Tutuklu ve mahkumlara online görüş imkanı!
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapılarak Merkezi Cezaevinde bulunan tutuklu ve mahkumlara, aileleriyle online görüntülü konuşma imkanı sağlandığı duyuruldu.
Yapılan açıklama şu şekilde: İçişleri Bakanlığı, Merkezi Cezaevinde bulunan tutuklu ve mahkumların sağlığının korunmasına yönelik, Koronavirüse karşı ilk günden itibaren ciddi önlemler almıştır. Bu bağlamda Sivil Savunma Teşkilatımızın verdiği destekle de cezaevinin her köşesinde düzenli şekilde dezenfekte ve hijyen çalışması yapılmıştır. Cezaevinde dezenfekte ve hijyen çalışmaları belli periyotlarla yapılmaya devam etmektedir.
Bakanlığımızın, COVİD-19 tedbirleri kapsamında almış olduğu kararlar neticesinde, 10 Mart 2020 tarihi itibariyle, cezaevinde yapılan açık görüşler durdurulmuş, acil avukat görüşleri ise kapalı görüş şeklinde yapılmıştır. Bu durum devam ederken uluslararası mevzuatlara uygun hareket edilmiş, mahkum ve tutukluların aileleriyle telefon görüşmeleri 24 saat esasına göre genişletilmiştir.
Uzun süredir aile ve yakınlarıyla görüntülü görüşme imkanı bulamayan mahkum ve tutuklulara yönelik tedbirler elden bırakılmadan, online sistem üzerinden görüntülü görüşme imkanı sağlamak amacıyla merkezi cezaevinde yürüttüğümüz teknik çalışma tamamlamış, tutuklu ve mahkumların aileleriyle online görüntülü konuşma imkanı da yaratılmıştır.
30 Nisan 2020 tarihi itibariyle, cezaevi idaresinin belirlediği gün ve saat aralığında mahkum ve tutuklular online olarak aileleriyle görüntülü konuşma yapabileceklerdir. Buna göre; mahkumlar için görüntülü görüşme günleri haftanın üç günü Pazartesi-Çarşamba-Cuma, tutuklular için ise haftada iki gün Salı ve Perşembe olmak üzere 09.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Mahkum ve tutuklu aileleri, kurulan online sistemin işleyişi ve nasıl görüntülü görüşme yapacakları konusunda bilgi almak için mesai saatleri içerisinde 0533 862 02 39 numaralı telefonu arayarak cezaevi idaresinden destek alabileceklerdir.
Toplum olarak bu zor dönemden başarıyla geçtiğimiz şu günlerde bakanlığımız; cezaevinde, mahkum, tutuklu ve çalışanların sağlığının korunmasına yönelik alınan tedbirleri elden bırakmadan çalışmalarını sürdürmektedir. Cezaevinde normalleşme süreci kapsamında, Sağlık Bakanlığından alınacak uzman görüşü doğrultusunda ilk etapta kapalı görüşler planlı ve tedbirli bir şekilde başlayacaktır. Bu bağlamda uluslararası mevzuatlara uygun şekilde mahkum hakları gözetilerek, cezaevinde sağlığın korunmasına yönelik COVİD-19’a karşı verdiğimiz mücadele devam etmektedir.
(Voice of the Island)
Benzer haberler
Featured
Yalnız kalmak sağlığınızdan 6 seneyi götürebilir
İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı
2026-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
BioNTech, Almanya ve Singapur'daki üretim tesislerini kapatıyor
“Ters yönde” dönen gezegen bulundu: Bilim insanları nedenini bilmiyor
Borsa günü değer kaybederek tamamladı
KTTB "Sağlıkta sınavsız ve mülakata dayalı geçici istihdam kabul edilemez"
Arıklı'dan Sucuoğlu'na "Bana yaptırmadılar, belki size yaptırırlar"
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 8 bini aştı



