Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kombos doğal gaz boru hattı mutabakat zaptını AB Dış Konular Konseyi’ne şikayet edecek DP'nin kuruluşunun 34'üncü yıldönümü nedeniyle "Bir Meşale, Bir Miras 34. Yıl Onur Gecesi” etkinliği düzenlendi Yunanistan'da Patra ve Dedeağaç yakınlarında yangın çıktı Petrol fiyatları saldırılar nedeniyle haftaya artışla başladı Venezuela'da can kaybı 5 binlere yaklaştı İran ile ABD arasında yeni saldırı dalgası: Körfez ülkeleri alarma geçti ABD-İran füze savaşı altını sarstı Tayland'da bir gece kulübünde çıkan yangında 27 kişi öldü ABD İran'ı yine vuruyor Döviz kurlarında son durum (13 Temmuz 2026) En son hava durumu tahminleri (13 Temmuz 2026) Suriye’de Esad rejiminin devrilmesinin ardından ilk Halk Meclisi oturumu yapıldı Trump "Hürmüz Boğazı açık, dün gece onları fena vurduk" Meta gizlilik tepkilerinin ardından yeni yapay zekayı çekti ABD Senatörü Lindsey Graham 71 yaşında hayatını kaybetti Çocuklara sosyal medya yasağı 20'den fazla ülkeye yayıldı Kırmızı kart olayı sonrası tartışmaları alevlendirecek karar CENTCOM "Hürmüz Boğazı tüm gemilerin geçişine açıktır" İran'da sanayiye yönelik elektrik kesintisi haftada 2 güne çıkarıldı KHK Başkanı Köseoğlu "Bugün gerçekleşen yazılı sınavlar sorunsuz geçti" Kombos doğal gaz boru hattı mutabakat zaptını AB Dış Konular Konseyi’ne şikayet edecek DP'nin kuruluşunun 34'üncü yıldönümü nedeniyle "Bir Meşale, Bir Miras 34. Yıl Onur Gecesi” etkinliği düzenlendi Yunanistan'da Patra ve Dedeağaç yakınlarında yangın çıktı Petrol fiyatları saldırılar nedeniyle haftaya artışla başladı Venezuela'da can kaybı 5 binlere yaklaştı İran ile ABD arasında yeni saldırı dalgası: Körfez ülkeleri alarma geçti ABD-İran füze savaşı altını sarstı Tayland'da bir gece kulübünde çıkan yangında 27 kişi öldü ABD İran'ı yine vuruyor Döviz kurlarında son durum (13 Temmuz 2026) En son hava durumu tahminleri (13 Temmuz 2026) Suriye’de Esad rejiminin devrilmesinin ardından ilk Halk Meclisi oturumu yapıldı Trump "Hürmüz Boğazı açık, dün gece onları fena vurduk" Meta gizlilik tepkilerinin ardından yeni yapay zekayı çekti ABD Senatörü Lindsey Graham 71 yaşında hayatını kaybetti Çocuklara sosyal medya yasağı 20'den fazla ülkeye yayıldı Kırmızı kart olayı sonrası tartışmaları alevlendirecek karar CENTCOM "Hürmüz Boğazı tüm gemilerin geçişine açıktır" İran'da sanayiye yönelik elektrik kesintisi haftada 2 güne çıkarıldı KHK Başkanı Köseoğlu "Bugün gerçekleşen yazılı sınavlar sorunsuz geçti"
Dolar
Euro
Sterlin

Toros'tan Maraş yorumu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Toros'tan Maraş yorumu

CTP Lefkoşa Milletvekili Fikri Toros, soyal medya hesabından, hükümetin Maraş ile ilgili aldığı kararı değerlendirdi.

Açıklama şu şekilde: "Maraş Hakkında Kapalı Maraş, BM parametrelerine bağlı yürütülmekte olan kapsamlı federal çözüm müzakerelerinde özel bir öneme sahiptir. 1974 yılından bu yana kapalı tutulan Maraş’la ilgili yürürlükte olan bir BM kararı kapsamında, mevcut siyasi koşullarda ne şekilde açılabileceği belirtilmektedir. Buna göre, BM yönetiminde ve mülklerin yasal sahiplerine iade edilmesiyle açılabileceği bilinmektedir. BM nezdinde taraflar arasında devam eden çözüm müzakerelerinde, muhataplar Toplum Liderleridir. Dolayısıyla, BM altında yürütülen müzakerelerle ilgili herhangi bir karar, halkın müzakere yetkisi verdiği ve BM nezdinde “Kıbrıs Türk Toplumu Lideri” olarak muhatap kabul edilen Sayın Cumhurbaşkanı’nın yetkisindedir. Bakanlar Kurulu böyle bir açılım yapmayı değerlendirebilir, ancak bu Sayın Cumhurbaşkanı ile bilgi paylaşımı, diyalog ve istişare içerisinde bir karara dönüştürülmesi halinde bir anlam taşıyabilir. Böyle bir karar ancak bu şekilde alınması halinde, uluslararası hukuka bağlı bir açılım olarak muteber değerlendirilebilir ve çözüm müzakerelerine olumlu bir “oyun değiştirici” etkisi olabilir. Bu yüzden uluslararası hukuğa bağlı hareket edilmesi zaruridir. Aksi takdirde, müzakerelerde devam eden çıkmaz daha da derinleşir, bunun sorumluluğu Kıbrıs Türk tarafına yüklenir, Toplumumuz üzerinde var olan sınırlamalar artar, ve esas hedefine asla hizmet etmez..."

Benzer haberler

Featured
Kombos doğal gaz boru hattı mutabakat zaptını AB Dış Konular Konseyi’ne şikayet edecek 2026-07-13 10:31:21 DP'nin kuruluşunun 34'üncü yıldönümü nedeniyle "Bir Meşale, Bir Miras 34. Yıl Onur Gecesi” etkinliği düzenlendi 2026-07-13 10:23:11 Yunanistan'da Patra ve Dedeağaç yakınlarında yangın çıktı 2026-07-13 09:51:20 Petrol fiyatları saldırılar nedeniyle haftaya artışla başladı 2026-07-13 09:47:07 Venezuela'da can kaybı 5 binlere yaklaştı 2026-07-13 09:43:49 İran ile ABD arasında yeni saldırı dalgası: Körfez ülkeleri alarma geçti 2026-07-13 09:40:22 ABD-İran füze savaşı altını sarstı 2026-07-13 09:34:42 Tayland'da bir gece kulübünde çıkan yangında 27 kişi öldü 2026-07-13 09:06:56 ABD İran'ı yine vuruyor 2026-07-13 08:41:26