Tüketici Fiyat Endeksi çalışmaları Şubat'ta bitecek

Voice Kıbrıs Haber
Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yeni tüketici fiyat endeksi ile enflasyon sepetinin oluşturulmasına yönelik çalışmalarda gelinen aşamayla ilgili bilgi verildi.
Açıklamada, Tüketici Fiyat Endeksi oranlarının, hanehalklarına uygulanan Bütçe Anketleri sonuçlarına bağlı olarak tespit edilen mal ve hizmetlerin, piyasadaki perakende fiyat değişikliklerinin takip edilmesi ve meydana gelen değişikliklerin de ilgili mal ve hizmet ağırlıklarına yansıtılması sonucunda ortaya çıktığı anımsatıldı.
Yapılan çalışmalarla ilgili detayların da paylaşıldığı açıklamada, “tüm bu çalışmaların tamamlanmasıyla da yeni Tüketici Fiyat Endeksi Ocak 2017 rakamlarının hesaplanması ve yayınlanması çalışmalarının Şubat ayı içinde sonuçlandırılması hedeflenmektedir. Bundan sonraki aylarda ise daha önce uygulanan takvimlemeler çerçevesinde Tüketici Fiyat Endeksi rakamlarının açıklanmasına devam edilecektir” denildi.
Benzer bir uygulamanın, tüketici fiyat endeksi sepetinin yenilendiği 2010 yılı Ocak ayında da gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, yürütülen çalışmaların sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmaya devam edeceği ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, “Ocak 2017 Tüketici Fiyat Endeksi oranlarının yayınlanmasında yaşanan teknik gecikme ve gerekçe nedeniyle gerekli anlayışın gösterileceği inancıyla kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.
Kaynak: TAK
Benzer haberler
Featured
Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026)
İklim değişikliğinin sağlığa etkileri son 10 yılda arttı
Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı
Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti
YÖDAK ile YÖKAK iş birliğinde KKTC’deki üniversitelerin UKAP başvurularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir”
Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek
KTTB “Sahte diplomaları düzenleyenler kadar denetlemeyenler de suçludur"




