Türkan Navruz, yeni sergisi ile DAÜ’de

Voice Kıbrıs Haber
Vitray Sanatçısı şair ve yazar Türkan Navruz’un yeni sergisi, dün akşam Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) açıldı.
DAÜ Prof.Dr Özay Oral Kütüphanesi Sergi Salonu’nda yer alan ‘Bir Nefesten Bir Nefese’ isimli sergi, DAÜ Rektörü Prof.Dr Necdet Osam tarafından açıldı ve 8 Mart tarihine kadar da gezilebilecek.
Sergi açılışında konuşan DAÜ Rektörü Prof.Dr Necdet Osam, toplum üzerinde sanatsal kültürün çok fazla oluşmadığını söyledi.
Osam, kendilerinin 200’e yakın eser topladıklarını,bunları sigortaladıklarını belirterek, bu davranışla toplumsal ve sanatsal duyarlılığın ortaya konulduğunu kaydetti.
Vitray sanatçısı, şair ve yazar Türkan Navruz da konuşmasında, eğitimde, kültüre ve sanata önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, bu sayede gençlere Kıbrıs kültürünü aşılamış olduklarını söyledi.
Kaynak: BRT
Benzer haberler
Featured
Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu!
İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı!
Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak
Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti
Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması
Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi
Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir"
Azra, Türkiye ikinciliğine atladı



