Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Meteoroloji Dairesi: Sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor Nöbetçi eczaneler (10 Haziran 2026) Erdoğan "Kıbrıs Adası'nda fitne ateşi yakılmak isteniyor. Kimse macera peşinde koşmasın" Üstel "Bölgede yeni gerilimler yaratmaya çalışan herkes bilmelidir ki bunun bedelini çok ağır öder" Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde gün ve saatler yeniden düzenlendi İncirli "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu Yüksekbaş “Ülkenin yönetimine talibiz” Şenkul “Çarşımızı daha güzel ve daha yaşanabilir bir hale getiriyoruz” Trump'tan İran'a tehdit "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar" Çiftçi “İnşallah karşılıklı atacağımız adımlarla, bu iş birliğini, güç birliğini daha da geliştirmiş, pekiştirmiş olacağız” Arnavutluk'ta turizm projesine karşı protestolar devam ediyor KSTÜ Sahte Diploma Davası ertelendi: Sanığın sağlık durumu doktordan dinlenecek Sekiz yıl sonra ilk: AYB’den Türkiye'ye 200 milyon euro kaynak Erdoğan "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kıbrıs Türkü'nün hak ve hukukuna kast edilirse cevabımız çok sert olur" Oymen “Gıda güvenliği ihmal kaldırmaz" Güney Kıbrıs’ta kumarhanelerden devlet bütçesine 166 milyon euro katkı Tabipler Birliği Dünya Çevre Günü Etkinliği gerçekleştirdi Seral Fırat Halkın Partisi'ne katılıyor KTEMB “Elektrik sektörü stratejik bir konuma taşındı, nitelikli elektrik iş gücü ihtiyacı fazla” Meteoroloji Dairesi: Sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor Nöbetçi eczaneler (10 Haziran 2026) Erdoğan "Kıbrıs Adası'nda fitne ateşi yakılmak isteniyor. Kimse macera peşinde koşmasın" Üstel "Bölgede yeni gerilimler yaratmaya çalışan herkes bilmelidir ki bunun bedelini çok ağır öder" Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde gün ve saatler yeniden düzenlendi İncirli "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu Yüksekbaş “Ülkenin yönetimine talibiz” Şenkul “Çarşımızı daha güzel ve daha yaşanabilir bir hale getiriyoruz” Trump'tan İran'a tehdit "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar" Çiftçi “İnşallah karşılıklı atacağımız adımlarla, bu iş birliğini, güç birliğini daha da geliştirmiş, pekiştirmiş olacağız” Arnavutluk'ta turizm projesine karşı protestolar devam ediyor KSTÜ Sahte Diploma Davası ertelendi: Sanığın sağlık durumu doktordan dinlenecek Sekiz yıl sonra ilk: AYB’den Türkiye'ye 200 milyon euro kaynak Erdoğan "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kıbrıs Türkü'nün hak ve hukukuna kast edilirse cevabımız çok sert olur" Oymen “Gıda güvenliği ihmal kaldırmaz" Güney Kıbrıs’ta kumarhanelerden devlet bütçesine 166 milyon euro katkı Tabipler Birliği Dünya Çevre Günü Etkinliği gerçekleştirdi Seral Fırat Halkın Partisi'ne katılıyor KTEMB “Elektrik sektörü stratejik bir konuma taşındı, nitelikli elektrik iş gücü ihtiyacı fazla”
Dolar
Euro
Sterlin

Trump 'gizli belgeler' nedeniyle Biden'a tepki gösterdi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Trump 'gizli belgeler' nedeniyle Biden'a tepki gösterdi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, mevcut Başkan Joe Biden'ın eski ofisinde "gizli belgeler" bulunmasıyla ilgili "FBI ne zaman Biden'ın evlerine, hatta belki de Beyaz Saray'a baskın düzenleyecek?" sorusunu sordu.

Trump, kendi sosyal medya sitesi TruthSocial'da yaptığı paylaşımda, Biden'ın Washington'daki Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezindeki ofisinde 2009-2017 yılları arasında başkan yardımcılığı yaptığı dönemden kalma, devlete ait "gizli belgeler" bulunmasına tepki gösterdi.

