Ukrayna'ya 51 dolar bağış yapan balerine 12 yıl hapis cezası
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Rusya, Ukrayna'ya destek için bir yardım kuruluşuna 51 dolar bağışlayan amatör balerin Ksenia Karelina'yı vatana ihanet suçlamasıyla 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.
ABD ve Rusya vatandaşlığı bulunan amatör balerin Ksenia Karelina, Ukrayna'ya 51 dolar bağış yaptığı için 12 yıl hapis cezasına çaptırıldı.
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırdığı ilk gün olan 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya destek için bir yardım kuruluşuna yaptığı 51 dolar bağış genç kadının özgürlüğüne mal oldu.
ABD'nin Los Angeles kentinde yaşayan ve 2021 yılında ABD vatandaşlığını alan Karelina, geçtiğimiz şubat ayında aile ziyareti için geldiği Rusya'nın Yekaterinburg kentinde gözaltına alındı.
Geçtiğimiz hafta hakim karşısına çıkan 33 yaşındaki Karelina için 15 yıl hapis cezası talep edildi.
Amatör balerini “vatana ihanetten” suçlu bulan mahkeme, Karelina'yı 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Karelina'nın bağış yaptığı kuruluşun Ukrayna'ya tıbbi destek malzemeleri, ekipman, silah ve mühimmat alınması için para topladığını iddia ederken söz konusu kuruluş FSB'nin iddialarını kabul etmedi.
Benzer haberler
Dünya
Leyen "İsrail'e yaptırımlar konusunda top artık üye devletlerin sahasında"
Dünya Meteoroloji Örgütü "El Nino'nun şiddetlenmesiyle aşırı hava olayları riskinin artması bekleniyor"
Belçika'da sıcak hava dalgasında ölümler, normal seviyelerin yüzde 39 üzerine çıktı
Dünya'ya düşme tehlikesi bulunan NASA teleskobu için kurtarma operasyonu başlatıldı
DSÖ "Depremlerin vurduğu Venezuela'da sağlık sistemi ciddi baskı altında"
Fransa'da hazirandaki sıcak hava dalgasında bir haftada 2 bini aşkın fazla ölüm kaydedildi
Pakistan'da yolcu otobüsünün uçuruma yuvarlandığı kazada 40 kişi öldü
ABD-İsrail saldırısında hayatını kaybeden İran’ın eski lideri Hamaney için devlet töreni düzenleniyor
Netflix yıldızı milletvekili oldu



