Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İsrail askerlerinin kontrol noktasında beklettiği 4 aylık Filistinli bebek öldü Ayia Napa'da saldırıya uğrayan Kıbrıslı Türk'ün durumu ciddi! Okyanusta 8 günlük ölüm kalım savaşı Dinçyürek, Azerbaycan’da mevkidaşıyla yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirildi Hasan Yılmak Işık “Yavuz Çıkarma Plajı’nın kiralanması kararı iptal edilmeli“ Etna Yanardağı yeniden güçlü şekilde kül püskürttü Türkiye İletişim Başkanlığı “Tarihi zirve için geri sayım başladı” Üstel  “Kıbrıs Türk halkına, hiçbir saldırının cevapsız  kalmasına izin vermeyeceğiz” Köroğlu "Tarım Bakanlığı’nın uygulamaları toplum sağlığını tehlikeye atıyor" FODER'de yeni yönetim belirlendi Üstel “Dört yıla dört hastane sığdırdık” Dışişleri Bakanlığı "Fransız yargısı nezdindeki hukuk yolları henüz tüketilmedi" Erhürman "Güneyde saldırıya uğrayan vatandaşımıza ilişkin gelişmeleri yakıdan takip ediyoruz" Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’nde bu hafta Tango ve Caz var Güney Kıbrıs'ta arıtma tesisleri günlük su ihtiyacını karşılayamıyor Larnakalılar İskele’de buluştu incirli "Mülkiyet meselesinin çözüm yeri bireysel davalar değil, siyasi çözüm sürecidir" Yunanistan'da orman yangını fabrikalara sıçradı Kutlu Adalı anılacak KTSYD’de “Yapay Zeka ve Spor Haberciliği” semineri verilecek İsrail askerlerinin kontrol noktasında beklettiği 4 aylık Filistinli bebek öldü Ayia Napa'da saldırıya uğrayan Kıbrıslı Türk'ün durumu ciddi! Okyanusta 8 günlük ölüm kalım savaşı Dinçyürek, Azerbaycan’da mevkidaşıyla yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirildi Hasan Yılmak Işık “Yavuz Çıkarma Plajı’nın kiralanması kararı iptal edilmeli“ Etna Yanardağı yeniden güçlü şekilde kül püskürttü Türkiye İletişim Başkanlığı “Tarihi zirve için geri sayım başladı” Üstel  “Kıbrıs Türk halkına, hiçbir saldırının cevapsız  kalmasına izin vermeyeceğiz” Köroğlu "Tarım Bakanlığı’nın uygulamaları toplum sağlığını tehlikeye atıyor" FODER'de yeni yönetim belirlendi Üstel “Dört yıla dört hastane sığdırdık” Dışişleri Bakanlığı "Fransız yargısı nezdindeki hukuk yolları henüz tüketilmedi" Erhürman "Güneyde saldırıya uğrayan vatandaşımıza ilişkin gelişmeleri yakıdan takip ediyoruz" Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’nde bu hafta Tango ve Caz var Güney Kıbrıs'ta arıtma tesisleri günlük su ihtiyacını karşılayamıyor Larnakalılar İskele’de buluştu incirli "Mülkiyet meselesinin çözüm yeri bireysel davalar değil, siyasi çözüm sürecidir" Yunanistan'da orman yangını fabrikalara sıçradı Kutlu Adalı anılacak KTSYD’de “Yapay Zeka ve Spor Haberciliği” semineri verilecek
Dolar
Euro
Sterlin

Türkiye öncesi Atina’da Çipras’la görüştü

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Türkiye öncesi Atina’da Çipras’la görüştü

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüşmek için, Atina üzerinden İstanbul’a gitmek amacıyla dün adadan ayrıldığı ve bu çerçevede dün uğradığı Atina’da, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la görüştüğü haber verildi.

