Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Küresel piyasalarda 'Hürmüz' gerilimi Fransa'da su kullanımına kısıtlama getirildi Nöbetçi eczaneler (15 Temmuz 2026) Başbakanlığa bağlı bazı kurumlar eski Meclis binasına taşınıyor Almanya'nın güney bölgelerinde şiddetli yağışlar su baskınlarına yol açtı Üstel "Yaklaşık 20 milyon TL olan spor bütçesini 1 milyar TL seviyesine çıkardık" Nazlı "Çocuk izlem merkezleri ve şiddet önleme merkezleri ivedilikle hayata geçirilmeli" Lefkeliler Hanı akustik müzikle şenlendi Dışişleri Bakanlığı "AB Komisyonu adadaki gerçekleri görmeli" Bengihan “Hükümet ve işveren tarafı yasaya uygun hareket etmeli” Gazimağusa Belediyesi ile DAÜ iş birliği ortak organizasyonlar düzenlemeye yönelik protokol imzaladı “Resmin Kamusal Hafızası” sergisi ekim sonuna kadar ziyaret edilebilecek YKP, İki Toplumlu Buluşma etkinliği 17-18 Temmuz’da yapılacak Haluk Levent "Parasal anlamda derneğin tek yetkilisi benim" Tarım Dairesi seracılara yönelik Gazimağusa'da bilgilendirme toplantısı düzenledi Girne Belediyesi'nin 11. Leymosunlular buluşması 25 Temmuz'da yapılacak Larnaka’daki Kıbrıslı Türklere ait 90 bina risk potansiyeli taşıyor İtalya'da hükümet, çeteleşen gençlere yönelik tedbirler içeren yasa tasarısı hazırladı EDEK Başkanı Nikos Anastasiu istifa etti İran "ABD'nin son saldırılarında 30'dan fazla sivil hayatını kaybetti" Küresel piyasalarda 'Hürmüz' gerilimi Fransa'da su kullanımına kısıtlama getirildi Nöbetçi eczaneler (15 Temmuz 2026) Başbakanlığa bağlı bazı kurumlar eski Meclis binasına taşınıyor Almanya'nın güney bölgelerinde şiddetli yağışlar su baskınlarına yol açtı Üstel "Yaklaşık 20 milyon TL olan spor bütçesini 1 milyar TL seviyesine çıkardık" Nazlı "Çocuk izlem merkezleri ve şiddet önleme merkezleri ivedilikle hayata geçirilmeli" Lefkeliler Hanı akustik müzikle şenlendi Dışişleri Bakanlığı "AB Komisyonu adadaki gerçekleri görmeli" Bengihan “Hükümet ve işveren tarafı yasaya uygun hareket etmeli” Gazimağusa Belediyesi ile DAÜ iş birliği ortak organizasyonlar düzenlemeye yönelik protokol imzaladı “Resmin Kamusal Hafızası” sergisi ekim sonuna kadar ziyaret edilebilecek YKP, İki Toplumlu Buluşma etkinliği 17-18 Temmuz’da yapılacak Haluk Levent "Parasal anlamda derneğin tek yetkilisi benim" Tarım Dairesi seracılara yönelik Gazimağusa'da bilgilendirme toplantısı düzenledi Girne Belediyesi'nin 11. Leymosunlular buluşması 25 Temmuz'da yapılacak Larnaka’daki Kıbrıslı Türklere ait 90 bina risk potansiyeli taşıyor İtalya'da hükümet, çeteleşen gençlere yönelik tedbirler içeren yasa tasarısı hazırladı EDEK Başkanı Nikos Anastasiu istifa etti İran "ABD'nin son saldırılarında 30'dan fazla sivil hayatını kaybetti"
Dolar
Euro
Sterlin

Türk-Sen’den KIB-TEK yönetimine çağrı “EL-SEN’i görüşmeye davet edin”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Türk-Sen’den KIB-TEK yönetimine çağrı “EL-SEN’i görüşmeye davet edin”

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, KIB-TEK yönetimine çağrıda bulunarak, EL-SEN yönetiminin bir an önce görüşmeye davet edilmesini ve sorunlara birlikte çözüm bulunmasını istedi. Aksi takdirde EL-SEN’in yapacağı grev sonrası iş barışının bozulacağını belirten Bıçaklı, bunun sorumlusunun KIB-TEK yönetimi olacağını savundu.

Bıçaklı yaptığı açıklamada, KIB-TEK yönetimine atanan başkan ve yönetim kurulu üyelerinin ana görevinin, kurumun daha sağlıklı ve verimli çalışmasını sağlamak, halka kesintisiz, sağlıklı ve daha ucuz enerji sunmak olduğunu ifade etti. Bunun için kuruma sürekli yatırım yapılması, araç ve gereç ihtiyacının zamanında karşılanması ve başta iş güvenliği olmak üzere çalışanların daha huzurlu bir ortamda çalışabilmesi için toplu iş sözleşmesi kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı.

Son zamanlarda KIB-TEK yönetiminin yapması gerekenleri yapmak yerine çalışanlara ve sendikacılara mobbing uyguladığını savunan Bıçaklı, çalışanların kadrolarının ve liyakatlarının dikkate alınmadığını, haksız maaş kesintileri yapılarak işyerinde kaos yaratıldığını ileri sürdü.

Bıçaklı, sendika yönetiminin diyalog çağrılarına hiçbir şekilde yanıt verilmediğini belirterek, KIB-TEK yönetiminin iş barışını bozmak için elinden geleni yaptığını iddia etti. Bu nedenle TÜRK-SEN’e bağlı EL-SEN’in grev yapmak dışında başka çaresi kalmadığını ifade eden Bıçaklı, KIB-TEK yönetimini EL-SEN yönetimiyle bir an önce görüşmeye davet etti.

Bıçaklı, “Aksi takdirde EL-SEN’in yapacağı grevden sonra iş barışı bozulacak, bunun sorumlusu KIB-TEK yönetimi olacaktır. Bilinmelidir ki bu konuda TÜRK-SEN, her zaman olduğu gibi EL-SEN’in yanında olacaktır.” dedi.

Benzer haberler

Featured
Küresel piyasalarda 'Hürmüz' gerilimi 2026-07-15 17:24:32 Fransa'da su kullanımına kısıtlama getirildi 2026-07-15 17:13:27 Nöbetçi eczaneler (15 Temmuz 2026) 2026-07-15 17:05:00 Başbakanlığa bağlı bazı kurumlar eski Meclis binasına taşınıyor 2026-07-15 15:46:59 Almanya'nın güney bölgelerinde şiddetli yağışlar su baskınlarına yol açtı 2026-07-15 15:43:58 Üstel "Yaklaşık 20 milyon TL olan spor bütçesini 1 milyar TL seviyesine çıkardık" 2026-07-15 15:32:29 Nazlı "Çocuk izlem merkezleri ve şiddet önleme merkezleri ivedilikle hayata geçirilmeli" 2026-07-15 15:24:34 Lefkeliler Hanı akustik müzikle şenlendi 2026-07-15 15:20:15 Dışişleri Bakanlığı "AB Komisyonu adadaki gerçekleri görmeli" 2026-07-15 15:08:43