Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında” Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı İstanbul Adalar'da peş peşe depremler Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi: 7 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı Fiber optik ek protokolü Ankara'da imzalandı Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacak Akpınar “YÖDAK üniversiteleri sıralamak yerine yükseköğretimi planlamalıdır" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasının 66. duruşması sona erdi Sağlık Bakanlığı HPV aşısı uygulamasının uzatıldığını duyurdu Nöbetçi eczaneler (19 Ağustos 2026) Gönendere-Geçitkale ana yolunda korkutan kaza: Motosiklet sürücüsü yaralandı! İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 7 kişi daha tutuklandı Karaoğulları “Okul ortamlarının güvenli alanlar haline getirilmesi devletin ve Bakanlığın birincil sorumluluğu” Dikkatsiz sürücü karşıdan karşıya geçmeye çalışan çocuğa çarptı Damianos “GSI için birkaç hafta içerisinde NAVTEX yayımlanacak” Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında” Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı İstanbul Adalar'da peş peşe depremler Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi: 7 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı Fiber optik ek protokolü Ankara'da imzalandı Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacak Akpınar “YÖDAK üniversiteleri sıralamak yerine yükseköğretimi planlamalıdır" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasının 66. duruşması sona erdi Sağlık Bakanlığı HPV aşısı uygulamasının uzatıldığını duyurdu Nöbetçi eczaneler (19 Ağustos 2026) Gönendere-Geçitkale ana yolunda korkutan kaza: Motosiklet sürücüsü yaralandı! İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 7 kişi daha tutuklandı Karaoğulları “Okul ortamlarının güvenli alanlar haline getirilmesi devletin ve Bakanlığın birincil sorumluluğu” Dikkatsiz sürücü karşıdan karşıya geçmeye çalışan çocuğa çarptı Damianos “GSI için birkaç hafta içerisinde NAVTEX yayımlanacak”
Dolar
Euro
Sterlin

“UBP güçlüyse KKTC de güçlüdür”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
“UBP güçlüyse KKTC de güçlüdür”
Reklam

UBP Lefkoşa İlçesi İstişare Toplantısı, “6 aylık faaliyet programı, icraatlar ve son siyasi gelişmeler” gündemi ile yapıldı. Toplantı, The Elysium Park’ta, gerçekleştirildi.

UBP’den verilen bilgiye göre, UBP Lefkoşa İlçesi’nin 6 aylık çalışma programını açıklayan Lefkoşa İlçe Başkanı, Milletvekili Ahmet Savaşan yaptığı konuşmada kadın kolları, gençlik kolları ve ilçe yetkili kurullarında hazırladıkları programda pek çok farkındalık ve sosyal sorumluluk projesinin yanında eğitim seminerleri, sosyal, sportif, kültürel birçok etkinlik ve KKTC’nin Gelecek 10 Yılı başlıklı bir de çalıştayın yer aldığını anlattı.

"Siyaset Akademisi mart ayında eğitime başlayacak"

6 ilçedeki UBP’li gençler ile kadınlar için bilim insanlarına özel olarak hazırlatılan ve 6 ilçe başkanının birlikte yürüteceği Siyaset Akademisi hakkında da bilgi veren Savaşan, konusunda uzman konuşmacıların, UBP’nin Kuruluş Süreci ve Kıbrıs Türk Tarihindeki Önemi, Kıbrıs Sorununun Tarihçesi ve Müzakere Süreci, Tarihi Süreçte Kıbrıs Türklerinin Yaşadıkları, Temel Siyasi Kavramlar ve İdeoloji, Doğu Akdeniz Enerji Sorunu ve Kıbrıs Adası’nın Stratejik Önemi, Yapay Zeka Kullanımı, Ekonomi Politikaları, UBP İktidarlarında Gerçekleştirilen Büyük Projeler, Siyasette Stratejik İletişim ve Kamu Yönetimi, Sosyal Medya Okur Yazarlığı, Siyaset ve Toplum, Uluslararası Siyaset ve KKTC’ye Yansımaları, Belediyecilik ve Yerel Yönetimlerde Dönüşüm gibi konularda dersler vereceğini söyledi.

Siyaset Akademisi’nin çalışmalarına mart ayında başlayacağını ve ilk programın 9 hafta süreceğini belirten Ahmet Savaşan, siyaset akademisinin amacının gençlerin ve kadınların kişisel gelişimine katkıda bulunmak ve siyasette daha etkin yer alabilmelerine destek vermek olduğunu kaydetti.

