Türk-Sen "Ülkede kadınların emeği sömürülüyor"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu(Türk-Sen), ülkede çalışarak yaşamını sürdüren pek çok kadının emeğinin sömürüldüğünü belirtti.
Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yayımladığı mesajda, “Özellikle ülkemizde emeğiyle yaşamını sürdürmeye çalışan emekçi kadınlarımızın bir çoğunun emekleri sömürülmekte ve ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar” ifadelerini kullandı.
Eşit işe eşit ücret prensibiyle, kadınların emeğinin karşılığını alması için gerekli yasal tedbirlerin alınması ve uygulanması gerektiğini belirten Bıçaklı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hükümet’i bahse konu sıkıntıları çözmek için göreve çağırdı. Bıçaklı tüm emekçi kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Gününü de kutladı.
Benzer haberler
Featured
Dünya büyüklüğündeki Star Wars benzeri gezegen yaşama elverişli olabilir
Breaking Bad dizisinin yıldızı RJ Mitte 34 yaşında hayatını kaybetti
Eğlence merkezindeki kazada 1 kişi hayatını kaybetti
Döviz piyasalarında günün son rakamları (13 Ekim 2026)
KIB-TEK Başkanı Uzun “Uzlaşı sağlandı, önceliğimiz halkımızın mağduriyetini gidermek”
KTMMOB ve Gençlik Federasyonu Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı düzenledi
Tuğcu “Dört talebimizin tamamında uzlaşı sağlandı, arızalar ek mesai talep edilmeden giderilecek"
CTP, “Yerel Vizyon 2030” yol haritasını sundu; “Herkes İçin Hizmet” vizyonu her yere yayılacak
Üstel “Yeni dönemde çocuklu ailelerimize yönelik üç yeni projeyi daha hayata geçireceğiz”



