Telsim Genel Müdürü Tüz "4.5G için hazırız, beklemeden geçiş yapabiliriz"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
KKTC Telsim Genel Müdürü Sefer Tüz, 4.5G’ye geçiş için 31 Temmuz’dan itibaren hazır olduklarını ve ihale şartnamesinde öngörülen 28 Ekim’i beklemeden bu geçişi yapabileceklerini söyledi.
KKTC Telsim Genel Müdürü Sefer Tüz, Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Kurumsal İletişim Müdürü Nil Zorlu Atai ve Kurumsal İletişim Uzmanı Berrin Bardak ile Türk Ajansı Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyarette Ajans Müdürü Dr. Fehmi Gürdallı ile görüştü
Görüşmede Telsim ile TAK’ın 50’nci yılı nedeniyle yapılması planlanan projeler ve iş birliği olanakları ele alındı.
TAK’ın KKTC’nin resmi haber ajansı olarak ülkenin en önemli haber kaynağı ve önemli bir kurumu olduğunu ifade eden Tüz, Telsim olarak her türlü iş birliğine ve desteğe açık olduklarını belirtti.
Tüz, görüşme sırasında 4.5G’ye geçişle ilgili değerlendirmelerde de bulundu.
İhale şartnamesine göre ihale tarihinden 10 aylık bir süre içinde 4.5G’ye geçişin öngörüldüğünü ifade eden Sefer Tüz, Telsim olarak yatırımları hızlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini ve öngörülenden çok daha erken bir dönemde, 31 Temmuz’da 4.5G’ye geçiş için hazır hale geldiklerini vurguladı.
Vodafone olarak bu süreci önemsediklerini kaydeden Tüz, 31 Temmuz itibarıyla tüm testlerin başarıyla tamamlandığını söyledi. Tüz, “Biz vergi rekortmeni bir operatör olarak 31 Temmuz’dan itibaren hazırız. 28 Ekim’i beklemeden 4.5G’ye geçebilmek için ilgili bakanlıktan talepte bulunduk, yanıt bekliyoruz. Bu çağdaş teknolojiyi KKTC’de yaşayanların tamamının daha fazla gecikmeden kullanmasını amaçlıyoruz” dedi.
Sefer Tüz, 4.5G ile birlikte geçiş sürecinde Eylül ayına özel, müşteri tarife ücretlerinde yüzde 50 indirime gittiklerini de kaydetti.
Benzer haberler
Featured
Cumhurbaşkanı Erhürman 11 Temmuz Basın Günü resepsiyona katıldı
İran lideri Hamaney, babasının öldürülmesinin "intikamının" alınacağı sözünü verdi
Apple’dan OpenAI’a dava: Ticari sırlarımızı çaldılar
ABD Savunma Bakanlığı, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayımladı
Gönyeli'de bazı sokaklarda elektrik kesintisi yapılacak
Kıbrıs Rum yönetimi Kıbrıs sorununda "Risk yaratacak bir sürece girmeyecek"
Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye-KKTC doğal gaz projesine itiraz hazırlığında
Baf limanında ciddi mazot ve sıvı atık kirliliği yaşanıyor
2. İncirli Mağara Kültür ve Sanat Festivali başladı



