Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026) İklim değişikliğinin sağlığa etkileri son 10 yılda arttı Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti YÖDAK ile YÖKAK iş birliğinde KKTC’deki üniversitelerin UKAP başvurularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir” Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek KTTB “Sahte diplomaları düzenleyenler kadar denetlemeyenler de suçludur" Aysel Alihan son yolculuğuna uğurlandı Borsa günü yüzde 0,13 değer kazanarak tamamladı Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Cem Akaş, oğlunun ölümünden 6 gün sonra hayatını kaybetti Çeler "TDP'nin Meclis dışında olduğu beş yıllık süreçte denge ve denetim mekanizması zayıfladı" Denktaş “Reklama çıkacak imkânımız yok ama insan içine çıkacak yüzümüz var” Meteoroloji Dairesi 29 Ekim-4 Kasım tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Ayşe Tatlısulu için kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ekim 2026) İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026) İklim değişikliğinin sağlığa etkileri son 10 yılda arttı Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti YÖDAK ile YÖKAK iş birliğinde KKTC’deki üniversitelerin UKAP başvurularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir” Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek KTTB “Sahte diplomaları düzenleyenler kadar denetlemeyenler de suçludur" Aysel Alihan son yolculuğuna uğurlandı Borsa günü yüzde 0,13 değer kazanarak tamamladı Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Cem Akaş, oğlunun ölümünden 6 gün sonra hayatını kaybetti Çeler "TDP'nin Meclis dışında olduğu beş yıllık süreçte denge ve denetim mekanizması zayıfladı" Denktaş “Reklama çıkacak imkânımız yok ama insan içine çıkacak yüzümüz var” Meteoroloji Dairesi 29 Ekim-4 Kasım tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Ayşe Tatlısulu için kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ekim 2026) İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"Ülkeyi uçuruma götürdüğünüzü fark edin”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Ülkeyi uçuruma götürdüğünüzü fark edin”
Reklam

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın ivediliği oy çokluğuyla kabul edildi.

Oylama öncesinde söz alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’yla ilgili ayrıntılı metnin komitede olduğunu ve önceden bu tasarıyla ilgili eleştirilerini ilettiklerini belirtti. Erhürman, nüfusu 5 bin 1 olan beldenin belediye olmasını sağlayan maddenin değiştirildiğini ve rakamın 20 bin yapıldığını söyledi.

Erhürman, bu yasa tasarısında bunun gibi çok madde olduğunu her verdikleri örneğin tek tek değiştirilerek reform yapılamayacağını kaydetti.

Yasa tasarısının çalakalem hazırlandığını, verdikleri örnek gibi bir dizi sorun barındıran yasa tasarısının sorun yaratacağını belirten Erhürman, tasarının en büyük sorununun da nüfus karmaşası olduğunu ifade etti.

Erhürman, komitede tasarının eksikliklerinin dile getirildiğini, en başta belediyelerin tek kriterinin nüfus olmaması gerektiğini vurguladıklarını anlatarak bu yanlışlara rağmen tasarının ivediliğinin istenmesinin kaosa neden olacağını belirtti.

Erhürman, ivediliği reddedeceklerini söyleyerek bu tasarının üzerinde çalışılması gereken çok fazla konu olduğunu yineleyerek, “Geri çekin doğru dürüst çalışalım bu tasarı reform olmayı hak etsin” dedi.

ÖZERSAY

HP Genel Başkanı Kudret Özersay ise, Meclis Başkanı Töre’nin 1 Nisan’da pozitif olduğunu açıkladığını, 4 Nisan’da Meclis kürsüsünde yer alarak dünya tarihine geçtiğini söyledi. Özersay, Sağlık Bakanlığı’nın mevzuatının bu yönde olmadığını hatırlatarak kendisinin ithamda bulunduğu iddiasını yadırgadığını belirtti.

Reformun deneme-yanılma yoluyla hazırlanmaya çalışıldığını kaydederek, belediyelerin kriterlerinin çeşitlerinin belirlenmesi ve potansiyelinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini söylediklerini hatırlattı.

Özersay, önceden dile getirdikleri eleştirileri tekrarlayarak, gelinen noktada bu tasarının üzerinde çalışılmamış olduğunun görüldüğünü belirtti.

Özersay, elektrik faturasını bugün gören vatandaşın isyanının büyümesiyle yeniden gözden geçirileceğinin açıklanmasının bu konuda da deneme yanılma yönteminin denendiğini gösterdiğini kaydetti.

Belediyeler konusunda da doğru bir yaklaşım izlenmediğini söyleyen Özersay, belediye reformunun sayının azaltılmasını desteklediklerini ancak verimlilik kriteri gibi farklı etkenlerin göz önünde bulundurması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın ivediliği oy çokluğuyla kabul edildi.

“SON SİYASİ GELİŞMELER”

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Meclis İç Tüzüğü’nün 62. maddesinden söz alarak “Son siyasi gelişmeler başlığıyla” söz aldı.

Özersay, Başbakan’ın hukuken değilse bile siyasi etik kapsamında cevap vermesi gerektiğini belirterek, “öneri yapmıyorsunuz deniyorsa cevap vermesi gerekli” dedi.

Cevap verilmeyecekse muhalefetin konuşmasının manası olmayacağını, bunun demokrasinin devamı için önemli olduğunu kaydeden Özersay, geçen hafta yapılan konuşmaları ciddiye alsalardı münhalsiz alımların ve atamaların devam etmeyeceğini söyledi.

