Türkiye Terör örgütü PKK’dan Irak’ta yeni kamp girişimi

Voice Kıbrıs Haber
Irak’ta Musul’un Sincar ilçesindeki varlığı tartışılan terör örgütü PKK, şimdi de Erbil’e yakın Mahmur ilçesi sınırları içerisinde yeni karargahlar oluşturma girişimi içerisine girdi.
Terör örgütü DEAŞ’ın 2014 yılında Mahmur ilçesine yönelik saldırıları bahane ederek bölgeye yerleşen ve Kandil’den getirdikleriyle buradaki militan sayısını her geçen gün artıran PKK, Mahmur Kampı’nı ve yanındaki Karaçuğ Dağı’nı adeta askeri üs haline getirdi.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, terör örgütü, Mahmur Kampı ile yanındaki Karaçuğ Dağı’nın çevresine hendek kazarak mevzi ve kontrol noktaları oluşturdu.
PKK’lı teröristler, çembere aldıkları bölgeye, Peşmerge ve yerel asayiş güçlerinin hiçbir şekilde girişine izin vermiyor. Bu yüzden zaman zaman PKK’lı teröristler ile Peşmergeler arasında gerginlik yaşanıyor. Karargaha yaklaşmak isteyenlere ateş açılıyor. Söz konusu bölgeden çekilen görüntülerde PKK’nın mevzileri, hendekleri ve güvenlik noktaları görülüyor.
Benzer haberler
Featured
Hollanda'da kuraklık nedeniyle "su kıtlığı" ilan edildi
Kuzey Kıbrıs Turkcell 5G Deneyim Günleri başlıyor
Nöbetçi eczaneler (18 Temmuz 2026)
26. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali Sertap Erener konseriyle son buldu
Güney Kıbrıs’ta çocukluk çağı kanserlerinde artış kaydedildi
İSG-BİR "Hava sıcaklıkları dışarıda çalışanlar için ciddi sağlık sorunları oluşturmaktadır"
DAÜ, Türk Dünyası Akademisi Özbekistan Kültür Gezisi’nde temsil edildi
Güney'e gelen turist sayısı yüzde 10 düştü, gelen İsrailli turist sayısı yüzde 165 arttı
Ünlü sunucu, Trump'a rakip oluyor: "Daha iyi yönetirim"



