Tuzlu su ve maden suyu doldurulmuş şişeler aşı diye satıldı

Voice Kıbrıs Haber
Çin hükümeti, sahte koronavirüs aşısı üretimi yapan ve satan onlarca kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Resmi Şinhua haber ajansına göre, geçen hafta Çarşamba günü itibarıyla gözaltına alınanlar arasında, aşı fiyatlarını yükseltmek ve yasa dışı aşı yapmakla suçlanan kişiler de bulunuyor.
Ajansın haberinde, ülke genelinde yapılan operasyonlarda 21 ayrı aşı dolandırıcılığı vakası tespit edildi.
58 BİN DOZ SAHTE AŞI
Bu gruplardan birinin 58 bin doz şişelenmiş tuzlu su ya da maden suyu satarak 18 milyon Yuan (yaklaşık 2,8 milyon dolar) gelir elde ettiği belirtildi.
Çetenin lideri olduğu öne sürülen Kong soyadlı kişinin 25 Aralık'ta gözaltına alındığı açıklandı.
Gözaltına alınan diğer kişilerin de, hastaneler dahil olmak üzere bazı yerlere yüksek fiyatla sahte aşı sattıkları ve Afrika'ya aşı kaçırdıkları belirtiliyor.
Çinli yetkilere göre, aşının gerçek olup olmadığının anlaşılması için aşıdan önce kutulardaki bar kodunun okutulması gerekiyor. Ancak hastanelerde bunun yapılmamış olabileceği söyleniyor.
Çin'de geçen hafta Salı günü itibarıyla öncelikli gruplardan 40 milyondan fazla kişiye aşı yapıldı.
TAK
Benzer haberler
Dünya
Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de
Endonezya'da yanardağ alarmı: Havalimanı uçuşlara kapatıldı
Putin, Trump’ın özel temsilcileriyle Ukrayna krizini görüştü
İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu
Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu
Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü
Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti
Moskova'da kritik zirve: ABD heyetinin Putin ile görüşmesi başladı
Bu plajın anahtarı 400 bin dolar: Bir yıldır bekleyen müşteriler var


