Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026) Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Trump ve Abbas Beyaz Saray'da

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Trump ve Abbas Beyaz Saray'da
Reklam

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Beyaz Saray’da ağırlayan ABD Başkanı Donald Trump, “Bir barış anlaşması ABD veya başka bir ülke tarafından empoze edilemez. İsrailliler ve Filistinliler barış anlaşması için beraber çalışmalı. En sonunda İsrail ile Filistin arasında bir barış anlaşmasının imzalandığını görmek istiyoruz.” dedi.

Trump ile Abbas, Beyaz Saray’daki görüşmelerinin ardından ortak bir basın açıklaması düzenledi. İsrail ile Filistin taraflarının iyi anlaştığını görmek istediğini kaydeden Trump, bugünkü görüşmeyle Ortadoğu Barışı için yeni bir adım atma çabasında olduklarını, ancak barış sürecinin iki ülke arasındaki doğrudan görüşmeler sonucunda mümkün olabileceğini dile getirdi. ABD’nin barış sürecine her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu ifade eden Trump, “Fakat bir barış anlaşması ABD veya başka bir ülke tarafından empoze edilemez, İsrailliler ve Filistinliler barış anlaşması için beraber çalışmalı. Barış yolunda ciddi ilerleme sağlamış ve bir gün İsrail ile barış anlaşmasına giden anlaşmaya imza atması için Abbas’ı yeniden burada ağırlamak isterim. En sonunda İsrail ile Filistin arasında bir barış anlaşmasının imzalandığını görmek istiyoruz.” şeklinde konuştu. Ortadoğu Barışı için uzun süredir birçok tarafla hassas görüşmeler yaptığını anlatan Trump, bu çabaların bir sonuç vermesi dileğinde bulundu. Trump ayrıca, ABD’nin “Filistin halkında var olan potansiyeli açığa çıkaracak” ekonomik açılımları yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Mahmud Abbas da Ortadoğu Barışı için hala bir şans olduğuna inandığını, ancak bunun için bazı adımların atılması gerektiğini söyledi. “İsrail’in, topraklarımızdaki işgalini sona erdirme zamanı gelmiştir. Bizim stratejik tercihimiz, 1967 sınırları çerçevesinde iki devletli bir çözüm temelinde barış anlaşmasına ulaşılmasıdır.” diyen Abbas, İsrail’in Filistin’i, Filistin’in de İsrail’i tanıması gerektiğine vurgu yaptı. Filistin halkı olarak kendi özgürlük, onur ve geleceklerini belirleme hakkına sahip olmayı arzuladıklarını dile getiren Abbas, Trump’ın Ortadoğu Barışı anlamında kararlı olduğuna inandıklarını söyledi. Dünyada Filistin halkı gibi işgale maruz kalmış fazla millet kalmadığını kaydeden Abbas, Filistinli mülteciler ve mahkumlar konusunda çözüm üretilmesi için gerekli adımların atılmasının önemine dikkati çekti. Abbas, eğer barış anlaşmasına ulaşılabilirse bunun sayesinde başka İslam ülkelerinin de İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesinin yolunun açılacağını belirtti. Görüşmeden önce iki lider Oval Ofis’te basın mensuplarına poz verirken Trump’ın, “İsrail ile Filistin arasında bir barış anlaşması yapılabileceğine inandığını” dile getirdiği bildirildi. Kaynak: BRT

Benzer haberler

Dünya
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi 5 Kas 2026 21:44 AB'den Ukrayna'ya 4,36 milyar euro destek 5 Kas 2026 15:48 Belçika'nın Flaman bölgesinde 20 bin aile elektriksiz kaldı 5 Kas 2026 15:13 Avrupa'da havada panik: 10'dan fazla yolcu uçağında bomba ihbarı yapıldı 5 Kas 2026 14:18 İspanya'da tren kazasının ardından demir yolu altyapı kuruluşu ADIF'in başkanı istifa etti 5 Kas 2026 13:01 ABD'de helikopterin denize düşmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı 5 Kas 2026 10:34 Güney Torid göktaşı yağmuru bu gece nadir görülen ateş topları oluşturacak 5 Kas 2026 09:19 Anne ve kız ayı saldırısında hayatını kaybetti 5 Kas 2026 09:01 ABD'deki ara seçim sonuçları ne anlama geliyor? Trump'ı ve ABD siyasetini neler bekliyor? 5 Kas 2026 08:25