Türkiye'de vaka sayısı 20 bin sınırında, 204 can kaybı

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye'nin 20 Ağustos 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
Türkiye'de son 24 saatte 293 bin 252 Covid-19 testi yapıldı, 19 bin 918 kişinin testi pozitif çıktı, 204 kişi yaşamını yitirdi.
Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 293 bin 252 Covid-19 testi yapıldı, 19 bin 918 kişinin testi pozitif çıktı, 204 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 15 bin 561 oldu.
18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 73,52, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 56,05 olarak kayda geçti.
Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı 45 milyon 636 bin 614'ü birinci doz, 34 milyon 791 bin 602'si ikinci doz, 7 milyon 529 bin 404'ü üçüncü doz olmak üzere 88 milyon 59 bin 440'e yükseldi. Böylece Covid-19'la mücadele kapsamında son 24 saatte birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam 863 bin 866 aşı uygulandı.
En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Aydın, Tekirdağ, Eskişehir ve Yalova oldu.
En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Şanlıurfa, Mardin, Gümüşhane, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır ve Bayburt olarak sıralandı.
Sosyal medya hesabından günlük tabloyu paylaşan TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kayıplarımız var. Salgın hastalık bizi sevdiklerimizden zamansız ayırıyor. Dikkatli ve tedbirli olmalıyız. Aşı ile başaracağız." dedi.

(NTV)
Benzer haberler
Featured
Yeni rapora göre İngiltere Avrupa Birliği'ne hızlı giriş yapabilir
Fransa'da süpermarketlere siber saldırı: Sıcaklıklara müdahale edildi, donmuş ürünler bozuldu
Kunduzun kemirdiği kablolar nedeniyle 1600 hane elektriksiz kaldı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Ekim 2026)
Euro-Med "Gazze'de 3 yıllık soykırımda 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı"
Cumhurbaşkanı Erhürman’ın Ankara programı ertelendi
“Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” Fotoğraf Sergisi açılıyor
KTEZO, Sosyal Hizmetler Dairesi ve Merkezi Cezaevi işbirliğinde cezaevinde mesleki eğitim programı başlıyor
“Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek Ortak Vizyon Paneli” Lefkoşa'da yapıldı



