Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ağustos 2026) Barçın "Maliye Bakanı suçu yasa değişikliği ile aklamaya çalışıyor" Brent petrolün varili 88,06 dolardan işlem görüyor Üstel “Çok daha güçlü bir spor organizasyonu girişimi başlattık" Dr. Fazıl Küçük Bulvarı pazar günü geçici olarak trafiğe kapatılacak Meteoroloji Dairesi'nden şiddetli fırtına ve yağış uyarısı! Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Kıbrıs Rum tarafının engelleme girişimlerine karşı üç ayrı mektup UBP'nin 18 belediye başkan adayı resmen duyuruldu Onalt “Üretici yok olursa ülke ithalata mahkum olur” Yılmaz “Üreticiyi mağdur etmeyecek yatırımlar çok kıymetli” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan olumsuz havaya karşı işveren ve çalışanlara uyarı Ertuğruloğlu “İki devletli çözüm politikasından geri dönüş söz konusu değil” Lefkoşa Belediye Tiyatrosu yeni sezonda perdeleri iki oyunla açıyor TMK 1986 mezunlarından TMK Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı’na bağış HAKSEN Başkanı Erşangil “Kamuya giriş, parası olanın ayrıcalığı olamaz” Erdoğan Pirhan için çok acil kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ağustos 2026) Deniz içerisinde hareketsiz bulunan şahsın ölüm nedeni açıklandı UBP LTB Başkan adayı Aktunç “Lefkoşa’da yeni bir belediyecilik dönemi başlatacağız” 15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ağustos 2026) Barçın "Maliye Bakanı suçu yasa değişikliği ile aklamaya çalışıyor" Brent petrolün varili 88,06 dolardan işlem görüyor Üstel “Çok daha güçlü bir spor organizasyonu girişimi başlattık" Dr. Fazıl Küçük Bulvarı pazar günü geçici olarak trafiğe kapatılacak Meteoroloji Dairesi'nden şiddetli fırtına ve yağış uyarısı! Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Kıbrıs Rum tarafının engelleme girişimlerine karşı üç ayrı mektup UBP'nin 18 belediye başkan adayı resmen duyuruldu Onalt “Üretici yok olursa ülke ithalata mahkum olur” Yılmaz “Üreticiyi mağdur etmeyecek yatırımlar çok kıymetli” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan olumsuz havaya karşı işveren ve çalışanlara uyarı Ertuğruloğlu “İki devletli çözüm politikasından geri dönüş söz konusu değil” Lefkoşa Belediye Tiyatrosu yeni sezonda perdeleri iki oyunla açıyor TMK 1986 mezunlarından TMK Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı’na bağış HAKSEN Başkanı Erşangil “Kamuya giriş, parası olanın ayrıcalığı olamaz” Erdoğan Pirhan için çok acil kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ağustos 2026) Deniz içerisinde hareketsiz bulunan şahsın ölüm nedeni açıklandı UBP LTB Başkan adayı Aktunç “Lefkoşa’da yeni bir belediyecilik dönemi başlatacağız”
Dolar
Euro
Sterlin

UBP'nin 18 belediye başkan adayı resmen duyuruldu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
UBP'nin 18 belediye başkan adayı resmen duyuruldu
Reklam

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda, 18 belediye başkan adayı oy birliğiyle onaylanarak, isimleri resmen duyuruldu.

UBP’nin belediye başkan adayları şöyle:

“Lefkoşa Türk Belediyesi: Mimar Mehmet Aktunç, Gazimağusa Belediyesi: Mimar Koral Bozkurt, Girne Belediyesi: Bekir Paşaoğlu, Güzelyurt Belediyesi: Mahmut Özçınar, İskele Belediyesi: Hasan Sadıkoğlu, Gönyeli-Alayköy Belediyesi: Hüseyin Amcaoğlu, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi: İş İnsanı İbrahim Erbildim, Dikmen Belediyesi: Mehmetali Tunçbilek, Beyarmudu Belediyesi: Bülent Bebek, Mesarya Belediyesi: Hasan Adahan, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi: Fatma Çimen Tuğlu, Geçitkale-Serdarlı Belediyesi: Halil Kasım, Erenköy-Karpaz Belediyesi: Hamit Bakırcı, Tatlısu Belediyesi: Muharrem Özdemir, Lefke Belediyesi: İnşaat Mühendisi Hasan Öksüz, Yeniboğaziçi Belediyesi: İş İnsanı Tanyel Öztemiz, Çatalköy Belediyesii: İş insanı Derviş Albayrak ve Değirmenlik Belediyesi: İsmail Çeler.”

