Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" Yatmadan önce canınız abur cubur mu çekiyor? İşte nedenleri ve neler yapabileceğiniz TC Dışişleri "Doğu Akdeniz’deki kablo döşeme faaliyeti için henüz muvafakat alınmadı" Meteoroloji Dairesi'nden denizde fırtına uyarısı KKTC Dostluk Kupası’nda dört büyük takım buluştu Taçoy, Bankalar Birliği yönetimiyle Ekonomiye Finansal Destek konusunu görüştü Tahsin Mertekçi ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı ABD Büyükelçisi Breslow’dan Güney Kıbrıs’a yatırım ortamını iyileştirme çağrısı Bas Attila Manizade, 10’uncu ölüm yıl dönümünde konserle anıldı Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı Nöbetçi eczaneler (7 Kasım 2026) Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" Yatmadan önce canınız abur cubur mu çekiyor? İşte nedenleri ve neler yapabileceğiniz TC Dışişleri "Doğu Akdeniz’deki kablo döşeme faaliyeti için henüz muvafakat alınmadı" Meteoroloji Dairesi'nden denizde fırtına uyarısı KKTC Dostluk Kupası’nda dört büyük takım buluştu Taçoy, Bankalar Birliği yönetimiyle Ekonomiye Finansal Destek konusunu görüştü Tahsin Mertekçi ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı ABD Büyükelçisi Breslow’dan Güney Kıbrıs’a yatırım ortamını iyileştirme çağrısı Bas Attila Manizade, 10’uncu ölüm yıl dönümünde konserle anıldı Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı Nöbetçi eczaneler (7 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

TKP-YG esnafın sorunlarını dinledi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
TKP-YG esnafın sorunlarını dinledi
Reklam
Toplumcu Kurtuluş Partisi - Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Lefkoşa çarşısını ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini paylaştı. Çakıcı, “halkın refah düzeyini artıracak TKP-YG’nin 5 önerisinin gerçekleşmesi halinde özellikle orta ve dar gelirlilerin hayat düzeyinin içerisinde bulunduğu kaostan kurtulabileceğini” kaydetti. TKP Yeni Güçler’den verilen bilgiye göre, ziyaretlerde Genel Başkan Mehmet Çakıcı’ya milletvekili adayları ile partililer eşlik etti. Çakıcı, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, ekmekten mazota, ilaçtan tarım ürünlerine zamlar nedeniyle hayatın orta ve dar gelirliler için çekilmez hale geldiğini ifade etti, bu hayat pahalılığı ile yaşanamayacağını kaydetti. Kıbrıs Türk halkı için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Çakıcı, sürekli yükselen döviz kurları yüzünden yok olma noktasına gelen ülke insanının evlerini, arabalarını, iş yerlerini kaybetmesine göz yummayacaklarını söyledi. TKP-YG'nin iktidara gelmesi halinde öncelik vereceği konuların başında ekonomik sorunların geldiğini kaydeden Çakıcı, şu ifadeleri kullandı: “Halkın hayatını değiştirecek işler yapmalıyız. Öncelikle vergi reformu yapılmalıdır. Turizm ve eğitim adı altında sonsuz vergi muafiyeti olan zengin işletmelerden vergi alınmamaktadır. Sonsuz %0 vergi muafiyeti olan casino otelleri ve üniversitelerin 5 yılı doldurması halinde diğer tüm işletmeler gibi %20 Kurum ve Gelir Vergisi alınarak devlet kaynakları artırılmalıdır. Ayrıca bir defaya mahsus olmak üzere büyük zenginleri kapsayacak şekilde servet vergisinin alınması yoluna gidilmelidir. Ekmek, süt, temel gıda maddeleri, tüp gaz, mazot, elektrik gibi özellikle dar ve orta gelirlileri etkileyen halka yönelik zamlar durdurulmalıdır. Eğer bu kez büyük zenginlerden elde edilen gelirlerle devlet kaynaklarının artırılmas halinde ekmek, süt, gıda ürünleri ve benzin gibi temel ihtiyaç ürünlerini sübvanse edilmesi ile hayat ucuzlatılabilir, asgari ücret de insanlarımız için tatmin edici olarak yükseltilebilir. Sosyal adaletin kendisi budur. Maalesef bugünkü düzen kötü bir düzendir ve bu düzeni sağlayanlar da bu ülkeyi sömüren az sayıdaki büyük sermayedar ve onların çevreleri ve kuklalarıdır. Orta ve dar gelirli halk ise yıllarca bedel ödeyen kesimler olmuştur. TKP, Kıbrıs Türk halkının tek kurtuluşudur. Yurdumuzdan vazgeçmiyoruz. Yarınlar artık bugündür ve bugün ayağa kalkma ve mücadele zamanıdır. Bütün halkımız geliniz hep birlikte kuklaları atalım, ekmeğimizi kurtaralım.”

Benzer haberler

Featured
Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" 7 Kas 2026 21:53 Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı 7 Kas 2026 21:43 Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu 7 Kas 2026 21:29 BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı 7 Kas 2026 21:08 Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir 7 Kas 2026 20:51 ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti 7 Kas 2026 20:38 MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı 7 Kas 2026 20:13 Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde 7 Kas 2026 19:58 Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" 7 Kas 2026 19:44