Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması başladı

Voice Kıbrıs Haber
Güzelyurt Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması, 9-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.
Güzelyurt Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Dr. Arif Albayrak ve Mustafa Cihangir’in küratörlüğünde, Hascen Doğan Esenyel’in koordinatörlüğünde düzenlenen sanat buluşmasına; KKTC’li sanatçıların yanı sıra Türkiye, İran, Rusya, Hindistan, Azerbaycan ve Tunus’tan sanatçılar katılıyor.
Sanatçılar, bir hafta boyunca Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) kendilerine tahsis edilen çalışma alanlarında eserlerini hazırlayacak ve Sanat Buluşması’na katkı koyan Türk Dünyası Belediyeler Birliği adına Genel Sekreter Talha Özdemir de yarın saat 10.30’da etkinliğe katılacak.
Etkinlik boyunca ortaya çıkacak eserler, cumartesi saat 18.00’de Güzelyurt Sergi Salonu’nda düzenlenecek açılışla sergilenecek.
Benzer haberler
Featured
İngiltere'den yeni zayıflama hapına onay
Kolombiya'daki depremde can kaybı arttı, "Ulusal Afet Durumu" ilan edildi
Sterlin 65 TL'ye yaklaştı, Euro 55 TL'yi aştı
3.Zafer Doğan Anı Rallisi’nde kazanan Doğan-Mulla ikilisi
Umman açıklarında karaya oturan gemiden sızan petrol 390 kilometrekarelik alana yayıldı
Koltuğuna oturmayı reddeden çocuk uçuşu iptal ettirdi
Hukuk Komitesi’nde 1 yasa, 2 karar tasarısı görüşüldü
Erdoğan "AB'nin gümrük birliği ve vize serbestisi adımları hepimizin menfaatine"
Çavuş yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi


