Töre: “Türkiye ile Kıbrıs davasında birlikte yürüyoruz”

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye ile Kıbrıs davasında birlikte yürüdüklerini, özlerinin ve sözlerinin ortak dava olduğunu ve Ada'da milli menfaatler çerçevesinde hareket ettiklerini kaydetti.
Meclis Başkanı Töre, İstanbul temasları çerçevesinde TGRT Haber’de Emre Diner’in hazırlayıp sunduğu “Dünya’da Bugün” programına katılarak canlı yayında soruları yanıtladı
Töre, programda Türkiye ile ayrı gayrılarının bulunmadığını, Türkiye’nin Kıbrıs’ta büyük projelere destek verdiğini söyledi.
Türkiye ile ilişkilerin fevkalade iyi düzeyde olduğunu belirten Töre, Kıbrıs’ta Mücahitlerin ve Mehmetçiklerin birlikte şehit olduklarını üzerinde yaşadıkları toprakları vatan yaptıklarını ifade etti.
BM’nin sürekli Kıbrıs Türk halkı aleyhine kararlar ürettiğini kaydeden Töre, Türkiye olmadan KKTC’yi ayakta tutmanın mümkün olmadığını söyledi.
-Töre’den İHA’YA ziyaret
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre daha sonra aynı binada hizmet veren İhlas Haber Ajansı’nı ziyaret ederek İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Hamit Arvas ile görüştü.
Töre, “Milli ve manevi değerlerden hiç taviz vermeyen bir İhlas Haber Ajansı, Türk milletine büyük hizmetler veriyor demektir. Çünkü milleti ayakta tutmanın tek yolu vardır, milli ve manevi değerlere sahip çıkmak. Bu değerler bizim zırhımızdır. Yani bizi eritmek, yok etmek, parçalamak isteyenlere karşı duruşumuzu pekiştiren bir yapıdır. Bundan dolayı da ben tabii ki İhlas Haber Ajansı'nı devamlı takip ediyorum ve tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Benzer haberler
Featured
Erülkü Süpermarket çevresinde bugün 3 saatlik elektrik kesintisi olacak
Bahçeler- Boğaz kavşakları arasındaki kesim yeni yol güzergâhına aktarılacak
MMO "Olayların kök nedenleri çoğalıyorsa ve ders alınmıyorsa güvenlik riski artıyor demektir"
Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşüldü
Sri Lanka'da bir hastadan 3,1 kilogram ağırlığında mesane taşı çıkarıldı
Dikmen Belediyesi'nde fatura ödemeleri Local Pay ile dijitalleşti
DAÜ ile ADA-KOOP arasında iş birliği protokolü imzalandı
Bir haftada 63 trafik kazası: Sürat yine en üst sıralamada
LTB Tiyatro ve Kültür Merkezi için imzalar atıldı


