Üç doktor tarafından 3 bin 275 reçete yazıldığı tespit edildi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Sahte reçete soruşturması kapsamında dün tutuklanarak bugün mahkemeye çıkarılan beş zanlı için üçer gün tutukluluk kararı verildi.
Polis tarafından dün tutuklanan zanlılardan üçü Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.
Eczacı K. D. ve eşi eczane çalışanı F. I. ile kalfa Z. P. bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç Zehra Yalkut Bilgeç huzuruna çıktı.
Tahkikat memuru Müfettiş Muavini Cemali Çiftçi, eczanelerde ve zanlıların evinde yapılan aramalarda, daha önce soruşturma kapsamında tutuklanan üç doktor tarafından yazılan 3 bin 275 reçete tespit edildiğini belirtti.
Bu reçetelerin bin 416'sının daha önce tutuklanan doktor M.A., bin 310'unun doktor F.K. ve 500'ünün ise dün tutuklanan doktor İ.İ. tarafından yazıldığının tespit edildiğini söyleyen Çiftçi, 21 ifade alındığını, 16 reçetenin sahte olduğunun tespitinin yapıldığını ayrıca bir vatandaş adına sahte reçete yazıldığının belirlendiğini söyledi.
Çiftçi, alınacak ifadeler, incelenecek çok sayıda emare bulunduğunu, zanlıların serbest kalması halinde tahkikata etki edebileceğini söyleyerek, üç gün tutukluluk talep etti.
Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç zanlıların üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.
Öte yandan dün tutuklanarak bugün İskele’de mahkemeye çıkarılan doktor İ.İ. ve eczacı P.Ö. için de üçer gün tutukluluk kararı alındı.
Benzer haberler
Featured
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi
Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026)
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü
Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak
Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı"
AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası
Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor
Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz"




