Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Isaias Kasırgası ABD'yi saatte 165 kilometreyle vurdu,4 kişi hayatını kaybetti Rusya ve Ukrayna enerji ateşkesinde anlaştı Küresel ekonominin sorunları IMF ve Dünya Bankasının yıllık toplantılarında Bangkok'ta ele alınacak BM "Cibuti açıklarındaki gemi kazasında 109 kişi hayatını kaybetti ve 116'dan fazla kişi kayıp" Serra Menekay’ın “Köklerden Dallara” isimli tarih kitabının tanıtımı yapıldı KTOEÖS yarın Güzelyurt ve Lefke bölgesi okullarında öğleden sonra greve gidecek İstanbul’da hissedilen bir deprem daha meydana geldi CTP Milletvekili Aday Belirleme ve Sıralama Kurultayı’nda oy verme işlemi 21.00’e kadar sürecek “Masalsı Dünya” karma resim sergisi Gazimağusa Bandabuliya’da açıldı İncirli, CTP Kurultayı'nda konuştu “İlk işimiz nüfus sayımı ve yolsuzlukla mücadele olacak” İnanç SakaIlılar’ın “Avukuantum ile Mavi Başlangıçlar” kitabı tanıtıldı Sosyal Hizmetler Dairesi ile Telsim arasında iş birliği imzalandı Öztürkler “Ortak davamız, ortak kaderimiz her türlü kişisel farklılığın üzerindedir” 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Panama yaralarını sarıyor CTP’nin Milletvekili Adayı Belirleme ve Sıralama Kurultayı başladı Dünya yine Lionel Messi'yi konuşuyor: Şov yaptı, Ronaldo'ya göz kırptı Günay "Bölgede yaşanan sıkıntılar, KKTC ekonomisini doğrudan etkiliyor" Pasha Group Girne Yarı Maratonu yoğun katılımla tamamlandı FODER'in sezon açılışı etkinliği büyük ilgi gördü Eroğlu “KKTC’nin egemen devlet yapısı güçlendirilmeli” Isaias Kasırgası ABD'yi saatte 165 kilometreyle vurdu,4 kişi hayatını kaybetti Rusya ve Ukrayna enerji ateşkesinde anlaştı Küresel ekonominin sorunları IMF ve Dünya Bankasının yıllık toplantılarında Bangkok'ta ele alınacak BM "Cibuti açıklarındaki gemi kazasında 109 kişi hayatını kaybetti ve 116'dan fazla kişi kayıp" Serra Menekay’ın “Köklerden Dallara” isimli tarih kitabının tanıtımı yapıldı KTOEÖS yarın Güzelyurt ve Lefke bölgesi okullarında öğleden sonra greve gidecek İstanbul’da hissedilen bir deprem daha meydana geldi CTP Milletvekili Aday Belirleme ve Sıralama Kurultayı’nda oy verme işlemi 21.00’e kadar sürecek “Masalsı Dünya” karma resim sergisi Gazimağusa Bandabuliya’da açıldı İncirli, CTP Kurultayı'nda konuştu “İlk işimiz nüfus sayımı ve yolsuzlukla mücadele olacak” İnanç SakaIlılar’ın “Avukuantum ile Mavi Başlangıçlar” kitabı tanıtıldı Sosyal Hizmetler Dairesi ile Telsim arasında iş birliği imzalandı Öztürkler “Ortak davamız, ortak kaderimiz her türlü kişisel farklılığın üzerindedir” 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Panama yaralarını sarıyor CTP’nin Milletvekili Adayı Belirleme ve Sıralama Kurultayı başladı Dünya yine Lionel Messi'yi konuşuyor: Şov yaptı, Ronaldo'ya göz kırptı Günay "Bölgede yaşanan sıkıntılar, KKTC ekonomisini doğrudan etkiliyor" Pasha Group Girne Yarı Maratonu yoğun katılımla tamamlandı FODER'in sezon açılışı etkinliği büyük ilgi gördü Eroğlu “KKTC’nin egemen devlet yapısı güçlendirilmeli”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Uğur getirmesi için uçağın motoruna bozuk para attı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Uğur getirmesi için uçağın motoruna bozuk para attı
Reklam

Çin havayolu şirketi Lucky Air, uğur getirmesi için uçağın motoruna bozuk para atarak uçuşun iptal edilmesine neden olan bir yolcuya dava açtı.

Yerel medyaya göre, olay Çin'in doğusundaki Anqing Tianzhuşan Havalimanı'nda 17 Şubat'ta yaşandı. Teknik personel, son kontroller sırasında motorun alt kısmında yerde bozuk paralar bulunca güvenlik için uçuş iptal edildi. 162 yolcu aynı uçakla bir gün gecikmeli olarak uçabildi. Soyadının 'Yu' olduğu açıklanan bir yolcu olaydan bir hafta sonra gözaltına alındı. Eşi ve bir yaşındaki oğluyla seyahat eden 28 yaşındaki Yu, 'kazasız bir yolculuk için' motora iki adet bozuk para attığını kabul etti. Lucky Air, uçuş iptali yüzünden 140 bin yuan (yaklaşık 21 bin dolar) zarara uğradığını ve yolcuya dava açacağını duyurdu.

'Paralar motora girseydi, uçak havada durabilirdi'

China Daily gazetesine konuşan Çin Sivil Havacılık Üniversitesi'nden bir uzman, "Paralar motora ağır hasar verebilir ya da parçalanmasına neden olabilirdi. Uçak havadayken motor aniden durabilir ve yolcular için büyük bir risk doğabilirdi" dedi. Haziran 2017'de 80 yaşındaki bir kadın, Şanghay Pudong Havalimanı'nda China Southern Havayolları'nın uçağına benzer nedenlerle bozuk para atmış ve uçuşun beş saat gecikmesine neden olmuştu. Havayolu şirketi, yaşı nedeniyle yolcuya dava açmayacağını açıklamıştı. Bu olaydan birkaç ay sonra da 76 yaşındaki bir kadın Anqing-Kunming seferini yapmaya hazırlanan bir uçağın motoruna bozuk para attığı için gözaltına alınmış ancak daha sonra serbest bırakılmıştı.

Benzer haberler

Dünya
Rusya ve Ukrayna enerji ateşkesinde anlaştı 11 Eki 2026 19:45 BM "Cibuti açıklarındaki gemi kazasında 109 kişi hayatını kaybetti ve 116'dan fazla kişi kayıp" 11 Eki 2026 19:27 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Panama yaralarını sarıyor 11 Eki 2026 13:54 Hayvanat bahçesinin kaplan bölümüne atladı, hayatını kaybetti 11 Eki 2026 11:07 Trump gözünü okyanuslara dikti "Trump Okyanusu'na ihtiyacımız var" 11 Eki 2026 10:03 İnfazdan sağ kurtulan idam mahkumu cezaevine döndü 11 Eki 2026 09:53 Trump "Bence Ukrayna'nın yeni bir başkan edinme vakti geldi" 10 Eki 2026 22:01 Isaias Kasırgası can aldı, 800 binden fazla ev elektriksiz kaldı 10 Eki 2026 21:45 İki doz ilaca rağmen idamdan sağ çıkan mahkum taburcu edildi 10 Eki 2026 21:37