Trump’tan iltica başvurularına süresiz engel

Voice Kıbrıs Haber
ABD Başkanı Donald Trump, 26 Kasım'da başkent Washington DC'de vurulan iki ulusal muhafızdan birinin öldüğü silahlı saldırının ardından göçmenlere yönelik yeni engeller getirmeye devam ediyor.
Trump Florida'dan başkent Washington'a dönüşünde başkanlık uçağı Air Force One'da gazetecilerin iltica başvurularının ne kadar süreyle askıya alınacağı sorularına yanıt verdi.
"Bence uzun bir süre." diyen Trump, "Yeterince sorunumuz var. Bu insanları istemiyoruz." şeklinde konuştu.
ABD Başkanı, duraklamanın bir ya da iki yıl sürebileceği yönündeki soruya ise "Herhangi bir zaman sınırı yok ama uzun bir süre olabilir." değerlendirmesinde bulundu.
Bu kararın "çok suç oranına sahip" ve "ABD'ye dost olmayan" ülkelerden gelen göçmenlere yönelik olduğunu ifade eden Trump, bazı ülkelerin "kendilerinin bile kontrol dışı" olduğunu iddia etti.
ABD yönetimi, 29 Kasım'da tüm iltica taleplerine yönelik kararları durdurduğunu açıklamıştı.
Benzer haberler
Dünya
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi
AB'den Ukrayna'ya 4,36 milyar euro destek
Belçika'nın Flaman bölgesinde 20 bin aile elektriksiz kaldı
Avrupa'da havada panik: 10'dan fazla yolcu uçağında bomba ihbarı yapıldı
İspanya'da tren kazasının ardından demir yolu altyapı kuruluşu ADIF'in başkanı istifa etti
ABD'de helikopterin denize düşmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı
Güney Torid göktaşı yağmuru bu gece nadir görülen ateş topları oluşturacak
Anne ve kız ayı saldırısında hayatını kaybetti
ABD'deki ara seçim sonuçları ne anlama geliyor? Trump'ı ve ABD siyasetini neler bekliyor?




