Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu'nun bir bölümü trafiğe kapatıldı “Anadolu’nun İzleri Sergisi” Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşacak Erhürman "Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesi ve yaşadığı acılar görmezden gelinemez, yok sayılamaz" Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi TİKA Başkanı Eren “Bizleri çok duygulandıran bir proje oldu” Bugün hava nasıl olacak? (19 Eylül 2026) Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu'nun bir bölümü trafiğe kapatıldı “Anadolu’nun İzleri Sergisi” Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşacak Erhürman "Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesi ve yaşadığı acılar görmezden gelinemez, yok sayılamaz" Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi TİKA Başkanı Eren “Bizleri çok duygulandıran bir proje oldu” Bugün hava nasıl olacak? (19 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Ülkede beyin ve sinir cerrahisinde bir ilk

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Ülkede beyin ve sinir cerrahisinde bir ilk
Reklam

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirürji) Bölümü’nde bir hastaya, ülkede ilk kez uygulanan tedavi yöntemi Spinal kord Stimulasyonu ya da halk diliyle bilinen adıyla “Ağrı Pili” tatbiki yapıldı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı tarafından yapılan açıklama şöyle: “Bu bir nevi ağrı tedavisi yönetimi uygulamalarından olan cerrahi bir uygulamadır. Tıp dilinde 'Nöromodülasyon' denilen bu uygulamalarda, yapılan iş, özet olarak sinir hücreleri üzerinde yaratılan farklı elektrik akımlarına bağlı olarak hücre içi biyokimyasal değişiklik cevabı alınmasıdır. Yani bu teknikle, ağrı yolakları üzerinde dinamik ya da fonksiyonel kısıtlama uygulanmaktadır. Kısaca hastanın ağrı hikayesine bağlı olarak daha önceden belirlenmiş olan omurilik segmentine yerleştirilen ağrı pili ile ağrının beynin duyu merkezine ulaşmadan önce kesilmesi hedeflenen uygulama tipidir. Türkiye Cumhuriyeti’nde de yeni kuşak ağrı pili cihazlarının kullanımı özellikle son 10 yılda ivme kazanmıştır. KKTC’de ilk kez 18/10/2018’de başarı ile Op. Dr. Çağın Ozankaya ve ekibi ile başarı ile uygulanmıştır. Girişimde bulunulan hastamız kronik ağrılarından tamamen kurtulmuştur. Bu cerrahinin uygulanmasında ve başarı oranındaki en büyük kriter uygun hasta seçimidir. Buradaki ana soru kimlerin uygun olduğudur. Bu uygulamaya aday olan hastanın diğer tedavi şekillerinden (fizik tedavi, ilaç tedavisi) fayda görmemiş olması gerekmektedir. Karşımıza en sık çıkan tablo bel fıtığı, omurga kireçlenmesi ya da bel kaymasına bağlı olarak geçirdiği ameliyat sonrası sinir hasarı oluşan ya da ağrısı hiçbir şekilde dinmeyen hastalardır. Maliyeti oldukça yüksek olan bu tedavi yöntemi, uygun kriterleri taşıması halinde hastanemize başvuran tüm hastalara uygulanacaktır.” Kaynak:TAK
 

Benzer haberler

Featured
Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı 19 Eyl 2026 12:30 Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi 19 Eyl 2026 12:25 Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı 19 Eyl 2026 12:19 Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı 19 Eyl 2026 12:06 Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! 19 Eyl 2026 11:59 Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı 19 Eyl 2026 11:52 Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! 19 Eyl 2026 11:46 Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde 19 Eyl 2026 11:23 Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” 19 Eyl 2026 11:14