Trump, İran'ın lider kadrosunu iki kez "yok ettiklerini” iddia etti

Voice Kıbrıs Haber
ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik saldırılarını savunarak, "Bir şeyler yapmamız gerektiğini biliyorduk çünkü bize saldıracaklardı. Biz onlara saldırmasaydık, onlar bize saldıracaktı. İlk hamleyi biz yaptık." dedi.
ABD Başkanı Trump, YouTuber ve boksör Jake Paul'e verdiği röportajda İran gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
İran'ın lider kadrosunu iki kez "yok ettiklerini" iddia eden Trump, "İkinci sefer toplanmışlardı, aralarından kimin lider olacağına karar veriyorlardı. Tam o sırada yok edildiler. Şimdi üçüncü kez bir fırsat kolluyorlar." değerlendirmesini yaptı.
İsrail ile birlikte İran'a yönelik saldırılara nasıl karar verdiklerini anlatan ABD Başkanı, proaktif hareket ettiklerini vurguladı.
"Bir şeyler yapmamız gerektiğini biliyorduk çünkü bize saldıracaklardı. Biz onlara saldırmasaydık, onlar bize saldıracaktı. İlk hamleyi biz yaptık." yorumunu yapan Trump, bu yolla İran'a ait binlerce füzeyi imha ettiklerini kaydetti.
İran'la nükleer müzakereler konusunu da değerlendiren ABD Başkanı Trump, "Gerçekten çok iyi bir anlaşma olması gerekiyordu. En önemli şart, nükleer silahlara sahip olmamalarıydı. Aksi takdirde İsrail'i yeryüzünden silip süpürürlerdi." diye konuştu.
Trump ayrıca, geçen yıl haziranda yaptıkları B-2 saldırılarını yapmamış olsalardı o durumda İran'ın nükleer silaha sahip olacağı iddiasını yineledi.
Benzer haberler
Dünya
Suriyeli çocuklar barış mesajını 10 metrelik resimle anlattı
Pakistan’da tutuklu eski Başbakan Khan’ın kardeşi gözaltına alındı
Trump "Çok da uzak olmayan bir gelecekte çok büyük şeyler olacak"
İtalya hükümeti, yabancı öğrenci sayısı ve başörtüsü yasağı için yasa tasarısı hazırlıyor
Robotlar için ambulans gerçek oldu
Sisi'den ABD-İran krizinin sona erdirilmesi için kapsamlı anlaşma çağrısı
BM üyesi ülkelerin liderleri, 81'inci Genel Kurul için New York'ta bir araya gelecek
Gazze'deki Kuveyt Sahra Hastanesi “Yakıt tedarikinin kesilmesi nedeniyle acil servis dışındaki hizmetler durdu”
Almanya'da iki eyalette kritik seçim: Gözler Türk kökenli aday Elif Eralp'in üzerinde