Bugün ülkede tüm asansörleri denetleyecek tek kişi kaldığını, diğer kişilerin farklı konumlara görevlendirdiğine dikkati çeken Özersay, yetkililer geçen hafta “yakıt sorunu yok” derken hafta sonu Teknecik’in çalışmadığını hatırlattı.

Geçen hafta iki gün sonra yakıt gelecek bilgisini Başbakan’a kimin verdiğini ve konunun soruşturulup soruşturulmayacağını bilmek istediğini söyleyen Özersay, elektrik faturalarında yaşanan fahiş artışın nasıl çözüleceğini sordu ve yasa geçerken o zaman da eksiklikleri dile getirdiklerini hatırlattı.

Kudret Özersay, 2018 yılında müşavirliği kaldıran yasayı geçirdiklerini ancak yeni bir yöntem geliştirilerek parti içindeki kişilerin değiştirilerek müdür atanması yoluna gidildiğini belirterek bunu da ortadan kaldırmanın üzerinde çalışacaklarını söyledi.

Meclis’e yapılan müdür atamasına işaret eden Özersay, geçmişte yapılan yanlışlardan sonra bu çürümüş siyasetin devam edemeyeceğini kaydetti.

ERHÜRMAN

Daha sonra söz alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, elektrik konusunda “öneri yapın” çağrısını değerlendirerek çeşitli fikirler sunduklarını ancak kabul görmediğini ancak şimdi yeniden değerlendirileceğinin söylendiğini belirtti.

Elektrikte yapılan değişikliği “kaçınılmaz” olarak lanse eden hükümetin bugün değerlendirme yapacağını açıklamasını eleştiren Erhürman, o dönemde kendi yaptıkları öneriler dikkate alınsaydı bugün bu kaosun yaşanmayacağını söyledi.

Gelen faturaların nasıl değerlendirileceğine açıklık getirilmediğini, halkın sürekli bile isteye kaosa sürüklendiğini savunan Erhürman, “Madem değerlendirme yapılabiliyorsa niye illaki kaosu bekliyorsunuz” dedi.

Erhürman, “Olmadı, olmayacak çünkü dersinizi çalışmıyorsunuz, eleştiri kabul etmiyorsunuz” diyerek, faturaların nasıl geleceğini niye akıl edemediklerini anlamadığını kaydetti.

İçkiye yapılan zamla ilgili de uyarılarda bulunduklarını, bunun sigaraya yapılan zamma benzemediğini, bir dizi farklı sektörü etkileyeceğini, çalışma yaşamının da fazlasıyla etkileneceğini anlattıklarını hatta alışverişin Güney’e kayacağını söylediklerini hatırlatan Erhürman, tek tek anlattıklarını ama hükümetin bildiğini okuyarak 3 hafta sonra yeniden değerlendireceklerini açıkladığını belirtti.

CTP Genel Başkanı Erhürman, hiçbir adımın çalışılmadığını ve el yordamıyla ülke yönetilemeyeceğini anlamadıklarını söyleyerek, bu kadar öneriye rağmen hiçbirini değerlendirmeyenlerin kaos başlayınca yeniden değerlendirerek ülke yönetilmeyeceğini ifade etti.

Belediyeler, elektrik, alkol zammı gibi adımların hep yeniden değerlendirilmek zorunda kaldığını hatırlatarak, protokolün de haftaya kimse görmeden imzalanacağını ve yine sorun çıkınca değerlendirmeye gidileceğini savunan Erhürman, “Tek derdiniz protokolü törenlerle imzalamak” dedi.

Erhürman, ortak akıl aranmadığını, buna rağmen sosyal medyadan “öneri yapın” çağrısı yapıldığını kaydederek, bu hataları saklamak için de hükümetin nereye kime saldıracağını bilemez hale geldiğini söyledi.

Sosyal medyadan “öneri yap” diyenlerin Meclis’te yapılan konuşmaları bile dinlemediğini, zaten yapılan hiçbir önerinin de değerlendirilmediğini söyleyen Erhürman, “İnsanların canını yakıyorsunuz, insanlar o yüzden sokakta. Yanlıştır elektrik zammı da, alkol zammı da, belediyeler reformu da… Şimdi protokol imzalıyorsunuz ülkeyi uçuruma götürdüğünüzü fark edin” diye konuştu.

“HALK KAFASINI DUVARA VURUYOR, FARK EDİN, ZAMLARI GERİ ÇEKİN”

Erhürman, “Bugün artık halkın kafasının duvara vurduğunu fark edin ve zamları geri çekin. Biz aynı önerileri yinelemeye hazırız, dinleyecekseniz…” dedi.

 

Benzer haberler

Featured
DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi 28 Eki 2026 21:59 Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026) 28 Eki 2026 21:38 İklim değişikliğinin sağlığa etkileri son 10 yılda arttı 28 Eki 2026 21:29 Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı 28 Eki 2026 21:17 Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti 28 Eki 2026 21:13 YÖDAK ile YÖKAK iş birliğinde KKTC’deki üniversitelerin UKAP başvurularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı 28 Eki 2026 21:03 Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı 28 Eki 2026 20:07 Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir” 28 Eki 2026 19:34 Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek 28 Eki 2026 19:05