Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İtalya Dışişleri Bakanı Tajani, Holguin ile görüştü Çeler “Sporcuların yaşadığı adaletsizlikler sona ermeli” Küresel piyasalar jeopolitik gerilimin kıskacında Kıb-Tek’in yeni hizmet binası yapımları devam ediyor UBP MYK iki seçimin bir arada yapılmasını ve karma oyun kaldırılmasını oy birliğiyle kabul etti Hava sıcaklığı 40 dereceyi aşacak! Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası’nda sırada 5.yarışlar var Erhürman "Guterres’in çabalarını destekliyoruz, bu çabalara katkı koymaya devam edeceğiz” Nöbetçi eczaneler (17 Temmuz 2026) Bengihan “Korkunun ecele faydası yoktur. Hesap günü yakındır.” Japonya’da İmparatorluk Hanedan Yasası revize edildi ABD'nin Texas eyaletinde selde ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi Letimbiotis "BM Genel Sekreteri’nin ziyareti çok önemli" Fransa'da fırtına nedeniyle 2 kişi öldü, 53 bin hane elektriksiz kaldı YDP Dipkarpaz Kampı yapıldı: Sonuç bildirgesi paylaşıldı Dışişleri Bakanlığı “Sayın Guterres’i, İyi Niyet Misyonunu ihlal edercesine arabulucu gibi davranmamaya davet ederiz” Cumhurbaşkanı Erhürman, Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Jacqueline Kitulu’yu kabul etti Çeler "Guterres’in ziyareti Kıbrıs’ta yeni sürecin en önemli aşamalarından biri olacak" Güzelyurt'taki "Yaşam Merkezi" projesi inşaat aşamasına geçti Haspolat Çemberi’nde asfalt yama çalışması yapılacak! İtalya Dışişleri Bakanı Tajani, Holguin ile görüştü Çeler “Sporcuların yaşadığı adaletsizlikler sona ermeli” Küresel piyasalar jeopolitik gerilimin kıskacında Kıb-Tek’in yeni hizmet binası yapımları devam ediyor UBP MYK iki seçimin bir arada yapılmasını ve karma oyun kaldırılmasını oy birliğiyle kabul etti Hava sıcaklığı 40 dereceyi aşacak! Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası’nda sırada 5.yarışlar var Erhürman "Guterres’in çabalarını destekliyoruz, bu çabalara katkı koymaya devam edeceğiz” Nöbetçi eczaneler (17 Temmuz 2026) Bengihan “Korkunun ecele faydası yoktur. Hesap günü yakındır.” Japonya’da İmparatorluk Hanedan Yasası revize edildi ABD'nin Texas eyaletinde selde ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi Letimbiotis "BM Genel Sekreteri’nin ziyareti çok önemli" Fransa'da fırtına nedeniyle 2 kişi öldü, 53 bin hane elektriksiz kaldı YDP Dipkarpaz Kampı yapıldı: Sonuç bildirgesi paylaşıldı Dışişleri Bakanlığı “Sayın Guterres’i, İyi Niyet Misyonunu ihlal edercesine arabulucu gibi davranmamaya davet ederiz” Cumhurbaşkanı Erhürman, Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Jacqueline Kitulu’yu kabul etti Çeler "Guterres’in ziyareti Kıbrıs’ta yeni sürecin en önemli aşamalarından biri olacak" Güzelyurt'taki "Yaşam Merkezi" projesi inşaat aşamasına geçti Haspolat Çemberi’nde asfalt yama çalışması yapılacak!
Dolar
Euro
Sterlin

'Üçlü görüşme daha başlamadan berhava edilmek isteniyor'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

'Üçlü görüşme daha başlamadan berhava edilmek isteniyor'

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in daveti üzerine 25 Kasım tarihinde Berlin’de gerçekleşecek üçlü görüşmenin daha başlamadan berhava edilmeye ve sonuçsuz bırakılmaya çalışıldığı kaydetti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, çözüm yönünde yeni bir inisiyatif almak istediğinin açık olduğunu kaydeden Korkmazhan, “Sn Guterres üçlü görüşmenin ardından,  Aralık ayında beşli gayrı resmi konferans planlamakta, bir süredir üzerinde çalışılan referans şartlarında anlaşma sağlamayı ve yeni bir müzakere sürecine giden yolu açmak istemektedir” dedi. Üçlü görüşmenin, Kıbrıs sorunu ve ülkenin geleceği açısından büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Korkmazhan, “her iki taraftaki statükocular söz birliği ve amaç birliği etmişçesine, üçlü görüşmenin ve Guterres’in yeni inisiyatifinin sonuçsuz kalması için çalışıyorlar” dedi. Çözüm odaklı hareket etmek yerine seçim odaklı hareket ediliyor. Her iki taraftaki statükocu kesimlerin üçlü görüşmenin sonuçsuz kalması ve çözümsüzlüğün devamı yönünde bir araya gelmesi karşısında, çözüm yanlılarının da bir araya gelmesinin elzem olduğuna dikkat çeken Korkmazhan, çözüm odaklı hareket etmek yerine, seçim odaklı hareket edenlerin, çözüm yanlılarının birlikteliğini engellediğini ve üçlü görüşmenin sonuçsuz kalması için uğraş veren statükocu kesimlerin değirmenine su taşıdığını belirtti. Kıbrıs sorununun ve çözüm çabalarının kritik bir kavşakta bulunduğunu belirten Korkmazhan, “Guterres’in yeni çabasını daha başlamadan boğmak isteyenlere karşı federal çözüm yanlılarının birlikteliğine ve toplumumuzun çözüm iradesinin kararlı ve tutarlı bir şekilde temsiliyetine hiç olmadığı kadar ihtiyaç vardır” dedi. (Voice of the Island - Sol H.)

Benzer haberler

Featured
İtalya Dışişleri Bakanı Tajani, Holguin ile görüştü 2026-07-17 20:13:17 Çeler “Sporcuların yaşadığı adaletsizlikler sona ermeli” 2026-07-17 19:38:14 Küresel piyasalar jeopolitik gerilimin kıskacında 2026-07-17 19:32:08 Kıb-Tek’in yeni hizmet binası yapımları devam ediyor 2026-07-17 19:24:17 UBP MYK iki seçimin bir arada yapılmasını ve karma oyun kaldırılmasını oy birliğiyle kabul etti 2026-07-17 19:11:00 Hava sıcaklığı 40 dereceyi aşacak! 2026-07-17 18:58:39 Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası’nda sırada 5.yarışlar var 2026-07-17 18:08:11 Erhürman "Guterres’in çabalarını destekliyoruz, bu çabalara katkı koymaya devam edeceğiz” 2026-07-17 17:48:25 Nöbetçi eczaneler (17 Temmuz 2026) 2026-07-17 17:19:49