UBP'den verilen bilgiye göre, toplantı Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel başkanlığında gerçekleştirildi. Üstel toplantının ardından 6 Aralık’ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, belediyeciliğin vatandaşın sorununu çözmek, hizmet üretmek ve eser bırakmak olduğunu belirterek, “6 Aralık’tan sonra makyaj belediyeciliği bitecek, hizmet belediyeciliği başlayacak.” dedi.

UBP’nin 18 belediyede güçlü adaylarla seçime hazır olduğuna işaret eden Üstel, hedeflerinin hizmet belediyeciliğini güçlendirmek olduğunu vurguladı.

“Bizim belediyecilik anlayışımız nettir.” diyen Üstel, belediyeciliğin tabela asmakla ve sosyal medyada paylaşım yapmakla olmayacağını kaydetti.

Vatandaşın laf değil, hizmet istediğini, algı değil, eser istediğini belirten Üstel, “Bizim siyasetimizin ölçüsü sosyal medya değil, vatandaşın hayatına dokunan hizmetlerdir.” ifadelerine yer verdi.

Son beş yılda yapılmaz denilen projeleri birer birer hayata geçirdiklerini ifade eden Üstel, “Başkalarının hayal dahi edemediği projeleri biz planladık, biz başlattık, biz tamamladık.” dedi.

- “Bu ülkede eserler var, çünkü UBP var”

Havalimanı, hastaneler, yollar, elektrik, fiberoptik ve daha birçok büyük yatırımın altında UBP’nin imzası olduğunu belirten Üstel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“50 yıldır konuşanlar var, 50 yıldır bu ülkeye eser kazandıran bir UBP var. Bu ülkede eserler var çünkü UBP var. Bizim yaptıklarımızı karalamaktan başka projeleri olmayanlar var. Projeleri yok, hedefleri yok, vizyonları yok. Biz ise her engeli aşıyor, projelerimizi halkımızla buluşturuyoruz. Biz lafları değil yolları ve hastaneleri, dedikoduları değil eserleri büyüttük. Şimdi sıra belediyelerimizde…”

18 belediyede “güçlü UBP, güçlü belediyecilik, güçlü hizmet” için yola çıktıklarını kaydeden Üstel, 6 Aralık’ta halkın boş laflar ile dolu dolu projeler arasında bir tercih yapacağını söyledi.

“Biz kavga değil hizmet, polemik değil proje, algı değil eser siyasetini büyüteceğiz.” diyen Üstel, ülkenin kaybedecek zamanı, kendilerinin de hizmetten başka gündemi olmadığını kaydetti.

Üstel, “6 Aralık’ta kazananın UBP olacak, kazanan hizmet olacak, kazanan halkımız olacak. Biz hazırız. Adaylarımız hazır. Teşkilatımız hazır. Hizmet için hazırız, zafer için hazırız." dedi.

Benzer haberler

Featured
15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı 28 Ağu 2026 22:05 Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ağustos 2026) 28 Ağu 2026 21:53 Barçın "Maliye Bakanı suçu yasa değişikliği ile aklamaya çalışıyor" 28 Ağu 2026 21:16 Brent petrolün varili 88,06 dolardan işlem görüyor 28 Ağu 2026 20:58 Üstel “Çok daha güçlü bir spor organizasyonu girişimi başlattık" 28 Ağu 2026 20:47 Dr. Fazıl Küçük Bulvarı pazar günü geçici olarak trafiğe kapatılacak 28 Ağu 2026 20:39 Meteoroloji Dairesi'nden şiddetli fırtına ve yağış uyarısı! 28 Ağu 2026 20:28 Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Kıbrıs Rum tarafının engelleme girişimlerine karşı üç ayrı mektup 28 Ağu 2026 20:16 Onalt “Üretici yok olursa ülke ithalata mahkum olur” 28 Ağu 2026 18:50