Türkiye'de 229 can kaybı, 24 bine yakın vaka

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye'nin 17 Kasım 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
Buna göre, son 24 saatte 358 bin 784 Covid-19 testi yapıldı, 23 bin 867 kişinin testi pozitif çıktı, 229 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 28 bin 543 oldu.
18 yaş ve üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 80,30, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 90,12 olarak kayıtlara geçti.
Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 118 milyon 883 bin 70 doza yükseldi.
18 yaş ve üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Ordu, Amasya, Osmaniye, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur oldu.
En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.
"TEDBİRLERİ MAKUL ŞEKİLDE TEKRAR UYGULAMAYA KOYALIM"
TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tedbir, gerekli olduğu yerde alınmalı. Örneğin, yakınınızda kimse yoksa maske gereksiz, insan yoğunluğunun fazla olduğu ortamlardaysa maske vazgeçilmezdir. Şartlar zamanla tedbir yorgunluğuna ve ciddi ihmale yol açtı. Mevsim kış. Tedbirleri makul şekilde tekrar uygulamaya koyalım." ifadelerini kullandı.
(NTV)
Benzer haberler
Featured
Trump "Tüm İran'ı havaya uçurabilirim"
Başbakanlık "Aile yakınına gerekli bilginin verilmesinin ardından basına açıklama yapıldı"
Özdenefe "Sayıştay’ın hız tespit kameraları raporundaki bulgular ceza hukuku bakımından incelenmeli"
AB veri kurumundan Google'a 403 milyon euro ceza
Döviz piyasalarında günün son rakamları (21 Eylül 2026)
CNN, Politico ve MS NOW'dan dava: Beyaz Saray yasağı mahkemeye taşınıyor
Yunanistan'da bir haftada Batı Nil virüsü nedeniyle 3 kişi öldü, 46 yeni vaka tespit edildi
Borsa günü yüzde 0,40 değer kazanarak tamamladı
DAÜ Rektörlüğünden toplu iletişim sisteminin kullanılmasının engellendiği iddialarına yanıt



