Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ağustos 2026) Barçın "Maliye Bakanı suçu yasa değişikliği ile aklamaya çalışıyor" Brent petrolün varili 88,06 dolardan işlem görüyor Üstel “Çok daha güçlü bir spor organizasyonu girişimi başlattık" Dr. Fazıl Küçük Bulvarı pazar günü geçici olarak trafiğe kapatılacak Meteoroloji Dairesi'nden şiddetli fırtına ve yağış uyarısı! Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Kıbrıs Rum tarafının engelleme girişimlerine karşı üç ayrı mektup UBP'nin 18 belediye başkan adayı resmen duyuruldu Onalt “Üretici yok olursa ülke ithalata mahkum olur” Yılmaz “Üreticiyi mağdur etmeyecek yatırımlar çok kıymetli” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan olumsuz havaya karşı işveren ve çalışanlara uyarı Ertuğruloğlu “İki devletli çözüm politikasından geri dönüş söz konusu değil” Lefkoşa Belediye Tiyatrosu yeni sezonda perdeleri iki oyunla açıyor TMK 1986 mezunlarından TMK Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı’na bağış HAKSEN Başkanı Erşangil “Kamuya giriş, parası olanın ayrıcalığı olamaz” Erdoğan Pirhan için çok acil kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ağustos 2026) Deniz içerisinde hareketsiz bulunan şahsın ölüm nedeni açıklandı UBP LTB Başkan adayı Aktunç “Lefkoşa’da yeni bir belediyecilik dönemi başlatacağız” 15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ağustos 2026) Barçın "Maliye Bakanı suçu yasa değişikliği ile aklamaya çalışıyor" Brent petrolün varili 88,06 dolardan işlem görüyor Üstel “Çok daha güçlü bir spor organizasyonu girişimi başlattık" Dr. Fazıl Küçük Bulvarı pazar günü geçici olarak trafiğe kapatılacak Meteoroloji Dairesi'nden şiddetli fırtına ve yağış uyarısı! Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Kıbrıs Rum tarafının engelleme girişimlerine karşı üç ayrı mektup UBP'nin 18 belediye başkan adayı resmen duyuruldu Onalt “Üretici yok olursa ülke ithalata mahkum olur” Yılmaz “Üreticiyi mağdur etmeyecek yatırımlar çok kıymetli” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan olumsuz havaya karşı işveren ve çalışanlara uyarı Ertuğruloğlu “İki devletli çözüm politikasından geri dönüş söz konusu değil” Lefkoşa Belediye Tiyatrosu yeni sezonda perdeleri iki oyunla açıyor TMK 1986 mezunlarından TMK Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı’na bağış HAKSEN Başkanı Erşangil “Kamuya giriş, parası olanın ayrıcalığı olamaz” Erdoğan Pirhan için çok acil kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ağustos 2026) Deniz içerisinde hareketsiz bulunan şahsın ölüm nedeni açıklandı UBP LTB Başkan adayı Aktunç “Lefkoşa’da yeni bir belediyecilik dönemi başlatacağız”
Dolar
Euro
Sterlin

"Ülke şu an kötü yönetiliyor bile diyemiyoruz çünkü ülke yönetilmiyor”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Ülke şu an kötü yönetiliyor bile diyemiyoruz çünkü ülke yönetilmiyor”
Reklam

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili adayı Sami Özuslu, son dönemlerde öğretmenlerin hükümet tarafından büyük saldırılara maruz kaldığını söyledi ve öğretmeni dışlayarak eğitimin yönetilemeyeceğini vurguladı.

Özuslu dün, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS) ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Özuslu’ya ziyaretinde Genel Başkan Tufan Erhürman ile Lefkoşa milletvekili ve MYK üyesi Filiz Besim eşlik etti.

Sendikaların, demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu dile getiren Özuslu, hem kendisinin hem de CTP’nin emekten, barıştan, çözümden, demokrasiden ve insan haklarından yana olduğunu ifade etti. Bu ülkeyi birlikte yönetmeyi kendilerine şiar edindiklerinin altını çizen Özuslu, “Ülke şu an kötü yönetiliyor bile diyemiyoruz çünkü ülke yönetilmiyor” dedi.

Kıbrıs Türk halkının gerek yetişmiş insan kapasitesiyle, gerekse örgütsel ve kurumsal yapısıyla bu ülkeyi yönetmeye ehil bir halk olduğunu kaydeden CTP milletvekili adayı Sami Özuslu, “Bu memleketin büyük sorunları karşısında sadece 50 milletvekiliyle ülkeyi yönetme iddiasında olmamalıyız. Bu kadar değerli bir kurumsal yapıya sahipsek, bunları katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde birlikte yönetme kısmında ortak bir noktada buluşturma becerisini göstermeliyiz” dedi. Hükümetin son dönemlerde öğretmenlere uyguladığı baskılara da değinen Özuslu, “Öğretmeni dışlayarak eğitimi yönetmek gibi bir anlayışı tümden reddediyoruz. Bu seçim de, birlikte yönetme iddiamızın ilk adımıdır” şeklinde konuştu.

Baybora: Özuslu’nun Doğru Aday Olduğunu Düşünüyoruz

KTÖS Başkanı Mustafa Baybora, toplumun CTP’ye ihtiyacı olduğunu ifade etti. CTP’nin varlık sebebinin Kıbrıslı Türklerin varoluşu olduğuna değinen Baybora, ilerici kesimlerle birlikte hareket edilmesi gerektiğine işaret etti. CTP’nin Kıbrıs Türk toplumuna liderlik yapabilme kapasitesinin olduğuna inanç belirten Baybora, “Önümüzdeki ara seçimler büyük önem arz etmektedir. Bir sonraki yapılacak erken genel seçimi doğrudan etkileyecektir. Sami Özuslu doğru kişidir. Toplumun ilerici kesimleri tarafından da desteklemesi gerekir” dedi.

Maviş: Toplumun Örgütlü Yapısına Saldırı Var

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş de, Kıbrıs Türk toplumunun örgütlü yapısına son zamanlarda büyük saldırı yapıldığını söyledi. Öğretmenlerin bir mücadelenin içinden geçtiğini ifade eden Maviş, Kıbrıslı Türklerin nefes alma noktasında bir yol açılması gerektiğini, bu yolun da Avrupa Birliği yolu olduğunu söyledi. Maviş, CTP milletvekili adayı Sami Özuslu’nun AB kurumları içerisinde yer aldığını ve Kıbrıslı Türklerin sesini duyurma noktasında önemli görevler üstlendiğini belirtti. Özuslu’ya adaylığının hayırlı olmasını dileyen Maviş, seçimde başarılar diledi.

Benzer haberler

Featured
15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı 28 Ağu 2026 22:05 Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ağustos 2026) 28 Ağu 2026 21:53 Barçın "Maliye Bakanı suçu yasa değişikliği ile aklamaya çalışıyor" 28 Ağu 2026 21:16 Brent petrolün varili 88,06 dolardan işlem görüyor 28 Ağu 2026 20:58 Üstel “Çok daha güçlü bir spor organizasyonu girişimi başlattık" 28 Ağu 2026 20:47 Dr. Fazıl Küçük Bulvarı pazar günü geçici olarak trafiğe kapatılacak 28 Ağu 2026 20:39 Meteoroloji Dairesi'nden şiddetli fırtına ve yağış uyarısı! 28 Ağu 2026 20:28 Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Kıbrıs Rum tarafının engelleme girişimlerine karşı üç ayrı mektup 28 Ağu 2026 20:16 UBP'nin 18 belediye başkan adayı resmen duyuruldu 28 Ağu 2026 19:00