonuçlandı.
Tekne kaptanı tarafından kandırılarak, Mersin’den Güney Kıbrıs’a gitmek için yola çıkarılan 24 Suriyeli Güney Kıbrıs yerine Yenierenköy açıklarında Osman 88 isimli teknede bırakıldı. Bu yolculuk için kişi başı yaklaşık 3 bin 300 dolar ödedikleri öğrenilen 24 Suriyeli’nin aralarında 2 tane de 18 yaşın altında genç bulunuyor. Bu arada henüz tespit edilemeyen tekne kaptanının da başka bir tekneyle kaçığı ifade edildi.İskele Kaza Mahkemesi’nde yargıç Umut İnan’ın huzuruna çıkarılan 22 Suriyeli, yasa dışı yollardan ülkeye giriş yapmaktan suçlu bulunarak haklarında 7 gün tutuk emri verildi.
Yargıç İnan söz konusu sanıkların ülkelerinde yaşanan savaştan kaçmalarının hafifletici unsur olduğuna işaret ederek aynı zamanda suçlarını kabul etmeleri ve sabıka kayıtlarının bulunmamasından dolayı 7 gün hapis cezasına çarptırdığını söyledi.
Sanıkların avukatının, 18 yaşından küçük olan 2 Suriyeli için Birleşmiş Milletler yetkilileri ile görüşecekleri ve sığınma hakkı talep edecekleri için süre tanınmasını talep etmesi üzerine de yargıç İnan, söz konusu iki sanık için davayı 27 Ekim tarihine erteledi. Benzer haberler
Featured
Seyir halinde bulunan çekici araçta yangın
Avrupa'nın en büyük limanında patlama can aldı
Kolombiya'da can kaybı artıyor
Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Ağustos 2026)
İskele Gençlik Merkezi’nde kurs ve kulüp kayıtları başladı
Din İşleri Başkanlığı "2027 yılı Hac ön kayıtları için son tarih 28 Ağustos"
YDP, yeni seçim yasasının görüşüleceği komite toplantısına katılmayacağını açıkladı
Borsa günü yüzde 0,16 değer kazanarak tamamladı
Meta 16 yaş altı kullanıcılara ait 756 bin sosyal medya hesabını kapattı


