Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Barcelona kulübü KKTC’deki kampı iptal etti DAÜ’den KKTC’li öğrencilere burs ve indirim olanakları Erhürman "Bu halkın görünmez kılınmasına, dünyayla buluşmasının engellenmesine asla göz yummayacağım. Sözüm sözdür!” Norveç Kralı Harald 89 yaşında hayatını kaybetti Harmancı, 16. Uluslararası Halk Dansları Festivali konuk ekiplerini kabul etti Serdaroğlu "Sevgi Evleri’ne istihdam beklenirken bir personel başka yere görevlendiriliyor” Sanatçı Mine Okur, Ankara'da sergi açıyor 5. Umudumuz Gelecek Festivali “Toplumsal Mücadele Paneli" ile başladı Borsa güne 0,22 azalışla başladı Lefkoşa'da bazı caddeler pazar gününden itibaren trafiğe kapatılacak KTTB "Sağlık sistemimiz tarihinin en ağır dönemini yaşamaktadır" Trump Ontario Gölü'nün adını "Amerika Gölü" olarak değiştiren kararnameyi imzaladı Krah “Kıbrıs Türk halkının yapıcı yaklaşımı karşılık bulmalı” Nepal'deki sel felaketinde can kaybı 469'a yükseldi Küresel piyasalarda dikkatler Fed'in yapacağı açıklamada Kolombiya'da orman yangınları nedeniyle "kamusal acil durum" ilan edildi Altında rüzgar tersine mi dönüyor? Küresel şirketlerden yapay zeka kaynaklı siber tehditlere karşı "ortak savunma" çağrısı Döviz kurlarında son durum (28 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (28 Ağustos 2026) Barcelona kulübü KKTC’deki kampı iptal etti DAÜ’den KKTC’li öğrencilere burs ve indirim olanakları Erhürman "Bu halkın görünmez kılınmasına, dünyayla buluşmasının engellenmesine asla göz yummayacağım. Sözüm sözdür!” Norveç Kralı Harald 89 yaşında hayatını kaybetti Harmancı, 16. Uluslararası Halk Dansları Festivali konuk ekiplerini kabul etti Serdaroğlu "Sevgi Evleri’ne istihdam beklenirken bir personel başka yere görevlendiriliyor” Sanatçı Mine Okur, Ankara'da sergi açıyor 5. Umudumuz Gelecek Festivali “Toplumsal Mücadele Paneli" ile başladı Borsa güne 0,22 azalışla başladı Lefkoşa'da bazı caddeler pazar gününden itibaren trafiğe kapatılacak KTTB "Sağlık sistemimiz tarihinin en ağır dönemini yaşamaktadır" Trump Ontario Gölü'nün adını "Amerika Gölü" olarak değiştiren kararnameyi imzaladı Krah “Kıbrıs Türk halkının yapıcı yaklaşımı karşılık bulmalı” Nepal'deki sel felaketinde can kaybı 469'a yükseldi Küresel piyasalarda dikkatler Fed'in yapacağı açıklamada Kolombiya'da orman yangınları nedeniyle "kamusal acil durum" ilan edildi Altında rüzgar tersine mi dönüyor? Küresel şirketlerden yapay zeka kaynaklı siber tehditlere karşı "ortak savunma" çağrısı Döviz kurlarında son durum (28 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (28 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"Toplumsal bir felakete doğru gidiliyor"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Toplumsal bir felakete doğru gidiliyor"
Reklam

Emekli Polisler Derneği (EMPOLDER) hükümete her alanda “temiz eller operasyonu” başlatma çağrısında bulundu.

Yazılı açıklamasında, ülkede düzensiz ve kontrolsüz göç yaşandığını, KKTC topraklarının özellikle üçüncü dünya ülkesi vatandaşlarına kontrolsüz şekilde satıldığını, uyuşturucu ve mali suçlarda patlama olduğunu, kamuda yozlaşmaya yaşandığını, kamu kurumlarına liyakatsiz personel alımı olduğunu ileri süren ve trafikte yaşanan keşmekeşe dikkat çeken dernek, yaşanan sıkıntıların devam etmesi halinde toplumsal bir felakete doğru gidildiğini savundu.

Dernek, Polis Genel Müdürlüğü ile görüşülerek polisin araç gereç ve personel eksikliğinin giderilmesiyle birlikte tüm alanlarda “temiz eller operasyonu” başlatılması gerektiğini ifade etti.

Ekonomik kriz ve döviz artışının her geçen gün artarak devam etmesi ile bilhassa bazı özel sektör çalışanları ile sosyal sigorta emeklilerinin yaşayamaz hale geldiklerini ifade eden EMPOLDER, hükümetin bir an önce bu gibi kesimlere kalıcı, adil ve eşit bir katkı yapması gerekmektiğini vurguladı.

Açıklamada, “Hal böyle iken, devreye yeni konulan Ercan Devlet Hava Limanı’ndaki eksikliklerin giderilmesi beklenmeden, yolcu gecikme ve uçuş rötarlarında Polis Genel Müdürlüğü’nün tek suçlu gibi gösterilmek istenmesi de kabul edilemez ve gerçeklerin saptırılması amacını taşıdığı ve bunun altındaki kötü niyetin tarafımızdan gayet iyi bilinmekle beraber  buna asla müsaade etmeyeceğimizi belirtiriz” denildi.

İç Güvenlikle ilgili polis teşkilatındaki sorunların herkes tarafından yıllardır gayet iyi bilindiğini ileri süren EMPOLDER açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Buna rağmen, son 147 polis alımı yapılırken aynı zamanda 151 personelin emekliye ayrılması veya istifası sonrası, 2023 yılına yüzde kırk oranında eksik kadro ile başlayan ve çalışmalarında çok büyük fedakarlık gösteren başta Polis Genel Müdürü olmak üzere tüm polis mensuplarını kutlar diğer kamu çalışanlarına örnek ve emsal teşkil etmesini dileriz.

Hükümetin bir an önce ve gecikmeden, Polis Genel Müdürlüğü ile bir araya gelerek, popülizmden uzak, polisin kadro, araç, gereç, teçhizat ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için gereken her türlü tedbirin alınmasını ve ülkemizde temiz eller operasyonunun her konuda ve kesimde başlatılmasını beklemekteyiz.”

Benzer haberler

Featured
Barcelona kulübü KKTC’deki kampı iptal etti 28 Ağu 2026 13:24 DAÜ’den KKTC’li öğrencilere burs ve indirim olanakları 28 Ağu 2026 13:20 Erhürman "Bu halkın görünmez kılınmasına, dünyayla buluşmasının engellenmesine asla göz yummayacağım. Sözüm sözdür!” 28 Ağu 2026 12:37 Norveç Kralı Harald 89 yaşında hayatını kaybetti 28 Ağu 2026 12:23 Harmancı, 16. Uluslararası Halk Dansları Festivali konuk ekiplerini kabul etti 28 Ağu 2026 12:16 Serdaroğlu "Sevgi Evleri’ne istihdam beklenirken bir personel başka yere görevlendiriliyor” 28 Ağu 2026 12:02 Sanatçı Mine Okur, Ankara'da sergi açıyor 28 Ağu 2026 11:58 5. Umudumuz Gelecek Festivali “Toplumsal Mücadele Paneli" ile başladı 28 Ağu 2026 10:53 Borsa güne 0,22 azalışla başladı 28 Ağu 2026 10:13