Türkiye İspanya'ya söndürme uçağı gönderdi

Voice Kıbrıs Haber
İspanya ve Fransa'da günlerdir devam eden orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ederken iki ülkede toplam tahliye edilen kişi sayısı 310 bine ulaştı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İspanya'nın destek talebi üzerine 2 yangın söndürme uçağı görevlendirdiklerini açıkladı.
TÜRKİYE'DEN İSPANYA'YA YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI
Fransa ve İspanya'da kontrolden çıkan orman yangınları yerleşim alanlarını, ulaşım ağlarını ve günlük yaşamı tehdit etmeyi sürdürüyor.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İspanya'nın orman yangınlarıyla mücadelesi kapsamında, Türkiye'den iki yangın söndürme uçağının görevlendirildiğini bildirdi.

Avrupa'nın birçok ülkesinde devam eden orman yangınlarını üzüntüyle takip ettiğini belirten Yumaklı, yangınlardan etkilenen tüm ülkelere geçmiş olsun dileklerini iletti. Alevlerin en kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni eden Yumaklı, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Türkiye olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de ihtiyaç duyan ülkelerin yanında olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, dost ülke İspanya'nın destek talebi üzerine, iki yangın söndürme uçağımızı görevlendirdik. Bugün yola çıkan uçaklarımızın mürettebatına ve yangınlarla mücadele eden tüm ekiplere, başarılar diliyorum. Dileğimiz dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir ormanın yanmaması, hiçbir canın zarar görmemesidir. Çünkü orman, bütün insanlığın ortak mirasıdır.”
ULAŞIM HATLARI KESİLDİ, 500 ASKER DAHA SAHAYA SÜRÜLDÜ
Bölgesel makamlar, şiddetli rüzgarların Gironde'daki dev yangını yayması sebebiyle Bordeaux'dan İspanya sınırına uzanan ana A63 otoyolunun 60 kilometrelik bölümünün trafiğe kapatıldığını açıkladı.
Demiryolu şirketi SNCF de Bordeaux'nun güneyindeki yaklaşık 100 kilometrelik hatta tren seferlerini durdurduğunu bildirdi.
Bölgesel yetkililer bugün yaptıkları açıklamada, Fransa'nın güneybatısındaki Gironde yangınında kül olan alanın 42 bin hektara ulaştığını kaydetti.
Bu tablo, 1949 yılında 50 bin hektarlık alanın yok olduğu felaketten bu yana ülkedeki en büyük toprak yıkımlarından biri olarak kayıtlara geçti.
Fransa hükümeti, güneybatıdaki yangın bölgesine 500 asker daha sevk ederek sahada görev yapan toplam askeri personel sayısını 1500'e çıkardı.
Savunma Bakanlığı, birliklerin yangın tehdidi altındaki bölge sakinlerinin tahliyesine yardım edeceğini ve acil durum esnasında boşaltılan evlerin güvenliğini sağlayacağını belirtti.
Fransa Başbakanı Sebastien Lecornu, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, hava tahminlerinin kötüleşmesinin ardından Bordeaux çevresindeki yangınla mücadelede "önümüzdeki saatlerin zorlu geçebileceği" uyarısında bulundu.
İçişleri Bakanı Laurent Nunez ise alevlerle mücadelenin uzun bir muharebe olacağını ve yangın kontrol altına alınana kadar tahliye edilen sakinlerin evlerine dönmelerine izin verilmeyeceğini söyledi.
Benzer haberler
Dünya
Pezeşkiyan "Savaş arayışında değiliz ancak saldırganlara kararlı bir yanıt vereceğiz"
İsrail ile Yunanistan, "Aşil Kalkanı" hava savunma anlaşmasını imzaladı
Venezuela, ABD ile petrol anlaşmasının 25 yıl süreli olacağını belirtti
Sicilya Adası'ndaki orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ediyor
Mars'ta görülen esrarengiz cisim uzaylı değil kozmik ışın çıktı
Tunus'ta aşırı sıcaklar nedeniyle can kayıplarında "benzeri görülmemiş" artış yaşanıyor
Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı
NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm”
İtalya’nın Sicilya ve Sardinya adalarında orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor


