Tropikal tayfun 120 can aldı!
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Filipinler'de etkisini sürdüren tropikal tayfununun neden olduğu heyelan ve selde en az 120 kişi hayatını kaybetti. 12 binden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.
Yetkililer, Filipinler'in ikinci büyük adası Mindanao'yu vuran tayfunda yaşamını yitirenlerin sayısının hızla arttığına dikkat çekti.
Filipinler'de etkisini sürdüren tropikal Tembin (Vinta) tayfununun neden olduğu heyelan ve sellerde ölü sayısı 120'ye yükseldi.
Onlarca kişinin kayıp olduğu duyuran Filipinli yetkililer 12 binden fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı.
Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Cuma günü Mindanao Adası'nı vurduktan sonra saatte 95 kilometre hızla Sulu Denizi'ne doğru yönelen tayfunun bugün Palawan Adası'na ulaşması bekleniyor.
Ülkede geçen hafta etkili olan Urduja fırtınasının yol açtığı sel ve heyelanlarda 40'tan fazla kişi yaşamını yitirmiş, altyapı ve tarımda 20 milyon dolara yakın zarara neden olmuştu.
Filipinler'de her yıl Pasifik kaynaklı 20'ye yakın tayfun ve fırtına etkili oluyor. Benzer haberler
Dünya
Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok"
Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı
Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu
BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı
ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti
Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı
Kuzey Kutbu'nda dev hava kalkanı çöktü: Dondurucu soğuklar erken gelebilir
Rapçi Macklemore, Özgür Filistin Turnesi'nin 9 büyük ABD'li konser arenası tarafından reddedildiğini söyledi
ABD'deki seçimlerde son durum ne?




