Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Keçeli "Guterres’in Kıbrıs meselesiyle ilgili ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz" Bilim insanları beyin hızında çalışan çip geliştirdi BMW, yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkaracak Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Temmuz 2026) Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 17. Lefkoşa Gençlik Günleri yarın akşam başlıyor Erdoğan "Kıbrıs Türkünün menfaatlerini yok sayan hiçbir girişimin başarıya ulaşması söz konusu olamaz" MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı hayatını kaybetti Dışişleri Bakanlığı “Ada'da iki egemen devlet gerçeği yok sayılarak yürütülecek bir sürecin başarıya ulaşması mümkün değil” Borsa günü yüzde 1,36 değer kaybederek tamamladı Kıbrıslı Türk gençlerden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ortak mektup Kaş ve Kumluca’daki yangınlarda boşaltılan 10 ev yandı Muğla'da orman yangını: 600'ün üzerinde kişi ve bir hastane tahliye edildi Ümit İnatçı’nın yeni kitabı “Medeniyet Krizi ve Evrensel Bilinç” yayımlandı Tekin Birinci hayatını kaybetti! Erhürman “Çözüme giden yolda kaldırımları doğru döşemeye başladık” Keçeli "Guterres’in Kıbrıs meselesiyle ilgili ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz" Bilim insanları beyin hızında çalışan çip geliştirdi BMW, yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkaracak Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Temmuz 2026) Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 17. Lefkoşa Gençlik Günleri yarın akşam başlıyor Erdoğan "Kıbrıs Türkünün menfaatlerini yok sayan hiçbir girişimin başarıya ulaşması söz konusu olamaz" MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı hayatını kaybetti Dışişleri Bakanlığı “Ada'da iki egemen devlet gerçeği yok sayılarak yürütülecek bir sürecin başarıya ulaşması mümkün değil” Borsa günü yüzde 1,36 değer kaybederek tamamladı Kıbrıslı Türk gençlerden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ortak mektup Kaş ve Kumluca’daki yangınlarda boşaltılan 10 ev yandı Muğla'da orman yangını: 600'ün üzerinde kişi ve bir hastane tahliye edildi Ümit İnatçı’nın yeni kitabı “Medeniyet Krizi ve Evrensel Bilinç” yayımlandı Tekin Birinci hayatını kaybetti! Erhürman “Çözüme giden yolda kaldırımları doğru döşemeye başladık”
Dolar
Euro
Sterlin

Toros "Kıbrıslı Türklerin bir savaş suçlusu muamelesi görmesi kabul edilemez"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Toros "Kıbrıslı Türklerin bir savaş suçlusu muamelesi görmesi kabul edilemez"

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu güncel konuşmalarla sürüyor. -Toros CTP Milletvekili Fikri Toros, “Cenevre görüşmeleri ve sonuçları” konulu konuşma yaptı. Cenevre’ye giderken kapsamlı çözüm müzakerelerine dair bir ilerleme beklentilerinin olmadığını belirten Toros, diyalog sürecinin yeniden canlandırılmasına yönelik bir beklentileri olduğunu ve beklentilerine yakın bir sonuç çıktığını söyledi. Cenevre görüşmelerini değerlendiren Toros, BM Genel Sekreterinin yeni bir kişisel temsilci atayacak olmasının ve sonraki toplantı tarihinin belirlenmesinin çok önemli olduğunu kaydetti. Kıbrıs soruna taraf olan her toplumun, her ülkenin bir mağduriyet yaşadığını kaydeden Toros, en büyük zararı ise Kıbrıs Türk halkının gördüğünü dile getirdi. Kıbrıslı Türklerin “Bir savaş suçlusu muamelesi görmesinin” kabul edilebilir olmadığını anlatan Toros, Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum toplumlarının ortak yurdunun ortakların sadece biri tarafından temsil edildiğini belirtti. Türkiye ve Yunanistan’ın üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini belirten Toros, Kıbrıslı liderlerin de geçmişte söylenenleri geçmişte bırakmaları ve yarına odaklanmaları gerektiğini söyledi. 2 Nisan’la ilgili beklentisinin yeni geçiş noktalarıyla ilgili karar alınması olduğunu belirten Toros, güneş enerjisi santrali konusunun da güven artırıcı önlem paketinde en fazla önem atfettiği madde olduğunu dile getirdi. -Uluçay Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay, “Çarşı, ekonomi ve siyaset” konulu güncel konuşma yaptı. Türkiye’deki gelişmeleri yakinen takip ettiğini söyleyen Uluçay, Türkiye’deki olumsuz gelişmelerin KKTC’yi çok yakından etkilediğini belirtti. “T.C. büyük bir ülkedir, potansiyelini hem bölgenin hem de Türkiye Cumhuriyeti halkı adına daha iyi kullanabilmesi için demokratikleşmenin yaygınlaşması önemli” diye konuşan Uluçay, Türkiye ekonomisinin yaşananlardan etkilendiğini kaydetti. Bu yaşananların KKTC’ye de yansıyacağını dile getiren Uluçay, hem TL kullanımı hem de Türkiye ile olan ilişkiler nedeniyle gelişmelerin ülkeye doğrudan yansıyacağını söyledi. Cenevre Zirvesi’ni de değerlendiren, Türkiye ve Yunanistan’ın zirveyi yönlendirdiğini anlatan Uluçay, liderlerin zirvede öngörülen adımları hiç beklemeden atması gerektiğini dile getirdi. "Türkiye’de meydana gelen beklenmedik gelişmeler özel sektörün çok dikkatli olmasını gerektirir" diyen Uluçay, şirketlerin yatırımlarını finanse etmesi ve kredi kullanması açısından zor bir dönemde olunduğunu kaydetti. Uluçay, borçlanmadan kaçınılması gereken bir noktada olunduğunu belirtti, öngörülebilirliğin azaldığını anlattı.

Benzer haberler

Featured
Keçeli "Guterres’in Kıbrıs meselesiyle ilgili ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz" 2026-07-29 22:28:51 Bilim insanları beyin hızında çalışan çip geliştirdi 2026-07-29 22:22:56 BMW, yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkaracak 2026-07-29 22:16:15 Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Temmuz 2026) 2026-07-29 22:12:35 Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı 2026-07-29 22:08:05 ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı 2026-07-29 21:59:55 Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı 2026-07-29 21:36:23 Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor 2026-07-29 21:30:00 CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 2026-07-29 21:15:00