Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü” Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek" Çavuşoğlu "Hizmet içi eğitimlere katılım oranı yüzde 95'e yükseldi” 26. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: İç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor Letimbiotis “Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme Kıbrıs sorunundaki ilerlemeyle tamamen bağlantılı” Kahve fiyatları 6 ayın zirvesinde Kıbrıslı Rum Sözcü "Ahmet Tan’a yönelik saldırıda hiçbir ırkçı unsur yok” Rutte "Ankara'da son derece başarılı bir zirveyi tamamladık" NATO ANKARA Zirvesi sonuç bildirisi yayımlandı: 50 milyar doları aşan yeni tedarik anlaşması Gazimağusa İsmet İnönü Bulvarı yol çalışmalarında yeni trafik düzenlemesi yapıldı Trump "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız" Nöbetçi eczaneler (8 Temmuz 2026) Atatürk Öğretmen Akademisi mezuniyet töreni yapıldı Eski cumhurbaşkanlığı sarayı “Resmin Kamusal Hafızası” adlı sergiye ev sahipliği yapacak Hasipoğlu “Haftaya perşembe kararı açıklayacağız” Uluçay "Okullarda ihtiyaçlara yanıt vermeye çalışan bir sistem kurduk" DAB Dans Grubu, İtalya’da dünya ikinciliği ve üçüncülüğü kazandı Erdoğan "Trump'ın sergilediği kararlı tutumu takdirle karşılıyorum" KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü” Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek" Çavuşoğlu "Hizmet içi eğitimlere katılım oranı yüzde 95'e yükseldi” 26. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: İç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor Letimbiotis “Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme Kıbrıs sorunundaki ilerlemeyle tamamen bağlantılı” Kahve fiyatları 6 ayın zirvesinde Kıbrıslı Rum Sözcü "Ahmet Tan’a yönelik saldırıda hiçbir ırkçı unsur yok” Rutte "Ankara'da son derece başarılı bir zirveyi tamamladık" NATO ANKARA Zirvesi sonuç bildirisi yayımlandı: 50 milyar doları aşan yeni tedarik anlaşması Gazimağusa İsmet İnönü Bulvarı yol çalışmalarında yeni trafik düzenlemesi yapıldı Trump "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız" Nöbetçi eczaneler (8 Temmuz 2026) Atatürk Öğretmen Akademisi mezuniyet töreni yapıldı Eski cumhurbaşkanlığı sarayı “Resmin Kamusal Hafızası” adlı sergiye ev sahipliği yapacak Hasipoğlu “Haftaya perşembe kararı açıklayacağız” Uluçay "Okullarda ihtiyaçlara yanıt vermeye çalışan bir sistem kurduk" DAB Dans Grubu, İtalya’da dünya ikinciliği ve üçüncülüğü kazandı Erdoğan "Trump'ın sergilediği kararlı tutumu takdirle karşılıyorum"
Dolar
Euro
Sterlin

TMK karara itiraz edebilir

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

TMK karara itiraz edebilir

Acapulco Tatil Köyü içerisinde kalan bir kısma yönelik 1974 öncesi mal sahibi tarafından açılan tazminat davası ile ilgili TMK’nın kararı, YİM tarafından hatalı bulundu ancak süreç henüz bitmedi.

Girne bölgesinde bulunan Acapulco Tatil Köyü’nün 1974 öncesinde mal sahibi olan Rum şirket Acapulco Holdings Ltd’in başvurusu üzerine, Taşımaz Mal Komisyonu’nun (TMK) aldığı kararının, Yüksek İdare Mahkemesi (YİM) tarafından bozulması karşısında, TMK’nın karara itiraz etme hakkı bulunuyor. TMK’nın kararı değerlendirip, bunu kabul etmemesi halinde yeni bir duruşma açılabilir. YİM geçtiğimiz günkü kararında,1974 öncesi kayıtlı mal sahibinin dava konusu taşımaz mal üzerindeki engelleri ve ipotekleri ödemeden, Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvuru yapmasını ve bu başvuru neticesinde komisyonun şartlı karar üretmesini hatalı bulmuştu. Acapulco Tatil Köyü’nün şu an kullanımındaki 35 dönümlük arazi, birkaç yıl önce Türkleştirilmiş ve tatil köyü ve/veya Ünal Çağıner tarafından satın alınmıştı. Tatil köyü içerisinde geriye kalan bir kısım ve nispeten daha küçük olan bir arazi ile ilgili olarak 1974 öncesi mal sahibi olan Acapulco Holdings Ltd., Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvuru yapmış ve bu malın Kuzey Kıbrıs devletine satılıp, tazminat ve kullanım bedelinin kendisine ödenmesini talep etmişti. Diğer taraftan davalı konumda bulunan taraf da bir meblağ önermişti. Bu başvuru üzerine TMK, şartlı bir karar üretmiş ve 2.5 milyon Euro tazminat bedeli takdir etmişti. Bu tazminat ve kullanım bedeli ise taşınmaz mal üzerinde mevcut olan ipotek ve engellerin ödenmesi şartına bağlanmıştı. Ancak YİM, hem TMK’nın kararını hem de başvuruyu hatalı buldu. İpotekli olup sonuçlandırılan davalar oldu TMK’ya önceden de üzerinde ipotek olan, ipotekli olarak müracaat eden ve sonuçlandırılan pek çok dava bulunuyor. Ancak TMK dostane çözümlerde ipotek kalkmadan, tazminat ödemeyi kabul etmiyor. TMK’nın bu girişimi genelde YİM tarafından da doğru bulunuyor.   Kaynak: KIBRIS GAZETESİ

Benzer haberler

Featured
KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü” 2026-07-08 19:06:59 Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı 2026-07-08 19:03:22 İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek" 2026-07-08 18:58:11 Çavuşoğlu "Hizmet içi eğitimlere katılım oranı yüzde 95'e yükseldi” 2026-07-08 18:26:21 26. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor 2026-07-08 18:14:11 Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: İç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor 2026-07-08 18:03:42 Letimbiotis “Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme Kıbrıs sorunundaki ilerlemeyle tamamen bağlantılı” 2026-07-08 17:55:34 Kahve fiyatları 6 ayın zirvesinde 2026-07-08 17:50:58 Kıbrıslı Rum Sözcü "Ahmet Tan’a yönelik saldırıda hiçbir ırkçı unsur yok” 2026-07-08 17:39:00