Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026) Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

TUTDER sağduyu çağrısı yaptı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
TUTDER sağduyu çağrısı yaptı
Reklam

Kuzey Kıbrıs Hızlı Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği (TUTDER),  medya yöneticilerinin ellerindeki gücün sorumluluğu ile hareket etmesi gerektiğini belirterek, sağduyu çağrısı yaptı.

Kuzey Kıbrıs Hızlı Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği, yazılı açıklamasında, Kıbrıs Medya Grubu’nun sorumlu yönetici pozisyonunda bulunan kişinin bir grup basın mensubuna yönelik söylemlerini eleştirdi.

Açıklamada, Kıbrıs Medya Grubu Sorumlu Yöneticisinin söylemlerinin ağır itham ve suçlama yanında küçük düşürücü ifadeler içermesinin üzücü bir durum olduğuna işaret edilerek, şöyle denildi:

“Ülkemizde fikir özgürlüğünün, çok sesliliğin ve buna bağlı olarak demokrasinin gelişmesi için uzun yıllar öncü rol üstlenmiş olan Kıbrıs Medya Grubunun sorumlu yönetici pozisyonundaki bir kişinin bir grup medya mensubunu ve diğer bazı kişileri çok ağır bir itham olan Fetöcülük benzeri örgütlenmeyle suçlaması, küçük düşürücü söylem ve icraatlar bizleri üzmüştür.

Fikir farklılıklarının özgürce tartışılması demokrasinin ve çok sesliliğin nasıl olmazsa olmaz bir koşulu ise, görüş ayrılığı olan kişileri terör örgütü benzeri yapılanma içinde olmakla suçlamak, toplumda düşüncelerin seslendirilmesini engellemekten, korku toplumu yaratmaktan başka bir amaca hizmet etmez.

TUTDER Yönetim Kurulu olarak, bir dönem demokrasimizin, çok sesliliğimizin ve hoşgörünün öncülüğünü yapan, halkın dili ve sesi olan Kıbrıs Medya grubunu, özünde var olan değerlere bir kez daha sahip çıkarak daha iyi bir toplumsal düzene ulaşabilmemiz için destek vermeye davet eder; özgür basının ve özgür gazetecilerin savunucusu olarak Kıbrıs Medya Grubu da dahil olmak üzere K.K.T.C. medyasında çalışan tüm basın emekçilerini selamlarız.

Gün, enerjimizi sonu gelmeyecek ve kimseye faydası olmayacak tartışmalar ve kavgalara ayrıma günü değildir. Gün birlik olma, ihtiyaçlı insanlarımıza yardım elini uzatma, toplumsal dayanışma günüdür.”

TAK

Benzer haberler

Featured
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi 5 Kas 2026 21:44 Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı 5 Kas 2026 21:40 Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) 5 Kas 2026 21:32 Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü 5 Kas 2026 20:45 Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak 5 Kas 2026 20:41 Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" 5 Kas 2026 20:16 AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası 5 Kas 2026 20:09 Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor 5 Kas 2026 19:56 Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" 5 Kas 2026 19:51