Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Döviz piyasalarında günün son rakamları (14 Ekim 2026) Zayıflama ilaçlarına dikkat! Trump "İran'a ne yapacağımızı bekleyin ve görün" Yusuf Avcıoğlu Halkın Partisi’nden istifa etti CTP Kadın Örgütü, Yeniboğaziçi’nde Kadın Dayanışma Buluşması düzenleyecek “Kitap Ayraçları” sergisi Bedesten’de açıldı Borsa günü yüzde 1,08 değer kaybederek tamamladı TDP, milletvekili aday adaylarını açıkladı Meteoroloji Dairesi 15-21 Ekim tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Pile Barış Festivali cumartesi günü yapılıyor... Festivale liderler de katılacak ABD'de enflasyon eylülde hızlandı Ülkede sağanak etkili oluyor: Saat 18’00 e kadar en fazla yağışı Taşpınar aldı Hristodulidis “Uluslararası İsrail Müttefikleri Vakfı” Başkanı ve “parlamento iş birliği grubu” ile görüştü Aşırı yağışlı hava Güney Kıbrıs’ta etkili oluyor KTOEÖS yarın Güzelyurt ve Lefke bölgesi okullarda öğleden sonra grevde olacak Dünyanın en eski gemi batığı Antalya'da keşfedildi Halk TV'ye kayyum atandı Mındıkoğlu “9 emekçinin işten durdurulmasını kabul etmiyoruz” Meteoroloji Dairesi verileri güncelledi: Bu gece ve yarın öğle saatlerine dikkat Nöbetçi eczaneler (14 Ekim 2026) Döviz piyasalarında günün son rakamları (14 Ekim 2026) Zayıflama ilaçlarına dikkat! Trump "İran'a ne yapacağımızı bekleyin ve görün" Yusuf Avcıoğlu Halkın Partisi’nden istifa etti CTP Kadın Örgütü, Yeniboğaziçi’nde Kadın Dayanışma Buluşması düzenleyecek “Kitap Ayraçları” sergisi Bedesten’de açıldı Borsa günü yüzde 1,08 değer kaybederek tamamladı TDP, milletvekili aday adaylarını açıkladı Meteoroloji Dairesi 15-21 Ekim tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Pile Barış Festivali cumartesi günü yapılıyor... Festivale liderler de katılacak ABD'de enflasyon eylülde hızlandı Ülkede sağanak etkili oluyor: Saat 18’00 e kadar en fazla yağışı Taşpınar aldı Hristodulidis “Uluslararası İsrail Müttefikleri Vakfı” Başkanı ve “parlamento iş birliği grubu” ile görüştü Aşırı yağışlı hava Güney Kıbrıs’ta etkili oluyor KTOEÖS yarın Güzelyurt ve Lefke bölgesi okullarda öğleden sonra grevde olacak Dünyanın en eski gemi batığı Antalya'da keşfedildi Halk TV'ye kayyum atandı Mındıkoğlu “9 emekçinin işten durdurulmasını kabul etmiyoruz” Meteoroloji Dairesi verileri güncelledi: Bu gece ve yarın öğle saatlerine dikkat Nöbetçi eczaneler (14 Ekim 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Ülkenin enerji sektörüne yeni yatırımlar ve lüks ürün ihracatı yasaklanıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Ülkenin enerji sektörüne yeni yatırımlar ve lüks ürün ihracatı yasaklanıyor
Reklam

Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya yönelik dördüncü yaptırım paketi kapsamında ülkenin enerji sektörüne yeni yatırımları ve lüks ürün ihracatını yasaklıyor.

Birçok uluslarararası dev şirket Ukrayna'ya yaptırımlarını açıkladı.
DTÖ İMKANLARI ASKIYA ALINACAK Rusya'nın "en çok kayrılan ülke" statüsü reddedilecek, Rus ürün ve hizmetleri bu statüden faydalanamayacak ve Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olarak sahip olduğu imkanlar askıya alınacak.
Söz konusu yaptırımlar bu aşamadan sonra AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe girecek.
Son yaptırım paketi kapsamında, Rusya'ya 300 eurodan daha pahalı havyar, içecek, puro, elektronik cihaz, parfüm, çanta, palto, takım elbise, ayakkabı, gömlek, elmas, altın ve değerli taş gibi ürünlerin gönderilmesinin yasaklanması bekleniyor.
Aralarında Rus milyarder Roman Abramoviç'in de yer aldığı 15 kişi ve 9 şirketin AB yaptırım listesine eklenmesi, bu kişilerin mal varlıklarının dondurulması ve seyahat yasağı getirilmesi bekleniyor.
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "AB üyesi ülkelerin Rusya'ya karşı dördüncü yaptırım paketini hızla kabul etmesini memnuniyetle karşılıyorum." ifadesini kullandı.
Von der Leyen, söz konusu yaptırımların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in haksız savaşı finanse etme yeteneğini zayıflatacağını, işgal durana kadar Kremlin üzerindeki baskıyı sürdüreceklerini belirtti.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de konuyla ilgili paylaşımında, "Ukrayna'yı ve halkını desteklemeyi sürdürmekte kararlıyız." değerlendirmesinde bulundu.
Borrell, dördüncü yaptırım paketinin Kremlin'in savaşı finanse etme kapasitesini felce uğratmayı amaçladığını, Rus ekonomisine ve lojistiğine darbe vuracağını belirtti.
NTV

Benzer haberler

Dünya
Trump "İran'a ne yapacağımızı bekleyin ve görün" 14 Eki 2026 21:41 Air India uçağı, kaçırılma alarmı iddiası üzerine acil iniş yaptı 14 Eki 2026 15:50 Ameliyat geçiren Papa 14. Leo'ya akciğer kanseri tanısı kondu 14 Eki 2026 10:23 BM İnsan Hakları Konseyinin 15 yeni üyesi belli oldu 14 Eki 2026 08:46 Dünya büyüklüğündeki Star Wars benzeri gezegen yaşama elverişli olabilir 13 Eki 2026 21:59 Breaking Bad dizisinin yıldızı RJ Mitte 34 yaşında hayatını kaybetti 13 Eki 2026 21:50 Eğlence merkezindeki kazada 1 kişi hayatını kaybetti 13 Eki 2026 21:45 Fransa'da süpermarket buzdolaplarına “benzeri görülmemiş” siber saldırı 13 Eki 2026 15:21 Trump eski gelinini görevden alabilir 13 Eki 2026 09:22