"Türkiye’yle ilişkilerin kademeli olarak iyileştirilmesi kolay bir iş olmayacak"

Voice Kıbrıs Haber
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’yle ilişkilerin kademeli olarak iyileştirilmesinin kolay bir iş olmayacağını söyledi.
Dendias, Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Güney Kıbrıs’ta pazar günü yayımlanan Kathimerini gazetesine verdiği demeçte, özetle “farklı anlayış ve yaklaşıma sahip oldukları meseleleri halının altına saklamanın mümkün olmadığını” ifade etti.
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla geçen gün gerçekleştirdikleri görüşmeye de değinen Dendias, kamuoyundaki tartışmalara rağmen, görüşmenin Türkiye’yle ilişkilerin kademeli olarak iyileştirilmesi konusunda ilk adım olabileceğini dile getirdi.
Olumlu gündem (ajanda) konusuna da değinerek, Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’le ilgili meselelerdeki pozisyonunun sertleştiğini düşünmediğini ifade eden Dendias, bununla birlikte “uluslararası yasallığın ötesine geçene bir tutum pekişmesi olduğunu gözlemlediğini”, bunun ise anlaşmazlıkların çözümü perspektifini imkansız değil, fakat oldukça zor bir hale getirdiğini öne sürdü.
Dendias, Miçotakis hükümetinin arzusunun, hem ikili ilişkilerin hem de AB-Türkiye ilişkilerinin iyileşmesi olduğunu sözlerine ekledi.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Dünya
Avrupa'nın en büyük limanında patlama can aldı
Kolombiya'da can kaybı artıyor
Yunanistan'daki orman yangını evlere sıçradı
İran “Hürmüz Boğazı hala kapalı ve şartlarımız kabul edilene kadar açılmayacak”
Almanya'da bu yıl aşırı sıcaklara bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 500 civarına yükseldi
Fransa'da orman yangını riski nedeniyle 50 vilayette turuncu alarma geçildi
NASA'dan Mars'ta bilim insanlarını şaşırtan keşif
Meta, Avustralya'da 16 yaş altı kullanıcılara ait 756 bin sosyal medya hesabını kapattı
Umman kıyılarında batan tankerin sızdırdığı petrol sahile ulaştı


