Türkiye'de günlük vaka sayısı 20 bin sınırında
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye'nin 15 Aralık 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
Buna göre, son 24 saatte 357 bin 325 Covid-19 testi yapıldı, 19 bin 872 kişinin testi pozitif çıktı, 193 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 25 bin 239 oldu.18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 82,22, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 91,17 olarak kayıtlara geçti.
Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 122 milyon 37 bin 127 doza yükseldi. 18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak, Bartın oldu.
En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.
TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Aşının sonuçlarını biliyoruz: Kişiyi koruma altına alıyor ve hastalığın genelde hafif geçirilmesini sağlıyor. Bu kadar mı? Hepsi sağlıkla mı ilgili? Değil. Aşı, toplumsal hayatın normale dönmesini kolaylaştırıyor, önünü açıyor. Hayatı desteklemek için de eksik aşılarınızı olun."
Benzer haberler
Featured
GAÜ, üniversite sporlarında ilk üçte yer aldı
Duvara çarpıp takla atan aracın sürücüsü yaralandı!
Dinçyürek “Yeni Güzelyurt Devlet Hastanesi tamamlanmak üzere”
23 yaşındaki genç işçi hayatını kaybetti!
Değirmenlik Akıncılar Belediyesi ile Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında dijital dönüşüm protokolü imzalandı
Kostas Fitiris “Cezaevindeki durum ideal değil”
KTÖS, KTOEÖS ve DAÜ-SEN’den, AÖA yasa tasarısına karşı ortak tepki
Costa, Leyen ve Hristodulidis ortak basın toplantısında Güney Kıbrıs’ın dönem başkanlığını değerlendirdi
Türkiye, Paraguay'a mağlup oldu ve Dünya Kupası'na veda etti



