Tropikal tayfun 120 can aldı!
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Filipinler'de etkisini sürdüren tropikal tayfununun neden olduğu heyelan ve selde en az 120 kişi hayatını kaybetti. 12 binden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.
Yetkililer, Filipinler'in ikinci büyük adası Mindanao'yu vuran tayfunda yaşamını yitirenlerin sayısının hızla arttığına dikkat çekti.
Filipinler'de etkisini sürdüren tropikal Tembin (Vinta) tayfununun neden olduğu heyelan ve sellerde ölü sayısı 120'ye yükseldi.
Onlarca kişinin kayıp olduğu duyuran Filipinli yetkililer 12 binden fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı.
Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Cuma günü Mindanao Adası'nı vurduktan sonra saatte 95 kilometre hızla Sulu Denizi'ne doğru yönelen tayfunun bugün Palawan Adası'na ulaşması bekleniyor.
Ülkede geçen hafta etkili olan Urduja fırtınasının yol açtığı sel ve heyelanlarda 40'tan fazla kişi yaşamını yitirmiş, altyapı ve tarımda 20 milyon dolara yakın zarara neden olmuştu.
Filipinler'de her yıl Pasifik kaynaklı 20'ye yakın tayfun ve fırtına etkili oluyor. Benzer haberler
Dünya
Japonya'yı daha da zengin edecek keşif
Trump'tan Netanyahu'ya "Kimse bana neyi satıp satmayacağımı söyleyemez"
Gazze'de Filistinlilerin "açlıkla" imtihanı sürüyor
Fransa ve İspanya'nın yangınla mücadelesine AB desteği
ABD'li oyuncu Mark Ruffalo "Netanyahu, manyak bir katil"
Trump "İran ile görüşmeler başarısız olursa güçlü bir askeri harekâta hazırız"
ABD'de yemek festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı
Berlin saldırganı ölü olarak ele geçirildi
Darbe girişiminden tutuklandı, oğlu devlet başkanı adayı oldu


