"Ulusal meseleler hakkında ortak kararlar alınmasını istemeye cesaret ediyoruz”

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Fileleftheros gazetesine bazı açıklamalarda bulundu.
Fileleftheros gazetesine göre Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, uluslararası arenada ve dış siyaset konularında tek parça veya mutlak olmamaları gerektiğini söyledi.
Hristodulidis, üçlü iş birliklerinin ve AB’de yaptırımlar için kabul edilen yasal araçların, kendilerini güçlendiren unsurlar olduğuna dikkati çekti.
Hristodulidis bunların tek başlarına caydırıcı olmamakla birlikte tek başlarına önemli olmadıklarını ancak üçüncü ülkelerle ilişkilerin desteklenmesi açısından oldukça önemli olduğunu, iş birliği alanlarında yeni ufuklar açtığını söyledi.
Üçlü iş birlikleri aracılığıyla güçlü devletlerle ilişkilerin sıkılaştırılmasının, bir kriz anında veya olağan üstü hal durumunda müttefiklere hemen ulaşma açısından çok önemli olduğunu söyleyen Hristodulidis, bu araçların tecrit edilmesi yaklaşımının da yanlış olduğunu ifade etti.
Hristodulidis, “muhtemel siyasi zarar ve maliyetin ayrıca girişimlerin zorluklarını bilsek dahi ulusal meseleler hakkında AB düzeyinde ortak kararlar alınmasını istemeye cesaret ediyoruz” ifadesini de kullandı.
Benzer haberler
Featured
Erakçi "İslamabad Mutabakat Zaptı sonuçlanmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı"
Tahtın en güçlü varisiydi: Üç yıldır hastanede olan Prenses yaşamını yitirdi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Haziran 2026)
Çeler “Ak güvercin Meclis’te yerini alacak”
Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oldu
İncirli “Sektörlerin önünü açacak politikaları hayata geçireceğiz”
CHP'de iki belediye başkanının ihracı istendi
Borsa günü 13.743,50 puandan tamamladı
Hristodulidis Holguin ile görüştü


