Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Yalnız kalmak sağlığınızdan 6 seneyi götürebilir İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı 2026-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı BioNTech, Almanya ve Singapur'daki üretim tesislerini kapatıyor “Ters yönde” dönen gezegen bulundu: Bilim insanları nedenini bilmiyor Meksika kıyılarını tehdit eden Polo Kasırgası'nın karaya ulaşması bekleniyor Borsa günü değer kaybederek tamamladı KTTB "Sağlıkta sınavsız ve mülakata dayalı geçici istihdam kabul edilemez" Arıklı'dan Sucuoğlu'na "Bana yaptırmadılar, belki size yaptırırlar" Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 8 bini aştı Altın fiyatları günü sert düşüşle tamamladı Neofitu başkanlık seçimlerinde aday olacağını açıkladı Cumhuriyet Meclisi ile TBMM futbol takımlarının dostluk maçının tarihi, yeri ve saati değişti KKTC’nin ilk Otizm Merkezi hizmete açıldı İncirli “Başbakanlık Denetleme Kurulu’nu bağımsız bir Yolsuzlukla Mücadele Otoritesi’ne dönüştüreceğiz” Beşinci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ameliyat oldu Hız ve adrenalin tutkunları Cemsa’da buluştu, piste 95 pilot çıktı! Trump 'hayır' dedi petrol fiyatları sıçradı Meteoroloji Dairesi son tahminlerini açıkladı: Beş gün boyunca yağmur bekleniyor KTOÖD’den belediye başkan adaylarına “Engelsiz Belediye Başkanları Taahhütnamesi” Yalnız kalmak sağlığınızdan 6 seneyi götürebilir İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı 2026-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı BioNTech, Almanya ve Singapur'daki üretim tesislerini kapatıyor “Ters yönde” dönen gezegen bulundu: Bilim insanları nedenini bilmiyor Meksika kıyılarını tehdit eden Polo Kasırgası'nın karaya ulaşması bekleniyor Borsa günü değer kaybederek tamamladı KTTB "Sağlıkta sınavsız ve mülakata dayalı geçici istihdam kabul edilemez" Arıklı'dan Sucuoğlu'na "Bana yaptırmadılar, belki size yaptırırlar" Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 8 bini aştı Altın fiyatları günü sert düşüşle tamamladı Neofitu başkanlık seçimlerinde aday olacağını açıkladı Cumhuriyet Meclisi ile TBMM futbol takımlarının dostluk maçının tarihi, yeri ve saati değişti KKTC’nin ilk Otizm Merkezi hizmete açıldı İncirli “Başbakanlık Denetleme Kurulu’nu bağımsız bir Yolsuzlukla Mücadele Otoritesi’ne dönüştüreceğiz” Beşinci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ameliyat oldu Hız ve adrenalin tutkunları Cemsa’da buluştu, piste 95 pilot çıktı! Trump 'hayır' dedi petrol fiyatları sıçradı Meteoroloji Dairesi son tahminlerini açıkladı: Beş gün boyunca yağmur bekleniyor KTOÖD’den belediye başkan adaylarına “Engelsiz Belediye Başkanları Taahhütnamesi”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Türk gencin adının verildiği Terör Yasası, Kraliyet onayı aldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Türk gencin adının verildiği Terör Yasası, Kraliyet onayı aldı
Reklam

İngiltere'de 2017’deki Manchester Arena saldırısında hayatını kaybeden Türk genci Martyn Hakan Hett’in adını taşıyan Terör Yasası, İngiltere Kralı II. Charles’ın onayıyla resmileşti. Yeni yasa, kalabalık etkinliklerde teröre karşı sıkı güvenlik önlemlerini zorunlu kılacak.

İngiltere’de Manchester Arena saldırısında hayatını kaybeden Türk genci Martyn Hakan Hett'in adı verilen Terör Yasa tasarısı Kraliyet onayı aldı.

İngiltere’de etkinliklerin olası terör saldırılarından daha korunaklı hale getirilmesini öngören yasa tasarısını 2017 yılında Manchester Arena saldırısında hayatını kaybeden Türk genci Martyn Hakan Hett'in adı verilmişti.

Hett’in annesi Figen Murray’in yasa tasarısına katkı sağladığı Terör Yasa tasarısı İngiltere Kralı II. Charles tarafından onaylandı. Terör (Tesislerin Korunması) Yasası, "Martyn Yasası" adıyla kraliyet onayı alırken yasanın yürürlüğe girmesinden önce en az 24 aylık bir uygulama dönemi olması bekleniyor.

Yasa, belirli tesis ve etkinliklerden sorumlu olanların bir terör saldırısına karşı hazır olmalarını zorunlu kılıyor. Ayrıca, belirli büyük tesislerde ve etkinliklerde, terör saldırılarına karşı savunmasızlığı azaltmak için güvenlik planlaması yapılmasını öngörüyor. Yasa ile nitelikli tesisler ve etkinliklerin bir terör saldırısına karşı hızla yanıt verilebilmesi hedefleniyor.

Yasaya göre, en az 200 kişilik etkinliklerde ve etkinlik mekanlarında terör saldırısı olasılığına karşı güvenlik planlaması yapılacak. Ancak, 800 ya da daha fazla kişinin bir araya geleceği etkinlikler de ise mekanlarda güvenliğin sağlanması ve üst ve araç araması gibi gerekli önlemler alınacak.

Benzer haberler

Dünya
İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı 28 Eyl 2026 21:57 BioNTech, Almanya ve Singapur'daki üretim tesislerini kapatıyor 28 Eyl 2026 21:42 “Ters yönde” dönen gezegen bulundu: Bilim insanları nedenini bilmiyor 28 Eyl 2026 21:30 Meksika kıyılarını tehdit eden Polo Kasırgası'nın karaya ulaşması bekleniyor 28 Eyl 2026 21:24 Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 8 bini aştı 28 Eyl 2026 19:39 Kral 3. Charles'a karşı açılan "soykırım" davasında temyiz başvurusu reddedildi 28 Eyl 2026 17:42 İngiltere'de ABD'nin kullandığı askeri üsse saldırı şüphesi: 85 ev tahliye edildi 28 Eyl 2026 12:00 SpaceX Starship'i ilk kez yörüngeye fırlatmayı deneyecek: Etkileri sarsıcı olabilir 28 Eyl 2026 09:36 Pakistan'da babasını zehirlemeye çalışan bir lise öğrencisi tutuklandı 27 Eyl 2026 19:49