Haravgi gazetesi “Güvenlikle İlgili Türk Tezleri İlk Elden” başlıklı haberinde, AKEL Genel Sekreteri Kiprianu’nun yarın Çavuşoğlu’yla baş başa görüşeceğini ve Kiprianu’nun Türkiye’nin güvenlik ve garantiler konusundaki niyetlerini ilk elden dinlemek için, Türkiye Dışişleri Bakanıyla doğrudan temas yolunu seçtiğini yazdı. Gazeteye göre Atina’ya hareket etmesinden önce Larnaka Havalimanı'nda açıklama yapan Kiprianu, Çipras’la Türkiye’ye gidişi öncesinde fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi. Çavuşoğlu’yla yapacağı görüşme konusunda, Kıbrıs Cumhuriyeti Nikos Anastasiadis ile Ulusal Konseyi bilgilendirdiğini de ifade eden Kiprianu, ilgili bir soruya ise yanıtında “kendisinin Rum tarafının müzakerecisi olmadığını ve Sayın Çavuşoğlu’yla müzakere etmesinin söz konusu olmadığını” dile getirdi. Özellikle güvenlik konularıyla ilgili Türk tezlerini bizzat Çavuşoğlu’nun ağzından duymak istediğini ifade eden Kiprianu, kendisinin ise Çavuşoğlu’na, hem güvenlik konuları, hem de diğer konulara ilişkin AKEL’in tezleri ile Ulusal Konsey’in kararlarını ileteceğini söyledi. Çipras’la dün gerçekleştirdiği görüşme konusunda ise memnuniyet belirten Kiprianu, Çipras’la uzun süren ve oldukça esaslı bir görüşme yaptıklarını, görüşme esnasında Kıbrıs sorunundaki mevcut durumla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Kiprianu, görüşmede, çözüm çerçevesi konusunda ezelden beri sahip oldukları tezleri, aynı zamanda izlenmesi gereken taktiği yeniden teyit ettiklerini ifade etti. Partisinin “Türk saldırganlığı” konusundaki endişelerini de ifade eden Kiprianu, Anastasiadis’in Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin iradesini samimiyetle her gün teyit etmesi gerektiğinde ısrar etmelerinin sebebinin bu olduğuna da işaret etti. Kiprianu, Türkiye’nin bu konuda etkisiz hale getirilmesinin tek yolunun, Kıbrıs sorununun çözümünün, üzerinde hem fikir olunan temelde ve mümkün olan en kısa zamanda gerçekleşmesini istedikleri konusunda ikna etmeleri olduğunu da dile getirdi. Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Anastasiadis’in açıklamaları konusunda ise Kiprianu, Anastasiadis’in son yıllarda gösterdiği çelişki ve tutarsızlıklarla başarılan tek şeyin, Türkiye’ye hedeflerini ileriye götürmesi konusunda kolaylık sağlanması olduğunu iddia etti. Anastasiadis’in “hayal dünyasında yaşayanların uyanmasını umduğunu” belirttiği açıklaması konusunda ise Kiprianu, AKEL’in uykuda olmadığı gibi, halkın da hayal dünyasında olmadığını düşündüğünü belirtti. Anastasiadis’in 45–50 yıldır politikanın içinde olmasının akabinde, halkın hayalci olmadığını keşfetmesinden ötürü endişeli olduğunu dile getiren Kiprianu, Anastasiadis’in 2004 yılında Annan Planına ne dediğiyle kıyaslandığında, bunun oldukça endişe verici olduğunu ekledi. Kiprianu’yla ilgili haberler Alithia’da “Güvenlikle İlgili Tezlerini Dinlemek İstiyorum”, Fileleftheros’ta ise “Güvenlik Masada” başlığıyla yer buldu. (TAK)

Benzer haberler

Featured
İsrail askerlerinin kontrol noktasında beklettiği 4 aylık Filistinli bebek öldü 2026-07-05 21:45:43 Ayia Napa'da saldırıya uğrayan Kıbrıslı Türk'ün durumu ciddi! 2026-07-05 21:38:26 Okyanusta 8 günlük ölüm kalım savaşı 2026-07-05 21:28:41 Dinçyürek, Azerbaycan’da mevkidaşıyla yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirildi 2026-07-05 20:52:35 Hasan Yılmak Işık “Yavuz Çıkarma Plajı’nın kiralanması kararı iptal edilmeli“ 2026-07-05 20:45:02 Etna Yanardağı yeniden güçlü şekilde kül püskürttü 2026-07-05 20:07:11 Türkiye İletişim Başkanlığı “Tarihi zirve için geri sayım başladı” 2026-07-05 19:46:03 Üstel  “Kıbrıs Türk halkına, hiçbir saldırının cevapsız  kalmasına izin vermeyeceğiz” 2026-07-05 19:41:05 Köroğlu "Tarım Bakanlığı’nın uygulamaları toplum sağlığını tehlikeye atıyor" 2026-07-05 19:36:03