"FBI ne zaman Biden'ın evlerine, hatta belki de Beyaz Saray'a baskın düzenleyecek?" ifadesini kullanan Trump, söz konusu belgelerin kesinlikle "gizli" kategorisinde olduğunu söyledi.

Trump diğer paylaşımlarda Biden'ın kurucusu olduğu söz konusu düşünce kuruluşunun Çin'den 54 milyon dolar aldığını öne sürerek "(Çinliler) gizli belgeleri gördüler." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Biden'ın eski kişisel ofisinde "gizli belgeler" bulundu

Biden'ın kişisel ofisinde "gizli belgelerin" bulunmasıyla ilgili tartışmalar büyüyor

ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisindeki Cumhuriyetçi ve Demokrat milletvekilleri, düzenledikleri basın toplantılarında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyetçi milletvekilleri, Biden'ın Washington'daki Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezindeki ofisinde devlete ait "gizli belgeler" bulunmasına tepki gösterdi.

Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçilerin çoğunluk lideri Steve Scalise, "Görünüşe göre o zaman başkan yardımcısı olan Biden, gizli belgeleri almış ve yıllarca kendine saklamış. Bu gizli belgeler kendisindeyken de eski Başkan Donald Trump'ı gizli belgeler bulundurduğu gerekçesiyle eleştirmişti." dedi.

Basının, Trump'ın evinden gizli belgeler çıktığında ona sorduklarına benzer soruları neden Biden'a yöneltmediğini merak ettiğini dile getiren Scalise, gizli belgelerin "gizlilik" statüsünü değiştirecek olan kişinin anayasal olarak başkan yardımcısı değil, yalnızca ABD Başkanı olduğunu söyledi.

Aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Cumhuriyetçi milletvekili Marjorie Taylor-Greene ise Biden'a azil soruşturması açılması gerektiğini savunarak, Başkan'ın "ciddi bir suç" işlediğini öne sürdü.

Demokrat milletvekillerinden Biden'a destek

Diğer taraftan Demokrat milletvekili Pete Aguilar, Biden'ın, ofisinden çıkan belgeleri derhal Ulusal Arşivler Dairesi ve ilgili makamlara bildirdiğini belirterek, Başkan Biden'ın "yapması gereken şeyi yaptığını" vurguladı.

Eski Başkan Trump'ın konutunda 320 kadar belge bulunduğunda Cumhuriyetçilerin bunu önemsemeyip şu an eleştirilerde bulunmalarının "iki yüzlülük" olduğunu söyleyen Aguilar, Biden'ı desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Aguilar, 2 Kasım 2022'de bulunan belgelerin neden ara seçimlerden sonra ve yeni gündeme geldiğine ilişkin ise istişare içinde bu sürecin Ulusal Arşivler ve ilgili makamlarla birlikte yürütüldüğünü kaydetti.

Kuzey Amerika Liderler Zirvesi için Meksika'nın başkenti Mexico City'de bulunan Başkan Biden ise konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Benzer haberler

Dünya
Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu 2026-06-10 15:31:00 Trump'tan İran'a tehdit "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar" 2026-06-10 15:14:00 Arnavutluk'ta turizm projesine karşı protestolar devam ediyor 2026-06-10 14:33:00 Eski Air Canada pilotu, 16 yıl boyunca uygun lisans olmadan uçtuğu gerekçesiyle suçlandı 2026-06-10 12:51:00 NASA Artemis III görevinin yeni astronotlarını açıkladı 2026-06-10 09:04:00 Kuzey İrlanda'daki göçmen karşıtı eylemlerde çok sayıda ev ve araç yakıldı 2026-06-10 08:54:00 Filipinler'deki 7,8'lik depremin ardından tsunaminin yol açtığı dalgalar, Japonya'nın bazı bölgelerine ulaştı 2026-06-10 08:42:00 ABD, İran'a düzenlediği saldırılarını tamamladığını duyurdu 2026-06-10 08:31:00 Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı 2026-06-09 21:51:00