Lefkoşa İlçesi Web Sayfası oluşturuldu.

UBP Lefkoşa İlçesi için ilk defa oluşturdukları WEB sayfasını da tanıtan ( www.ubplefkosailcesi.org ) Savaşan, gerek Siyaset Akademisi gerekse de ilçenin haberleri, duyuruları, eğitimleri ve faaliyetleri hakkında 7/24 ayrıntılı bilgi alınabileceğinin altını çizdi.

Hasipoğlu: "Hem sahada hem icraatta daha güçlü bir UBP var"

UBP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu da hem sahada hem icraatta daha güçlü bir UBP vurgusu yaptı. İstişare toplantısıyla hem hükümet çalışmaları hem de Kıbrıs konusunda görüşleri ele alma fırsatı bulunacağını belirten Hasipoğlu, UBP’nin, eşit egemenliğe dayalı yeni siyaseti Anavatan Türkiye ile birlikte her platformda seslendirmeye devam edeceğini kaydetti.

Hasipoğlu, Genel Başkan ve Başbakan Üstel’in başkanlığındaki hükümetin çalışmalarını istikrarlı şekilde sürdürdüğünü, KKTC’nin dünyada hak ettiği yeri alması için UBP’nin tüm örgütleriyle bu çalışmalara destek olmaya devam edeceğini söyledi.

Üstel: "Ülkemiz için canla başla çalışıyoruz"

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel de geceyi düzenleyen UBP Lefkoşa İlçe Başkanı, Milletvekili Ahmet Savaşan ve Yönetim Kurulu ile Kadın ve Gençlik Kolları yanı sıra emeği geçenlere teşekkür ederken, UBP’nin birlikte olduğunda çok daha güçlü olduğuna vurgu yaptı.

Üstel, “Bu akşam Lefkoşa’da oluşan birlikteliğin çok güzel bir örneğini yaşıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Tatar ve bir önceki Genel Başkan Faiz Sucuoğlu’nun kendisine partinin büyüğü olarak Başbakanlık görevini verdiğini hatırlatan Üstel, bayrağı devraldığı günden itibaren hem UBP hem de ülkenin gelişmesi için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı. UBP’nin gücünün birliğinden geldiğine işaret eden Başbakan Üstel, “UBP güçlüyse KKTC de güçlüdür” mesajı verdi.

“2024 yılı 2023 yılından çok daha güzel geçecek”

Yeni yıla yeni müjdelerle başladıklarını ifade eden Üstel, gençlere öncelik verdiklerini, projeleriyle anlattı. Kamu çalışanlarının maaşlarına hayat pahalılığını yansıttıklarını, asgari ücreti uzlaşı içinde belirlediklerini kaydeden Üstel, özel sektöre sosyal prim desteğini miktarını artıracaklarını açıkladı. Üstel, 2024 yılının 2023 yılından çok daha güzel geçeceğinin altını çizdi.

“Yeni genel merkezin temeli nisanda atılacak”

Gecede UBP’nin yeni genel merkez binasının temelinin atılacağı müjdesini veren Üstel, “Partimize yakışır, modern, fonksiyonel bir genel merkez inşa edeceğiz. Hepinizi, nisan ayında temel atma törenimize davet ediyorum” dedi.

Yeni genel merkezde ülkeyi geleceğe taşıyacak siyasetlerin şekil alacağı, Genel Sekreterlik, PM, MYK, milletvekilleri, kadın kolları ve gençlik kollarının etkin çalışmalar yapabileceği alanların oluşturulacağını ifade etti.

Üstel, “UBP geleceğe daha güçlü ilerliyor. Tekrar söylüyorum, 2024 yılı 2023 yılından çok daha güzel geçecek” dedi.

Benzer haberler

Featured
Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı 19 Ağu 2026 20:39 Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi 19 Ağu 2026 20:31 Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” 19 Ağu 2026 19:50 AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası 19 Ağu 2026 19:12 İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında” 19 Ağu 2026 19:08 Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı 19 Ağu 2026 19:02 İstanbul Adalar'da peş peşe depremler 19 Ağu 2026 18:39 Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi: 7 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi 19 Ağu 2026 18:34 GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı 19 Ağu 2026 18:21